L’exposició “Re-trazos” avança els personatges del calendari de Caixa Benicarló 2024

Caixa Benicarló inaugurava divendres 20 d’octubre l’exposició “Re-trazos per al record”, una mostra formada per 24 personatges mereixedors d’un calendari, obra de l’artista benicarlando, Manuel Sorlí Torres. El benefici de la mostra, que es pot visitar fins diumenge 5 de novembre al saló social de l’entitat bancària benicarlanda, es destinarà a la restauració de la capella de Sant Pere.

Tal i com detallava el propi autor “són un total de 24 retrats de personatges ben coneguts en alguna de les localitats en les quals Caixa Benicarló té oficines, és a dir, Benicarló, Peníscola, Càlig i Cervera del Maestre i que s’han realitzat al llarg de 10 mesos”. Mossèn Tomás, Sion Ferrer, Alfred Ayza, Mª Teresa Traver, Vicent Messeguer o Pedro Mercader són només alguns dels personatges que estaran presents en els fulls de l’almanac 202 de l’entitat financera benicarlanda.

 “Els visitants de l’exposició tindran l’oportunitat d’escollir els 12 retrats que composaran les làmines de tots els mesos del nostre calendari, però les 24 obres apareixeran en el calendari, ja que les altres 12 composaran una làmina final”, explicava el director general de Benihort, José Manuel Galán.

Per la seua banda, el president de Caixa Benicarló, Vicent París, donava les gràcies a Manuel Sorlí “pel seu art i per haver acceptat l’encàrrec, però també per la seua generositat, ja que ha renunciat a cobrar totes aquestes obres, que formaran part del fons pictòric de la nostra Fundació”. En este sentit París ressaltava que el benefici de l’exposició es destinarà a la restauració de la capella del Sant Crist de la Mar, amb motiu del centenari del temple que conclourà el proper any.

Aprofitant la presència de Mossèn Joan Andrés, rector de la Parròquia de Sant Pere, l’entitat bancària benicarlanda li feia entrega del donatiu.

Llei de Benestar Animal: drets de les mascotes

A causa de l’aplicació de la nova Llei de Benestar animal que entren avui en vigor, els propietaris d’animals de companyia han de tindre, o realitzar, una assegurança de Responsabilitat civil.

Des de la seua entrada en vigor, començarà a aplicar-se l’esmentada normativa, que contempla en el seu article 30, sobre la tinença de gossos, l’obligatorietat de contractar una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers: «En el cas de la tinença de gossos i durant tota la vida de l’animal, la persona titular haurà de contractar i mantindre en vigor una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers».

A Caixa Benicarló tenim diferents companyies que us poden oferir la millor fòrmula per assegurar la vostra tranquil·litat i la de les vostres mascotes.

Alguns dubtes sobre les novetats que introdueix la llei:

 • Quin és l’objectiu de la llei?

Protegir els drets i el benestar dels animals de companyia i silvestres en captivitat, detallant les seues condicions de tinença, lluitant contra l’abandó i el maltractament i promovent l’adopció i tinença responsable.

 • Quines espècies poden ser considerades animals de companyia?

• Els gossos, gats i fures.

• Els animals domèstics que s’incloguen en el llistat que elaborarà el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

• Els animals de producció que s’inscriguen com a animals de companyia per decisió del seu titular.

• Els ocells de falconeria.

• Els animals de *acuariofilia no inclosos en el catàleg d’espècies exòtiques invasores ni d’espècies silvestres protegides.

• Animals pertanyents a espècies silvestres que s’incloguen en el llistat positiu, que aprovarà el ministeri

 • Quant temps puc deixar només a casa al meu gos?

La Llei estableix que els gossos no poden estar sense supervisió més de 24 hores, per a garantir el seu benestar.

 • Puc deixar lligat a la meua mascota al carrer mentre entre a una botiga a comprar?

La Llei no permet deixar a un gos solt o lligat en la via pública sense supervisió. És necessari garantir la seguretat dels animals.

12.000€ premien l’Excel·lència Acadèmica

Caixa Benicarló lliura la XXVII edició de les seues beques

Caixa Benicarló entregava en la tarde del divendres 1 de setembre les  Beques a l’Excel·lència Acadèmica que corresponen a la seua XXVIIena edició. Els 12 estudiants guardonats rebran una beca individual de 1.000€ que destinaran al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2023-2024.

Els premis es lliuraven en el saló social de l’entitat i van comptar amb la presència de l’alcalde de Benicarló, Juan Manuel Cerdá Tena, del president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés, així com del seu director general, Josep Manel Galán Foix. Tampoc van faltar a la cita,  familiars dels alumnes i directius dels centres educatius premiats (IES Ramón Cid i La Salle de Benicarló, així com l’Ies Alfred Ayza de Peníscola).

El president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés, destacava el compromís que l’entitat cooperativa benicarlanda té amb l’educació: “A Caixa Benicarló, com a banca cooperativa que som, intentem demostrar cada dia que no som robots, sinó persones amb cor, i este valor ens porte a fomentar i recolzar el talent més jove. Per això, un any més, premiem a 12 joves estudiants amb una beca individual de 1.000€, donant visibilitat a les qualitats de determinats fills de socis, comercialment vinculats a Caixa Benicarló. Es tracta d’una ajuda destinada a les seues activitats acadèmiques que revertix, directament, en la seua formació com a estudiants”.

Per la seua banda, el director de l’entitat bancària, Josep Manel Galán, va recordar que les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2023-2024 ja es podran consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es

Els alumnes guardonats en esta edició, i als quals se’ls ha reconegut el mèrit i esforç per les notes obtingudes en esta XXVII edició de les beques, són els següents:

ALBERT SEGARRA BALLESTERIES RAMÓN CID
ALEJANDRA MULET HERREROIES RAMÓN CID
ANIA KLEVCHUK MOIXIES ALFRED AYZA
DAVID REMOLINA SALVADORIES RAMÓN CID
 JOAN GARCIA DONADEUIES RAMÓN CID
LUCÍA FONTANET MARTÍLA SALLE
NATALIA ESPADA PASTORLA SALLE
NEREA BELMONTE LABARGAIES RAMÓN CID
NÉSTOR  LAVERNIA FRESQUETIES RAMÓN CID
NORAY JIMÉNEZ OREROIES RAMÓN CID
URIEL MOLINA REVERTERIES RAMÓN CID
VERA VALERO ALBERTLA SALLE

Caixa Benicarló inicia la campanya del xec escolar de 50€

Caixa Benicarló ha iniciat la campanya del Xec Escolar de Caixa Benicarló en què es repartiran xecs de 50€ per ajudar en els seus estudis a fills de socis d’entre 6 i 15 anys. Estudiants de Benicarló, Peníscola i Càlig es beneficiaran d’esta campanya que està consolidada des de fa mes de 26 anys.

La campanya del xec escolar de l’entitat financera benicarlanda està dirigida als fills de socis i sòcies. El soci de Caixa Rural Benicarló (pare, mare o tutor), també haurà de tindre una antiguitat mínima al 31 de desembre de 2022 i haurà d’estar vinculat a l’entitat mitjançant una de les següents modalitats: domiciliació de nòmina, pensió o el pagament de les quotes d’autònom a la Seguretat Social. A més, el soci ha d’estar al corrent de pagament de les seves obligacions amb Caixa Benicarló.

Els fills de socis beneficiats hauran de tindre entre 6 i 15 anys, i haver nascut entre entre l’1/1/2008 i el 31/12/2017. L’alumne haurà de ser titular d’una llibreta abans del 31/12/2022 amb un saldo mig interanual mínim de 100€. “El xec és vàlid, tant per a l’adquisició de llibres de text com per a comprar material escolar i només es podrà utilitzar als establiments, associacions i AMPES que s’assenyalen al dors del xec”, segons ha detallat el seu director general, José Manuel Galán Foix.

 Per tal de retirar el xec, caldrà portar la llibreta d’estalvis del fill que dona dret a aquesta ajuda. La retirada dels xecs es podrà fer fins el 30 de setembre en qualsevol de les oficines que l’entitat té a Benicarló, Peníscola i Càlig, ja que d’esta campanya es beneficien estudiants de les tres poblacions on Caixa Benicarló té oficines. Les bases de la promoció és poden consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es.

Este verano, paga con el móvil y consigue una Play Station 5. ¡Sorteazo!

Ya sabes que el verano está lleno de cosas buenas: las cenas con los amigos, las escapadas familiares a la playa, una noche de hablar con los colegas hasta altas horas de la mañana. Otra de las cosas buenas del verano es que es perfecto para empezar a pagar con el móvil de forma cómoda, rápida y segura para que puedas organizar tus pagos como más te guste.

Porque también es verdad que en esta época del año hacemos muchos planes que implican un gasto de dinero, pero con la ayuda de apps como Ruralvía móvil o Ruralvía pay, conseguirás hacer tus pagos al momento, e incluso enviar dinero a tus contactos cuando hayan pagado por ti una comida o un regalo.

¡Pero eso no es todo! Porque si optas por hacer esto durante los próximos meses, podrás participar en un gran sorteo que te permitirá disfrutar de hasta 4 Play Station 5, para que tengas uno de los veranos más gamer de tu vida.

Anímate y descubre cómo participar con nosotros.

Las ventajas del pago móvil: cómodo, fácil y perfecto para el verano

Vamos a plantearte una serie de situaciones que suelen pasar mucho en verano, y tienes que decirnos si te han pasado y si piensas que el pago móvil podría ayudarte a tener una vida mucho más sencilla. ¡Empezamos!

Imagina que estás dando un paseo por la playa y te apetece tomar un helado, pero te has dejado la cartera en casa. Nada mejor que acercarte al chiringuito, sacar el móvil, acercarlo al terminal de pago y escuchar el biip para disfrutar del helado enseguida.

Ahora, piensa en esa escapada de fin de semana con tus amigos. No quieres llevar dinero en efectivo por miedo a perderlo, pero con el pago móvil, eso no es un obstáculo. Puedes pagar el alojamiento, las comidas e incluso la gasolina del viaje, ¡haciendo que la experiencia sea redonda!

Y aquí tienes una situación cotidiana que seguro has experimentado: te has quedado sin ingredientes y necesitas comprar para poder hacer una compra rápida para el día siguiente. ¡No te preocupes! Solo tienes que llenar tu cesta con lo que necesites y pagar acercando tu móvil al terminal. Además, siempre puedes consultar los movimientos de tu tarjeta en Ruralvía móvil para tener un control total de tus gastos.

Estos son solo algunos de los beneficios que ofrece el pago móvil: es cómodo, rápido y seguro. Te permite organizar tus tarjetas y elegir la forma de pago que mejor se adapte a cada situación. Es muy versátil y está diseñado para seguir el ritmo de tus compras, ¡así que siempre podrás contar con él cuando lo necesites!

Las ventajas de Bizum: instantáneo y hecho para saldar deudas

Si además de pagar con el móvil quieres saldar deudas al momento, solo tienes que hacer o pedir Bizum a tus colegas. Porque, cuando divides gastos, lo tienes mucho más fácil para controlar tus finanzas.

Imagina que sales a cenar con tus amigos y uno de ellos se ofrece a pagar por todos. Entonces, solo tienes que sacar el móvil del bolsillo, abrir Ruralvía móvil, Bizum y poner la cantidad que te haya costado la cena de forma individual.

Por otro lado, si decides ir de compras con tu hermano para hacerle un regalo a un familiar que conocéis, también puedes ser tú quien ponga el dinero dinero y le solicites su parte a través de la aplicación. De esta manera, evitarás que el pago se retrase y podrás resolver la deuda de inmediato.

Paga con el móvil, haz Bizum y participa en nuestro sorteo

Ahora, ¿y si te decimos que si haces todo esto puedes entrar en el sorteo de 4 Play Station? Porque si empiezas a pagar con el móvil* y haces Bizum, no solo estarás pagando o intercambiando dinero de forma rápida y segura, sino que sumarás participaciones para el futuro.

Empieza a realizar operaciones, hasta el 30 de septiembre, y consulta todos los detalles de la promoción en esta página (enlace de la promoción). Y si tienes cualquier pregunta, ya sabes que solo tienes que consultarlo con nosotros, para saber cómo puedes activar estas herramientas o cómo puedes participar. ¡Que lo disfrutes!

*Promoción válida del 1 de julio al 30 de septiembre para jóvenes entre 14 y 30 años. Ver bases y entidades de la promoción en joven-in.com.

Caixa Benicarló inicia una col·laboració amb A.B.R.I.L.

Caixa Benicarló ha signat este divendres 7 de juliol un conveni de col·laboració amb A.B.R.I.L., l’Associació Benicarlanda per a la Recuperació i la Investigació del Llegat Social, Etnològic i Cultural. La signatura , que ha anat a càrrec del president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés i del president d’ A.B.R.I.L., Rafael Domínguez Comes, ha tingut lloc a les oficines centrals de l’entitat bancària cooperativa benicarlanda.

Per la seua banda el director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán ha valorat el conveni i ha explicat: “els hem cedit un exemplar del fons de llibres que Caixa Benicarló i la Fundació hem editat o patrocinat al llarg de tots els anys. Són més de 50 exemplars que serviran de fons bibliogràfic per a la tasca d’investigació que du a terme esta associació benicarlanda”.

A.B.R.I.L va nàixer a Benicarló l’abril de 2019. L’entitat té personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d’obrar per a administrar i disposar dels seus béns i complir els fins que es proposa. Entre els seus objectius destaque promoure l’activitat cultural a Benicarló en totes les seues vessants i potenciar el coneixement de la gent, la història i els trets culturals propis del poble. A més a més, pretén difondre les particularitats que identifiquen el municipi i la seua gent a les comarques del  Maestrat, així com participar de les activitats culturals que es fan a la localitat al llarg de l’any. També es plantege recuperar i difondre el patrimoni històric, natural, civil i religiós del poble i potenciar la conservació de la memòria històrica de la zona,  entre d’altres.  

Caixa Benicarló regristre un balanç de 388 milions d’euros en 2022

Tanque l’any amb uns  beneficis d’1,3 milions d’euros

Caixa Benicarló va acomiadar el passat any amb un balanç que supere els 388 milions d’euros i amb un benefici d’1,3 milions d’euros, segons dades que es desprenen de l’Informe Anual 2022 que es va presentar en l’Assemblea General de l’entitat el passat dijous 8 de juny a l’Auditori Pedro Mercader de la ciutat. Gràcies als seus resultats, l’entitat que presideix Vicent París Forés, va destinar també l’any passat 164 mil euros al creixement social, cultural i esportiu del seu entorn.

Juntament al president van encapçalar l’assemblea el director general, José Manuel Galán, així com el director de la Unitat Global del Risc, Santiago Machordom Bautista, a tocant del secretari, José Luís Fandos.

Els comptes anuals de l’entitat de crèdit cooperativa benicarlanda han portat al director general a parlar “d’un bon resultat econòmic al tancament de l’exercici 2022, unes xifres que són un referent a nivell comarcal i al món cooperatiu on Caixa Benicarló està representada. En termes de balanç, el total actiu ha superat els 388 milions d’euros, els depòsits 355 milions, la inversió creditícia 88 milions i el resultat després de impostos, tras la dotació obligatòria al Fons d’Educació i Promoció Cooperativa, va ser d’1,3 milions d’euros, amb un augment del 8,87% respecte al 2021”.

Fort compromís amb l’entorn

En l’àmbit social, Caixa Benicarló dona servei a 19.068 clients, dels quals 5.219 són socis. En este sentit el president, Vicent París Forés, va ressaltar que “fruit d’apostar per la societat que ens envolta són els més de 172 mil euros de pressupost social de la nostra entitat i de la Fundació Caixa Benicarló destinarà en 2023, per cobrir les accions i ajudes destinades a diferents sectors i associacions, retornant així una part important del benefici econòmic del nostre balanç cap al progrés de la nostra gent”.

A més a més, el banc cooperatiu benicarlando dona feina a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola, Càlig i l’extensió de Cervera, exercitant una banca cooperativa i de proximitat.

Finalment, la seua integració en el Grupo Cooperativo Solventia i les seues aliances amb d’altres empreses de serveis li permeten desenvolupar la seua activitat des d’un concepte més eficient, global i universal. En este sentit, una altra dada d’interès del balanç anual de Caixa Benicarló és el seu consolidat nivell de solvència. Després de la seua integració en el Grupo Cooperativo Solventia, el Ratio de Solvència del Grup és del 17,51 %.

Benicarló celebra la missa de Sant Isidre

Este diumenge 21 de maig representants de Caixa Benicarló i de la Cooperativa Benihort participaven en una missa en honor a Sant Isidre en la parròquia de Sant Bartomeu de la ciutat. La benedicció dels fruits del camp contava, un any més, amb xiquets i xiquetes amb vestits típics, que van oferir al patró dels agricultors fruites i hortalisses del camp benicarlando.

Per part de Caixa Benicarló assistien el president, Vicent París Forés, i el director general, Josep Manel Galán Foix. Mentre que la cooperativa de Benicarló estava representada pel president, Sergio Ortiz Bueno, i pel director general, Guillermo Edo Barreda. La Dama de la Confraria de Sant Antoni, Lucía Caldés González, i el seus presidents, Juan Antonio Llorach i Mª José Escura també van fer costat a les dos entitats en la celebració religiosa.

A l’eucaristia, oficiada per Mossèn Carlos García Talarn, també assistia l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, Altres membres de la corporació municipal com les regidores populars, Arantxa García i Lorena Gallén, i el regidor de Compromís, Josep Lluís Segura també s’hi van sumar a l’acte.

Un cop va finalitzar la missa va tindre lloc l’ofrena dels fruits del camp, protagonitzada per xiquets i xiquetes vestits de llauradorets. També es va fer la benedicció simbòlica de les partides del terme i es va regalar als més menuts una bossa de llaminadures i una tovallola molt estiuenca.

Com saber si un bitllet és fals

Segons un estudi recent sobre hàbits en l’ús de l’efectiu, realitzat pel Banco de España, la meitat dels comerços sempre comproven l’autenticitat dels bitllets, però 6 de cada 10 ciutadans diu que no ho ha fet mai.

A més a més, l’efectiu és el canal de pagament més utilitzat pels espanyols i 3 de cada 5 utilitzen diners en metàlic a diari.

¿Sabries distingir un bitllet fals i què fer si t’entreguen un? Posar interès en el soroll que fa el bitllet, en el relleu de les seues línies o en els elements de seguretat que ens descobreix són aspectes molt importants. Mitjançant el vídeo «El método toque, mire, gire» et donem totes les claus per comprovar l’autenticitat dels bitllets https://youtu.be/fLfC3y06Am0

Estudi d’hàbits d’ús de l’efectiu

En els darrers anys, la societat espanyola s’ha vist immersa en canvis importants, com són la digitalització, el creixement en l’ús dels nous mitjans de pagament, la pandèmia per Covid-19, la despoblació rural… Tot això ha impactat en el dia a dia de la societat i en l’activitat dels comerços, que han necessitat adaptar-se a la nova realitat. El Banco de España ha considerat necessari realitzar una enquesta per retratar la situació actual de les formes de pagament als comerços, amb el focus especial en l’ús de l’efectiu.

Aquest estudi s’ha orientat per recollir informació sobre els temes actuals de gran rellevància en l’àmbit de l’efectiu, com són l’ús i l’accés a l’efectiu en municipis sense oficina bancària estable, l’ús de mitjans de pagament alternatius a l’efectiu, com Bizum, el coneixement de noves formes de retirada d’efectiu (cash-back) o del projecte de l’euro digital, etc. La investigació radiografia 3 grups d’interès especial: població general, petit comerç/hostaleria i grans superfície

I pots obtindre tota la informació sobre l’estudi en este enllaç.

https://www.bde.es/f/webbde/INF/MenuVertical/BilletesYMonedas/Estudios_e_informes/Estudio_sobre_habitos_efectivo/InformeEjecutivo_Estudio_habitos_uso_efectivo_VF_CE.pdf

Caixa Benicarló reparteix el calendari 2023 i el seu detall nadalenc de proximitat

Les fotografies del almanac són obra de Fernando Roldán Vinuesa

Dins de la campanya de Nadal destinada als seus socis i sòcies, Caixa Benicarló ha donat a conèixer el seu calendari 2023 i el detall nadalenc que entregarà a partir d’este divendres 9 de desembre en les seues oficines.

Fa vora 38 anys que Caixa Benicarló regala almanacs en aquestes dates. El del proper any recull fotografies de Benicarló, Càlig i Peníscola i és obra del fotògraf amateur benicarlando Fernando Roldán Vinuesa. La mirada de Roldán es fixa en el patrimoni arquitectònic i cultural d’aquestes poblacions i també en les seues festes.

El director general, Josep Manuel Galán, ha aprofitat per agrair el treball fotogràfic de Fernando Roldán. També ha explicat que el regal escollit enguany per als socis de l’entitat bancària benicarlanda tornaran a ser productes de proximitat: “s’apropen els Nadals i la nostra entitat, fidel a la seua tradició, entregarà un detall, basat en productes de proximitat, com són una botella de vi Renaixença del Celler de Vi Carlón i una bosseta d’ametles de la cooperativa de Càlig”, ha detallat Galán.

El nou calendari ja està a disposició de tots els socis a les oficines de l’entitat bancària, juntament al detall nadalenc. A més a més, la campanya de Nadal de Caixa Benicarló recupera enguany el sorteig de 50 lots nadalencs entre els socis vinculats, que s’entregaran el proper 22 de desembre per la tarde en l’oficina del carrer Joan Carles I de Benicarló.