Benicarló amb Sant Isidre

Fotos: Juanvi Gellida; Marco&Dolo i Caixa Benicarló

Caixa Benicarló i Benihort han tornat a organitzar la Jornada de Convivència Cooperativa al voltant de la festivitat de Sant Isidre. Al voltant de 1600 persones han participat en la celebració del patró dels llauradors i llauradores a Benicarló, a la qual també s’ha sumat enguany el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i l’alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, així com membres de la corporació municipal. A tocant d’ells, el president de les dos entitats cooperatives, Vicent París, el director general de l’entitat financera, José Manuel Galán i el director-gerent de la cooperativa benicarlanda, Guillermo Edo.

La jornada ha tingut lloc diumenge 19 de maig i s’ha iniciat amb una Missa Major en l’Església Parroquial de Sant Bartomeu oficiada per Mossèn Carlos García Talarn. En finalitzar s’ha fet la benedicció simbòlica de les partides del terme municipal de Benicarló. A continuació, els xiquets i xiquetes, vestits amb els típics tratges de llauradorets, han rebut un obsequi de mans de la Dama de la Confraria de Sant Antoni, Agnès Galán, i de la Dama de l’Associació de la Dona Llauradora, Blanca Marzal.

Ja a partir de les 13:30h la festa s’ha traslladat a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola en el Polígon Industrial on s’ha gaudit d’un dinar de germanor, protagonitzat per una monumental paella, i que després ha continuat amb un animat ball.

Homenatges 2019

Un dels actes més emotius de la jornada, ha estat l’Homenatge als socis jubilats més antics, als quals se’ls ha entregat una placa commemorativa. Les seues esposes han rebut un ram de flors de mans del president de Caixa Benicarló i Benihort, Vicent París.

L’homenatge d’enguany ha estat per a: Joaquín Arín Cerdá i María Piñana Lores, Vicente Forés Sabaté i Teresa Lores Febrer, Francisco Querol Foix i Juana Foix Bayarri i José María Simó i Concepción Mundo Foix.