Detecta ràpidament un frau

Caixa Rural Benicarló mai et sol·licitarà dades de la teua targeta o altres dades bancàries a través del correu electrònic, SMS, WhatsApp o trucada telefònica.

QUÈ ÉS EL PHISHING?

El Phishing és una suplantació d’identitat en la qual un tercer es fa passar per una entitat bancària, empresa o persona de confiança, per a fer-se amb les dades de la teua targeta o altres dades confidencials de manera il·legítima.

COM CONTACTARÁ EL CIBERDELINQÜENT AMB TU?

Normalment mitjançant tres vies:

Correu electrònic

Suplantant la nostra identitat, sol·licitaran que punxes en l’enllaç. En accedir et demanaran les dades de la teua targeta o altres dades personals per accedir a Ruralvia.

Telèfon

Mitjançant una trucada i identificant-se com la teua entitat o una altra empresa, intentaran que els facilites les teues dades bancàries o de la targeta.

SMS

Pràctica coneguda com Smishing. Igual que per email, sol·licitaran que accedisques a l’enllaç per a fer-se amb les dades de la teua targeta o les claus d’accés a Ruralvia.

COM PUC IDENTIFICAR UN INTENT DE PHISHING?

La principal mesura de protecció és la precaució. Mai facilites informació.
Et donem algunes pautes per a ajudar-te a detectar-los.

  • REVISA EL REMITENT. Comprovar el remitent complet per a confirmar que va ser enviat des d’un domini oficial.
  • SI TÉ ERRATES O FALTES D’ORTOGRAFIA SOSPITA. Sol estar mal redactat o contindre errors.
  • NO FIAR-SE DELS MISSATGES ALARMISTES. No hi ha res tant urgent com per a no poder consultar en cas de dubte amb la teua oficina. Si t’estan demanant dades, no és veritat que tingues l’accés a Ruralvia restringit, la targeta bloquejada o te estan intentant fer un frau.
  • NO ACCEDISQUES A ENLLAÇOS/LINKS els dominis dels quals desconegues. Fins i tot sent semblants és més segur escriure tu en el teu navegador la web on vols arribar
  • NO FACILITES CONTRASENYES O DADES PERSONALS. Des de Caixa Rural no et demanarem dades d’aquest tipus llevat que inicies tu una crida i t’hàgem d’identificar. No compartisques les teues contrasenyes, ni claus de signatura.
  • DESCÀRREGA LA TEUA APP DES DE PLATAFORMES OFICIALS I ACTUALITZA ELS TEUS DISPOSITIUS. Si és possible tingues un antivirus actualitzat i no accedisques a banca en línia ni a compres per internet per wifis obertes.

EXEMPLES DE MISSATGES FALSOS

Empreses de paqueteria com a Correus, MRW, etc. sol·licitant el pagament de taxes de duana o similar. Si estàs esperant un paquet no caigues en el parany i no facilites les dades de la teua targeta ni autoritzes càrrecs en línia no iniciats per tu.

Entitats bancàries, sol·licitant les dades de la targeta i/o banca en línia. Solen ser alarmistes indicant que tens bloquejada el compte o la targeta. L’objectiu d’aquests missatges és que els facilites les teues dades personals d’accés a la banca en línia i els de la targeta per a fer-te un frau. Recorda, les entitats bancàries, mai et demanarem que ens cedisques les teues claus d’accés ni el pin de la targeta.

ALTRES ESTAFES I RECOMANACIONS

Si poses a la venda per Internet un article de segona mà i es posen en contacte amb tu per a sol·licitar la targeta amb qualsevol excusa (error en la web, pagament previ per serveis, comissions, etc.) estàs davant un estafador. Fins i tot solen suplantar la identitat de la web on has posat l’anunci. No oblides que el que ha de cobrar eres tu i no el revés.

De la mateixa manera, mai acceptes una sol·licitud BIZUM de desconeguts. La sol·licitud de Bizum és un pagament. Fixa’t sempre en l’import que t’estan sol·licitant i no autoritzes res que no hages acordat prèviament.

No compres en webs desconegudes. Desconfia de les ofertes massa bones o premis. Comprova sempre en la direcció del navegador que tinga «https» o el cadenat tancat. Si no ho tenen, posiblement no és la pàgina web oficial d’una marca.

Per la teua seguretat, sigues prudent

En resum, sempre que hi haja alguna cosa que et faça sospitar,

és millor que contactes amb nosaltres abans de fer res.