Caixa Benicarló amplia les Beques d’Excel·lència Acadèmica a 14.400€

Cada beca serà de 1.200€, a partir d’enguany

Caixa Benicarló ha convocat, un any més, les Beques a l’Excel·lència Acadèmica, que arriben ja a la seua XXVIII edició. Com a novetat, les 12 persones guardonades rebran una beca individual de 1.200€, el que supose 200€ més per estudiant. Així, l’entitat cooperativa benicarlanda destinarà a esta iniciativa que invertix en la formació del capital humà una quantia total de 14.400€. El termini per presentar les sol·licituds finalitze el proper 30 de juliol.

Les Beques a l’Excel·lència Acadèmica de Caixa Benicarló afavorixen els fills dels socis i sòcies de l’entitat bancària benicarlanda que compleixen determinats vincles comercials, a la vista de les avaluacions obtingudes en les proves d’accés a la Universitat.  Tal i com ha explicat el director general, Josep Manel Galán, “podran obtindre la beca els alumnes que hagen acabat els seus estudis en el curs 2023/2024 en els Instituts d’Ensenyament Secundari: Ramón Cid, Joan Coromines i La Salle de Benicarló i el Alfred Ayza de Peníscola, que obtinguen major qualificació definitiva del seu expedient, amb una nota de tall o mínima de 7,5”.

Galán detalle que “la nota tinguda en compte serà la Nota d’Accés a la Universitat, es a dir, la resultant entre l’expedient de batxillerat i la mitjana de les qualificacions obtingudes en la fase general de la prova d’accés a la Universitat en la primera convocatòria, sense que siga d’aplicació la nota resultant de la fase específica. Les dotze beques disponibles es repartiran atenent, únicament, la qualificació, amb independència de quin siga l’institut en què han cursat els estudis. Coneguda la nota individual, es classificaran els alumnes per ordre decreixent a la seua nota particular”.

Els joves estudiants podran destinar la beca al seus estudis universitaris i superiors del curs 2024-2025. Els possibles beneficiaris poden sol·licitar-la fins el 30 de juliol, facilitant a la Fundació Caixa Benicarló, còpia del resultat de les “Proves d’aptitud per a l’accés a la Universitat”.

Es pot consultar tota la informació referent a estes Beques a l’Excel·lència Acadèmica en les bases que l’entitat té publicades al seu web www.caixabenicarlo.es

Rècord d’activitat i resultats en 2023 per a Caixa Benicarló

El seu balanç supere els 394 milions d’euros i destinarà 251 mil euros al pressupost social

Caixa Benicarló va tancar el passat any amb una xifra d’actius totals gestionats de 394 milions d’euros i un volum de negoci de 435 milions d’euros, dades que signifiquen un creixement d’un 3,56%, respecte a l’exercici 2022. A més a més, gràcies als seus resultats, l’entitat cooperativa benicarlanda destinarà al creixement social, cultural i esportiu del seu entorn 251 mil euros. Estes xifres s’extrauen de la Memòria Econòmica i Social 2023 presentada en l’Assemblea General Ordinària celebrada dilluns 3 de juny a l’Auditori Pedro Mercader de la ciutat.

Els encarregats de presentar els comptes anuals de l’entitat de crèdit cooperativa benicarlanda van ser el president, Vicent París Forés, el director general, José Manuel Galán Foix, i el director de la Unitat Global de Risc, Santiago Machordom Bautista, a tocant del secretari, José Luís Fandos.

Durant la seua intervenció, el president, Vicent París Forés, es va referir als resultats de 2023 com “un exercici econòmic exitós que ens permet assentar les bases per afrontar diversos reptes importants per a la nostra cooperativa de crèdit, com són l’expansió territorial i l’adopció del canal digital com a part estratègica del nostre desenvolupament empresarial”.

Persones amb cor

Caixa Benicarló compte actualment amb 19.771 clients, dels quals 5.276 són socis. “Fruit d’aquesta aposta per la societat que ens envolte són els 251 mil euros de pressupost social de la nostra entitat i la Fundació Caixa Benicarló, per cobrir les accions i ajudes destinades a diferents sectors i associacions, retornant així una part important del benefici econòmic del nostre balanç cap al progrés de la nostra gent”, tal i com apuntava el director general, José Manuel Galán Foix.  Diferents patrocinis i col·laboracions a entitats culturals, socials i esportives, la promoció de productes benicarlandos con la Carxofa amb Denominació d’Origen Protegida, o la difusió del cooperativisme són només algunes de les accions a les quals Caixa Benicarló destine el seu pressupost social. Sense oblidar els 12.000€ que van rebre, tant la Campanya Caixa Solidària com els Premis a l’Excel·lència Acadèmica, a més dels 663 xecs escolars que es van distribuir per valor de 33.150€ o el patrocini dels  Premis literaris “Ciutat de Benicarló”, entre d’altres iniciatives.

Noves  oficines

6 són els nous llocs de treball que Caixa Benicarló ha creat en 2023, i avui en dia emplea ja a 36 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola, Càlig i l’extensió de Cervera, exercitant una banca cooperativa i de proximitat. Properament obrirà una oficina a la capital de província, a Castelló de la Plana, així com al sud de la província de Tarragona, a Amposta. Per este motiu començarà, en breu, un nou procés de selecció de personal per a perfils que compten amb formació i amb inquietuds comercials.

Esta expansió geogràfica és un dels tres pilars que contempla el Pla Estratègic de Caixa Benicarló 2024-26, mentre que l’expansió del negoci digital per oferir l’omnicanalitat en horari 24-7 a través de la creació d’una oficina de gestió remota denominada “a prop” és el segon. El tercer pilar és la vinculació de socis i clients, a través dels productes i serveis que Caixa Benicarló oferix com a banca universal.

Caixa Benicarló renueva la Certificación de AENOR en Sistemas de Gestión de Cumplimiento Penal

Caixa Benicarló sigue avanzando en su apuesta por la calidad y mejora del servicio al cliente y ha renovado la Certificación UNE 19601 de AENOR en Sistemas de Gestión de Cumplimiento Penal.

La obtención de la certificación AENOR de la norma 16901 de riesgos penales es un logro significativo para cualquier organización que busca demostrar su compromiso con la excelencia en materia de compliance y prevención de riesgos. Esta certificación no solo valida los esfuerzos de Caixa Benicarló en implementar un sistema de gestión de riesgos penales efectivo, sino que también envía un mensaje claro a nuestros clientes, proveedores y autoridades sobre su seriedad y responsabilidad en este ámbito.

El proceso de obtención de la certificación AENOR fomenta la creación de una cultura de compliance en toda la organización, donde todos los empleados son conscientes de la importancia de actuar de manera ética y responsable.

Para obtener la certificación AENOR, Caixa Benicarló ha llevado a cabo la identificación y evaluación de los riesgos penales a los que está expuesta la organización, ha diseñado e implementado un sistema de gestión de riesgos penales, ha llevado a cabo una auditoría interna para verificar la adecuación y eficacia del sistema de gestión. Por último, una auditoría realizada por AENOR para evaluar el cumplimiento de los requisitos de la norma 16901 y otorgar la certificación.

Gracias a esta certificación se han protocolizado los procesos y se han establecido unos controles de calidad que ayudan a prevenir y a detectar cualquier irregularidad dentro de la organización.

Al obtener esta certificación Caixa Benicarló demuestra su compromiso con la ética, la transparencia y la responsabilidad social.

Gescooperativo dona 100.000 euros a iniciativas asistenciales de Cruz Roja, Cáritas y UNICEF

Uno de los programas que han recibido el soporte financiero de Gescooperativo es la iniciativa 1213 Compromiso con la España Despoblada, que emprende Cruz Roja

Gescooperativo, la sociedad de inversión colectiva proveedora de Caixa Benicarló, ha contribuido con una donación cercana a los 100.000 euros a diversos programas de carácter social que llevan adelante las organizaciones Cruz Roja, Cáritas y UNICEF.

Con esta contribución y la realizada hace dos meses a la Fundación de Investigación Cris contra el Cáncer, Gescooperativo ha prestado en lo que va de año un apoyo económico cercano a los 120.000 euros a iniciativas de carácter social.

En el caso de Cruz Roja, Gescooperativo ha aportado más de 40.000 euros a su iniciativa 1213 Compromiso con la España Despoblada, con la que contribuye a revitalizar el tejido social, económico y cultural de aquellas zonas de España afectadas por una situación de grave despoblamiento.

1213 es el número de municipios con menos de 100 habitantes que existen en España y que precisan de ayuda para asegurar la prestación de servicios básicos y complementarios que aseguren el bienestar social de sus habitantes. De esta manera, además, Cruz Roja quiere ayudar a que disminuya el abandono de las zonas rurales y recuperar población.

La ayuda destinada a Cáritas, de 40.000 euros, tiene como fin colaborar con el sostenimiento de las acciones que emprende la organización en favor de las personas más vulnerables en distintas regiones de España y en diferentes contextos. Esta ayuda permitirá ampliar el alcance y el apoyo que la organización brinda a los más necesitados.

La donación de Gescooperativo a UNICEF, de 19.000 euros, va destinada a respaldar sus proyectos en el ámbito del bienestar infantil. La ayuda contribuirá a que la organización continué con su trabajo de implementación de programas que garanticen un futuro más esperanzador para los niños y las niñas más vulnerables en todo el mundo.

Gescooperativo mantiene un fuerte compromiso con la sostenibilidad y el bienestar social, que se erigen en pilares fundamental de su cultura corporativa. Ello le lleva, por un lado, a promover criterios de responsabilidad en algunos de sus fondos de inversión, y por otro, a destinar parte de los ingresos generados por esos fondos a proyectos de interés social.

Sobre Gescooperativo 

Gescooperativo es la sociedad gestora de Instituciones de Inversión Colectiva de las Cajas Rurales y basa su actuación en tres pilares fundamentales: la cercanía con el cliente; la honestidad, para suministrar un servicio de calidad de forma responsable y eficiente, proporcionando una rentabilidad acorde a su perfil de riesgo, y la confianza, derivada de una actitud de compromiso y cooperación con los inversores y con la sociedad en su conjunto.  

Desde creación, Gescooperativo ha ido creciendo de forma constante su patrimonio, hasta llegar en la actualidad a gestionar 59 fondos, con un patrimonio superior a los 8.500 millones de euros, distribuido entre 340.000 partícipes.  

L’exposició “Re-trazos” avança els personatges del calendari de Caixa Benicarló 2024

Caixa Benicarló inaugurava divendres 20 d’octubre l’exposició “Re-trazos per al record”, una mostra formada per 24 personatges mereixedors d’un calendari, obra de l’artista benicarlando, Manuel Sorlí Torres. El benefici de la mostra, que es pot visitar fins diumenge 5 de novembre al saló social de l’entitat bancària benicarlanda, es destinarà a la restauració de la capella de Sant Pere.

Tal i com detallava el propi autor “són un total de 24 retrats de personatges ben coneguts en alguna de les localitats en les quals Caixa Benicarló té oficines, és a dir, Benicarló, Peníscola, Càlig i Cervera del Maestre i que s’han realitzat al llarg de 10 mesos”. Mossèn Tomás, Sion Ferrer, Alfred Ayza, Mª Teresa Traver, Vicent Messeguer o Pedro Mercader són només alguns dels personatges que estaran presents en els fulls de l’almanac 202 de l’entitat financera benicarlanda.

 “Els visitants de l’exposició tindran l’oportunitat d’escollir els 12 retrats que composaran les làmines de tots els mesos del nostre calendari, però les 24 obres apareixeran en el calendari, ja que les altres 12 composaran una làmina final”, explicava el director general de Benihort, José Manuel Galán.

Per la seua banda, el president de Caixa Benicarló, Vicent París, donava les gràcies a Manuel Sorlí “pel seu art i per haver acceptat l’encàrrec, però també per la seua generositat, ja que ha renunciat a cobrar totes aquestes obres, que formaran part del fons pictòric de la nostra Fundació”. En este sentit París ressaltava que el benefici de l’exposició es destinarà a la restauració de la capella del Sant Crist de la Mar, amb motiu del centenari del temple que conclourà el proper any.

Aprofitant la presència de Mossèn Joan Andrés, rector de la Parròquia de Sant Pere, l’entitat bancària benicarlanda li feia entrega del donatiu.

Llei de Benestar Animal: drets de les mascotes

A causa de l’aplicació de la nova Llei de Benestar animal que entren avui en vigor, els propietaris d’animals de companyia han de tindre, o realitzar, una assegurança de Responsabilitat civil.

Des de la seua entrada en vigor, començarà a aplicar-se l’esmentada normativa, que contempla en el seu article 30, sobre la tinença de gossos, l’obligatorietat de contractar una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers: «En el cas de la tinença de gossos i durant tota la vida de l’animal, la persona titular haurà de contractar i mantindre en vigor una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers».

A Caixa Benicarló tenim diferents companyies que us poden oferir la millor fòrmula per assegurar la vostra tranquil·litat i la de les vostres mascotes.

Alguns dubtes sobre les novetats que introdueix la llei:

 • Quin és l’objectiu de la llei?

Protegir els drets i el benestar dels animals de companyia i silvestres en captivitat, detallant les seues condicions de tinença, lluitant contra l’abandó i el maltractament i promovent l’adopció i tinença responsable.

 • Quines espècies poden ser considerades animals de companyia?

• Els gossos, gats i fures.

• Els animals domèstics que s’incloguen en el llistat que elaborarà el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

• Els animals de producció que s’inscriguen com a animals de companyia per decisió del seu titular.

• Els ocells de falconeria.

• Els animals de *acuariofilia no inclosos en el catàleg d’espècies exòtiques invasores ni d’espècies silvestres protegides.

• Animals pertanyents a espècies silvestres que s’incloguen en el llistat positiu, que aprovarà el ministeri

 • Quant temps puc deixar només a casa al meu gos?

La Llei estableix que els gossos no poden estar sense supervisió més de 24 hores, per a garantir el seu benestar.

 • Puc deixar lligat a la meua mascota al carrer mentre entre a una botiga a comprar?

La Llei no permet deixar a un gos solt o lligat en la via pública sense supervisió. És necessari garantir la seguretat dels animals.

12.000€ premien l’Excel·lència Acadèmica

Caixa Benicarló lliura la XXVII edició de les seues beques

Caixa Benicarló entregava en la tarde del divendres 1 de setembre les  Beques a l’Excel·lència Acadèmica que corresponen a la seua XXVIIena edició. Els 12 estudiants guardonats rebran una beca individual de 1.000€ que destinaran al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2023-2024.

Els premis es lliuraven en el saló social de l’entitat i van comptar amb la presència de l’alcalde de Benicarló, Juan Manuel Cerdá Tena, del president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés, així com del seu director general, Josep Manel Galán Foix. Tampoc van faltar a la cita,  familiars dels alumnes i directius dels centres educatius premiats (IES Ramón Cid i La Salle de Benicarló, així com l’Ies Alfred Ayza de Peníscola).

El president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés, destacava el compromís que l’entitat cooperativa benicarlanda té amb l’educació: “A Caixa Benicarló, com a banca cooperativa que som, intentem demostrar cada dia que no som robots, sinó persones amb cor, i este valor ens porte a fomentar i recolzar el talent més jove. Per això, un any més, premiem a 12 joves estudiants amb una beca individual de 1.000€, donant visibilitat a les qualitats de determinats fills de socis, comercialment vinculats a Caixa Benicarló. Es tracta d’una ajuda destinada a les seues activitats acadèmiques que revertix, directament, en la seua formació com a estudiants”.

Per la seua banda, el director de l’entitat bancària, Josep Manel Galán, va recordar que les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2023-2024 ja es podran consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es

Els alumnes guardonats en esta edició, i als quals se’ls ha reconegut el mèrit i esforç per les notes obtingudes en esta XXVII edició de les beques, són els següents:

ALBERT SEGARRA BALLESTERIES RAMÓN CID
ALEJANDRA MULET HERREROIES RAMÓN CID
ANIA KLEVCHUK MOIXIES ALFRED AYZA
DAVID REMOLINA SALVADORIES RAMÓN CID
 JOAN GARCIA DONADEUIES RAMÓN CID
LUCÍA FONTANET MARTÍLA SALLE
NATALIA ESPADA PASTORLA SALLE
NEREA BELMONTE LABARGAIES RAMÓN CID
NÉSTOR  LAVERNIA FRESQUETIES RAMÓN CID
NORAY JIMÉNEZ OREROIES RAMÓN CID
URIEL MOLINA REVERTERIES RAMÓN CID
VERA VALERO ALBERTLA SALLE

Caixa Benicarló inicia la campanya del xec escolar de 50€

Caixa Benicarló ha iniciat la campanya del Xec Escolar de Caixa Benicarló en què es repartiran xecs de 50€ per ajudar en els seus estudis a fills de socis d’entre 6 i 15 anys. Estudiants de Benicarló, Peníscola i Càlig es beneficiaran d’esta campanya que està consolidada des de fa mes de 26 anys.

La campanya del xec escolar de l’entitat financera benicarlanda està dirigida als fills de socis i sòcies. El soci de Caixa Rural Benicarló (pare, mare o tutor), també haurà de tindre una antiguitat mínima al 31 de desembre de 2022 i haurà d’estar vinculat a l’entitat mitjançant una de les següents modalitats: domiciliació de nòmina, pensió o el pagament de les quotes d’autònom a la Seguretat Social. A més, el soci ha d’estar al corrent de pagament de les seves obligacions amb Caixa Benicarló.

Els fills de socis beneficiats hauran de tindre entre 6 i 15 anys, i haver nascut entre entre l’1/1/2008 i el 31/12/2017. L’alumne haurà de ser titular d’una llibreta abans del 31/12/2022 amb un saldo mig interanual mínim de 100€. “El xec és vàlid, tant per a l’adquisició de llibres de text com per a comprar material escolar i només es podrà utilitzar als establiments, associacions i AMPES que s’assenyalen al dors del xec”, segons ha detallat el seu director general, José Manuel Galán Foix.

 Per tal de retirar el xec, caldrà portar la llibreta d’estalvis del fill que dona dret a aquesta ajuda. La retirada dels xecs es podrà fer fins el 30 de setembre en qualsevol de les oficines que l’entitat té a Benicarló, Peníscola i Càlig, ja que d’esta campanya es beneficien estudiants de les tres poblacions on Caixa Benicarló té oficines. Les bases de la promoció és poden consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es.

Este verano, paga con el móvil y consigue una Play Station 5. ¡Sorteazo!

Ya sabes que el verano está lleno de cosas buenas: las cenas con los amigos, las escapadas familiares a la playa, una noche de hablar con los colegas hasta altas horas de la mañana. Otra de las cosas buenas del verano es que es perfecto para empezar a pagar con el móvil de forma cómoda, rápida y segura para que puedas organizar tus pagos como más te guste.

Porque también es verdad que en esta época del año hacemos muchos planes que implican un gasto de dinero, pero con la ayuda de apps como Ruralvía móvil o Ruralvía pay, conseguirás hacer tus pagos al momento, e incluso enviar dinero a tus contactos cuando hayan pagado por ti una comida o un regalo.

¡Pero eso no es todo! Porque si optas por hacer esto durante los próximos meses, podrás participar en un gran sorteo que te permitirá disfrutar de hasta 4 Play Station 5, para que tengas uno de los veranos más gamer de tu vida.

Anímate y descubre cómo participar con nosotros.

Las ventajas del pago móvil: cómodo, fácil y perfecto para el verano

Vamos a plantearte una serie de situaciones que suelen pasar mucho en verano, y tienes que decirnos si te han pasado y si piensas que el pago móvil podría ayudarte a tener una vida mucho más sencilla. ¡Empezamos!

Imagina que estás dando un paseo por la playa y te apetece tomar un helado, pero te has dejado la cartera en casa. Nada mejor que acercarte al chiringuito, sacar el móvil, acercarlo al terminal de pago y escuchar el biip para disfrutar del helado enseguida.

Ahora, piensa en esa escapada de fin de semana con tus amigos. No quieres llevar dinero en efectivo por miedo a perderlo, pero con el pago móvil, eso no es un obstáculo. Puedes pagar el alojamiento, las comidas e incluso la gasolina del viaje, ¡haciendo que la experiencia sea redonda!

Y aquí tienes una situación cotidiana que seguro has experimentado: te has quedado sin ingredientes y necesitas comprar para poder hacer una compra rápida para el día siguiente. ¡No te preocupes! Solo tienes que llenar tu cesta con lo que necesites y pagar acercando tu móvil al terminal. Además, siempre puedes consultar los movimientos de tu tarjeta en Ruralvía móvil para tener un control total de tus gastos.

Estos son solo algunos de los beneficios que ofrece el pago móvil: es cómodo, rápido y seguro. Te permite organizar tus tarjetas y elegir la forma de pago que mejor se adapte a cada situación. Es muy versátil y está diseñado para seguir el ritmo de tus compras, ¡así que siempre podrás contar con él cuando lo necesites!

Las ventajas de Bizum: instantáneo y hecho para saldar deudas

Si además de pagar con el móvil quieres saldar deudas al momento, solo tienes que hacer o pedir Bizum a tus colegas. Porque, cuando divides gastos, lo tienes mucho más fácil para controlar tus finanzas.

Imagina que sales a cenar con tus amigos y uno de ellos se ofrece a pagar por todos. Entonces, solo tienes que sacar el móvil del bolsillo, abrir Ruralvía móvil, Bizum y poner la cantidad que te haya costado la cena de forma individual.

Por otro lado, si decides ir de compras con tu hermano para hacerle un regalo a un familiar que conocéis, también puedes ser tú quien ponga el dinero dinero y le solicites su parte a través de la aplicación. De esta manera, evitarás que el pago se retrase y podrás resolver la deuda de inmediato.

Paga con el móvil, haz Bizum y participa en nuestro sorteo

Ahora, ¿y si te decimos que si haces todo esto puedes entrar en el sorteo de 4 Play Station? Porque si empiezas a pagar con el móvil* y haces Bizum, no solo estarás pagando o intercambiando dinero de forma rápida y segura, sino que sumarás participaciones para el futuro.

Empieza a realizar operaciones, hasta el 30 de septiembre, y consulta todos los detalles de la promoción en esta página (enlace de la promoción). Y si tienes cualquier pregunta, ya sabes que solo tienes que consultarlo con nosotros, para saber cómo puedes activar estas herramientas o cómo puedes participar. ¡Que lo disfrutes!

*Promoción válida del 1 de julio al 30 de septiembre para jóvenes entre 14 y 30 años. Ver bases y entidades de la promoción en joven-in.com.

Caixa Benicarló inicia una col·laboració amb A.B.R.I.L.

Caixa Benicarló ha signat este divendres 7 de juliol un conveni de col·laboració amb A.B.R.I.L., l’Associació Benicarlanda per a la Recuperació i la Investigació del Llegat Social, Etnològic i Cultural. La signatura , que ha anat a càrrec del president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés i del president d’ A.B.R.I.L., Rafael Domínguez Comes, ha tingut lloc a les oficines centrals de l’entitat bancària cooperativa benicarlanda.

Per la seua banda el director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán ha valorat el conveni i ha explicat: “els hem cedit un exemplar del fons de llibres que Caixa Benicarló i la Fundació hem editat o patrocinat al llarg de tots els anys. Són més de 50 exemplars que serviran de fons bibliogràfic per a la tasca d’investigació que du a terme esta associació benicarlanda”.

A.B.R.I.L va nàixer a Benicarló l’abril de 2019. L’entitat té personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d’obrar per a administrar i disposar dels seus béns i complir els fins que es proposa. Entre els seus objectius destaque promoure l’activitat cultural a Benicarló en totes les seues vessants i potenciar el coneixement de la gent, la història i els trets culturals propis del poble. A més a més, pretén difondre les particularitats que identifiquen el municipi i la seua gent a les comarques del  Maestrat, així com participar de les activitats culturals que es fan a la localitat al llarg de l’any. També es plantege recuperar i difondre el patrimoni històric, natural, civil i religiós del poble i potenciar la conservació de la memòria històrica de la zona,  entre d’altres.