Els 5 sinistres més freqüents a la llar

Foto: iStock

Qui no ha patit algun incident a la seva casa? De cop, el dia es torça perquè la vitroceràmica es trenca, el soterrani apareix inundat en plena època de sequera o al teu gos li dóna per usar com os el mòbil del teu veí … Imagines quins són els contratemps més comuns?

Les llars són testimonis d’infinitat de moments feliços. No cal, en canvi, creuar-se amb un gat negre perquè un imprevist trunque el dia: tornes d’aquella escapada inoblidable i, en arribar a casa, vius un dia per a l’oblit perquè una fallada elèctrica ha transformat la teva nevera en cementiri d’aliments. Les estadístiques revelen que un de cada quatre llars registra algun sinistre al llarg de l’any, segons l’última Memòria Social de l’Assegurança d’Unespa. Tot i que esta xifra només té en compte els habitatges assegurats (tres de cada quatre a Espanya), llança una idea pel seu volum de l’elevada probabilitat que un sinistre es creue en algun moment en el teu camí. Només cal comptabilitzar el nombre d’incidents dels que reben part les companyies asseguradores en només un minut per comprovar-ho.

De fet, cada 14 segons les goteres provoquen alguna destrossa en una casa; cada 25, un vidre es trenque i cada 47 es produeix algun dany elèctric … Ja us expliquem què fer quan et sorprèn un imprevist d’este estil. Ara enumerem els 5 sinistres més comuns a la llar i, el que és encara més important, quins passen més factura a la butxaca:

  1. Danys per aigua

No és improbable que en algun moment acabes sentint-te en la pell de Noè al Diluvi universal a casa teva per la rebentada d’una canonada. I és que l’aigua protagonitza la majoria dels sinistres a la llar. Per ser exactes, les goteres ocasionen més de 2 milions de contratemps al dia, amb un cost de 2.161.617 euros diaris, el que les transforma en inquilines molt molestes. A més, este inoportú hoste tendix a danyar als veïns: en 108.000 casos al dia les filtracions d’una casa afecten els immobles confrontants, el que comporta amb cost aparellat de 180.665 euros diaris en responsabilitat civil per aigua.

  1. Vidres trencats

Cada dia es trenquen en les llars espanyoles més de 1,2 milions de vidres, xifra que dóna per reciclar molt, però també per a més d’una sufocació pel cost diari que representa: 653.180 euros.

  1. Assistència

Estos sinistres cobrixen un ampli espectre: des de problemes que requerixen l’enviament de professionals a la llar, ja siga per realitzar reformes, reparar electrodomèstics o emprendre algun servei de bricolatge, a contratemps que necessiten de restauració estètica, entre molts altres. D’aquí que ocupen el tercer lloc en incidència amb més de 1,1 milions de sinistres diaris. El seu cost (160.829 euros al dia) no és, però, dels més elevats.

  1. Danys elèctrics

Poc podem fer avui dia sense electricitat. Però quan el corrent falla, a part de sumir-nos en la foscor, pot implicar més d’un maldecap. I és que al cap del dia es produixen 677.775 incidents lligats a este gran invent, els danys costen 486.096 euros al dia a les asseguradores.

  1. Fenòmens atmosfèrics

Els temporals de vent, neu o pedra, entre d’altres fenòmens atmosfèrics, ocasionen 454.338 sinistres al cap del dia. El seu cost sol ser alt: els danys diaris sumen 500.000 euros, per este motiu convé estar protegit davant d’una eventualitat lligada al clima.

Encara que fins ací arriba la nostra llista, pot ser que et preguntes amb quina freqüència es donen alguns dels incidents que més por inspiren com els robatoris o els incendis. ¡Aïllem el dubte!

L’elevat cost de robatoris i incendis

Els lladres protagonitzen 382.486 cops al cap del dia. Encara que per la seua incidència no representen el problema més habitual (ocupen el setè lloc en el rànquing), sí suposen el segon sinistre més costós, només per darrere de les goteres. Per ser exactes, el botí diari dels lladres ascendix a 846.591 euros.

Malgrat que els incendis, per la seva banda, representen el desè sinistre en freqüència (al dia es produixen 145.619 a les llars espanyoles) es troben, així mateix, entre els incidents més costosos: les flames devoren cada dia béns per valor de 554.321 euros en les llars espanyoles.

Tanquem, ara sí, la llista de sinistres més comuns i, per tant, els que amb més probabilitat poden espatllar el dia. Afortunadament tots estan coberts per l’assegurança de llar, de manera que podràs respirar amb alleujament mentre la teva companyia resol el problema.

Caixa Benicarló-Assegurances RGA t’ofereix una àmplia gamma d’Assegurances de Llar perquè pugues triar la que millor s’ajuste a les teues necessitats.

Consulta amb els nostres especialistes en la teua oficina habitual per rebre assessorament personalitzat sense cap compromís.

Caixa Benicarló llança Apple Pay

Caixa Rural Benicarló, entitat bancària de referència a nivell local, ofereix des d’avui als seus clients Apple Pay, un servei senzill, segur i privat que està transformant els pagaments per mòbil, permetent pagar de forma ràpida i còmoda.

El director comercial, Felipe Marzá Forner, afirma que Caixa Benicarló “segueix avançant en la seua aposta per facilitar el dia a dia dels seus clients dotant-los de la tecnologia més nova i innovadora, amb el suport de grans marques com Apple Pay”.

La seguretat i privadesa són fonamentals per a Apple Pay. Quan es realitza una compra a través d’Apple Pay, els nombres de la targeta no són emmagatzemats en el dispositiu ni en els servidors d’Apple. Cada transacció s’autoritza amb un codi de seguretat dinàmic únic per cada pagament.

Apple Pay és molt fàcil de configurar, els usuaris continuaran gaudint de tots els beneficis i avantatges de les seues targetes de crèdit o dèbit Visa de Caixa Rural.

Per a les compres en comerços, Apple Pay funciona amb iPhone ES, iPhone 6 i posteriors, així com amb Apple Watch. Per a pagaments en aplicacions mòbils i webs és molt senzill, tan sols fer doble clic en el botó lateral i mirar el mòbil amb Face ID o posar el dit en el Touch ID en funció del dispositiu, tot sense necessitat de registrar-se. Per a realitzar compres de productes o serveis en aplicacions o Safari, Apple Pay funciona amb iPhone ES, iPhone 6 i posteriors, iPad Pro, iPad (de cinquena generació), iPad Air 2 i iPad mini 3 i posteriors. A més, es pots usar Apple Pay en Safari des de qualsevol Mac llançats en 2012 o posteriors amb MacOS Sierra, manera que requereix confirmar el pagament en amb iPhone ES, iPhone 6 o posteriors o Apple Watch, o amb Touch ID en el nou MacBook Pro.

Per a més informació, podeu visitar la pàgina: www.ruralvia.com/applepay