La Fundació Caixa Benicarló amplia el seu fons documental

La Fundació Caixa Benicarló va presentar divendres 9 de març el nou material del seu fons documental. Mitjançant un conveni amb la Universitat Jaume I, el treball inclou la catalogació de fotografies del fons fotogràfic “Pepe Palanques” i la digitalització dels programes de Festes Patronals de Benicarló des de l’any 1928 al 2016, cedits per la família Anyó Antón.

“L’objetiu inicial d’este projecte, coordinat per la Biblioteca de la Universitat Jaume I i la Fundació Caixa Benicarló i realitzat pel documentalista Antoni Marzal,  mitjançant una beca de formació pràctica per a titulats universitaris, té com a objectiu preservar i difondre el fons documental i fotogràfic de la Fundació Caixa Benicarló”, segons va explicar el secretari de la Fundació Caixa Benicarló, Àngel Gallego.

Àlvar Anyó Antón, representant la Família Anyó, qui ha cedit la col·lecció de programes de festes, va agrair a Caixa Benicarló “que treballe per conservar el patrimoni benicarlando” i va manifestar el seu desig “per a què este material puga utilitzar-se a nivell educatiu per conèixer la història del nostre poble”.

Per la seua banda, la directora de l’Arxiu de General I Biblioteca UJI, Lidón París Folch, va recordar que “la finalitat d’aquest projecte és posar en valor, mitjançant la digitalització i catalogació, una documentació amb gran valor històric i cultural, tant per a la investigació com per a la ciutadania en general, i la gent de Benicarló, en particular”.

El becat per la Fundació Caixa Benicarló, Antoni Marzal, va concretar el treball en xifres d’estos 4 mesos: “en total, s’han creat 5225  fitxers d’imatge  dels quals 3213 pàgines corresponen a programes de festes i 2013 corresponen a fotografies en paper publicades en Benicarló al Día de 1988 a 1995. Actualment es poden consultar en línia 2007 fotografies i 103 programes de festes, datats entre 1928 i 2016”.

El fons documental de la Fundació Caixa Benicarló es pot consultar al repositori de la UJI, al que s’accedeix a través d’un enllaç de la pàgina web de l’entitat bancària www.caixabenicarlo.es (Obra social-Fons fotogràfic José Palanques).