5 consells per a pagar menys en la teua assegurança de la llar

Foto: iStock

Si les parets dels habitatges parlaren, explicarien una infinitat d’anècdotes, records i plans compartits. I és que el dia a dia d’una família dóna per a moltes històries. Però la llar, eixe refugi on sentir-se fora de perill, no està exempt de contratemps. Cada 14 segons l’aigua provoca danys en algun habitatge d’Espanya, principalment filtracions ocasionades per canonades en mal estat; cada 25 segons es trenca algun vidre i, cada 28, el servei d’assistència de les companyies asseguradores reben algun avís. Abans que acabes de llegir aquest article, s’estaran tramitant diversos casos en tot el país.
Estes dades, que extraem de la Memoria del Seguro de Unespa de 2016, ens donen una idea de la importància de l’assegurança de llar per a fer front als imprevists que es produixen diàriament. A Espanya hi ha 18,9 milions d’habitatges assegurats, dels quals un de cada quatre registra algun sinistre al llarg de l’any. A més, un 7% pateix més d’un contratemps en el mateix exercici. Per aquest motiu, el segur de llar és el segon segur més contractat en el país, només per darrere del de cotxe: tres quartes parts de les famílies -el 75%- contracten una pòlissa per a garantir la tranquil·litat en la seua llar.
En el pressupost destinat a l’habitatge, la despesa dedicada a esta qüestió aconsegueix el 17%: el segon en pes, després dels serveis d’assistència domèstica. No obstant açò, es tracta d’una inversió necessària tenint en compte que permet respirar enfront de contratemps com un robatori o un incendi que, sense segur de llar, podrien suposar una forta garrotada per a l’economia domèstica.

Amb estos 5 passos pots reduir el cost del Segur de Llar
Des de Caixa Benicarló et resumim 5 consells per a retallar la quantia del teu rebut:
1. Evita cobertures innecessàries. Convé prendre nota de les contingències i eventualitats que inclou la nostra pòlissa per a evitar la cobertura de sinistres improbables. Posem un exemple pràctic, per a il·lustrar a què ens referim: imagina que en el seu moment posseïes joies de valor assegurades amb el teu habitatge i que en determinat moment les vas vendre i ja no les tens. En eixe cas, pots contactar amb la companyia per a posar la pòlissa al dia d’este canvi, la qual cosa permetrà rebaixar el teu rebut, ja que reduirà el valor dels articles que s’han de protegir en cas de robatori en la llar.
2. Combina esta pòlissa amb altres assegurances. Amb Caixa Benicarló- Segurs RGA tens la possibilitat d’agrupar els rebuts de les teues diferents pòlisses en una única quota mensual. Aquesta tarifa plana fa possible assumir, mes a mes, el pagament de l’assegurança, en lloc d’haver d’afrontar de colp l’import anual, la qual cosa permet a les famílies administrar-se millor i planificar de forma més còmoda aquesta despesa.
3. Reforça la seguretat en el teu habitatge. Si has millorat la seguretat del teu habitatge amb alarmes, reixes, càmeres, portes blindades o sistemes de detecció de fum, contacta amb la teua companyia per a comunicar-li estes reformes que, sens dubte, abaratiran el cost del teu segur de llar. De la mateixa manera, si has col·locat un nou sistema de calefacció o has renovat les instal·lacions d’aigua, electricitat o gas donada la seua antiguitat has d’informar d’estes millores, ja que com més noves siguen estes infraestructures, menys probable serà que fallen. Revisa el capital assegurat cada vegada que incrementes la seguretat en la teua llar o faces reformes perquè la teua pòlissa s’adapte a la realitat.
4. Assegura’t de no tenir cobertures duplicades. Si la teua comunitat té contractat una assegurança que cobrix determinats aspectes, com danys per aigua en zones comunes, exclou este aspecte de la teua pòlissa de llar per a evitar que es solapen cobertures de forma innecessària.
5. Revisa periòdicament la teua pòlissa. La teua pòlissa ha d’adequar-se a les necessitats reals del teu habitatge. Sempre pots renegociar amb la teua companyia les condicions, de manera que s’ajusten a la realitat de la teua llar. D’esta forma el capital assegurat s’adaptarà en tot moment a les garanties contractades.

Estes senzilles claus et permetran reduir el cost de l’assegurança de llar i fer que el teu habitatge seguisca sent eixe refugi en el qual tots us sentiu fora de perill. Tot sense necessitat de fer un desemborsament excessiu ni caure en l’anomenada “infraassegurança” (quan contractes una pòlissa en la qual el valor total dels béns o part d’ells és inferior al valor real dels mateixos), una situació que pot eixir molt cara.
Des de Caixa Benicarló-Segurs RGA t’oferim una àmplia gamma d’Assegurances de Llar perquè pugues triar el que millor s’ajusta a les teues necessitats.
Consulta amb els nostres especialistes en la teua oficina habitual per a rebre assessorament personalitzat sense cap compromís.