El calendari de Caixa Benicarló 2020 ja té fotografies guanyadores

Caixa Benicarló ha escollit les 12 fotografies guanyadores del seu Concurs Fotogràfic amb temàtica “Fotografia de Patrimoni de Benicarló, Càlig i Peníscola” que ha convocat per dissenyar el seu Calendari 2020.

Els 5 guardonats són Aurelio López Belmonte, Miquel Àngel Ferreres Coll, J. Agustín Cerdà Ferrer, Fernando Roldán Vinuesa i Elena Tortajada Peinado. El jurat, format per diversos membres de l’àrea de Mitjans de Caixa Benicarló i encapçalat pel president de l’entitat, Vicent París, i el director general, José Manuel Galán, ha escollit les 12 fotografies guanyadores que formen part de les làmines corresponents a cada mes del calendari de l’any 2020, editat per Caixa Benicarló.

“Agraïm la participació a totes les persones que ens han enviat les seues obres. Hem valorat que siguen fotografies tant del patrimoni arqueològic, urbà, natural i micro patrimoni de les tres poblacions on la nostra entitat compta amb oficines. A més, els criteris de valoració del jurat han estat l’originalitat, l’enfocament, l’emoció transmesa, la qualitat estètica, compositiva i tècnica de les fotografies”, ha explicat el director general de l’entitat, José Manuel Galán.

Premis

Les persones premiades rebran una caixa d’experiència tipus “Smart Box” o similar, a més del reconeixement públic i un exemplar del calendari editat.

El calendari de Caixa Benicarló 2020 es presentarà oficialment el proper dimecres 4 de desembre (12 hores) a l’espai de Caixa de l’Avinguda Joan Carles I, nº18.

Caixa Benicarló actua contra l’exclusió financera dels pobles del Baix Maestrat

Com tots coneixeu, Caixa Benicarló, manté oficina operativa a Càlig des del passat any 2015 quan va inaugurar, allà pel mes d’octubre, unes noves instal·lacions a l’Avinguda Constitució nº 2 d’eixa localitat. L’apertura va ser motivada pel tancament d’altres entitats financeres que suposaven l’exclusió financera a esta important localitat del nord de Castelló. Des d’aleshores, han sigut molts els clients, empreses, associacions e institucions que han confiat  en Caixa Benicarló a l’oficina de Càlig, on s’ha consolidat comercialment, gràcies al compromís i treball de les companyes que, a hores d’ara, presten el seu servei laboral a la població. Concretament, Merche Giner i Lourdes Esteller (Directora) que són les encarregades de l’oficina de Càlig. Les modernes instal·lacions de l’oficina es complementen amb un caixer automàtic multiservei que garanteix el servei les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.

Enguany, des del passat mes de març, fruit d’un conveni de col·laboració signat amb la Cooperativa Agrícola de Cervera del Maestre, també hem acudit a la veïna població de Cervera per prestar servei financer mitjançant una extensió d’oficina, obrint un dia a la setmana, el dimarts, i mantenint servei de caixer automàtic de forma contínua les 24 hores. Des d’ací volem agrair la bona acollida, tant institucional com de nous socis i clients, que hem rebut entre la població de Cervera. L’oficina ocupa les instal·lacions administratives de la Cooperativa Agrícola, al Carrer Nou nº 28. El personal encarregat es trasllada des de l’oficina de Càlig oferint l’ample catàleg de serveis, assegurances, fons d’inversió, finançament i tota classe de productes bancaris que Caixa Benicarló disposa.

A hores d’ara Caixa Benicarló està present a les poblacions de Peníscola (Carrer Ermitana, 30), Càlig (Avinguda Constitució, 2), Cervera (Carrer nou, 28) i Benicarló, on manté 3 oficines obertes (Carrer Hernan Cortés, 48; Avinguda Maestrat, 30 i Avinguda Joan Carles I, 18). Totes les oficines mantenen servei de caixer automàtic a disposició del públic i clients. A més de les oficines descrites, cal assenyalar que gràcies a un conveni amb la Cooperativa Benihort, al Polígon Industrial “El Collet”, també hi ha una extensió de l’oficina de l’Avinguda Maestrat que presta servei financer als socis de Benihort i clients del polígon amb horari estès, de dilluns a dijous pel matí i divendres pel matí i vesprada.

Cal recordar que Caixa Benicarló és una entitat d’àmbit comarcal, amb naturalesa de Cooperativa de crèdit, que presta serveis financers oferint banca universal amb un fort arrelament al territori. La seva base social cooperativa permet reinvertir una part important dels seus beneficis en multitud  accions vinculades en l’àmbit soci cultural. El compromís social es conjuga amb la vocació de servei i atenció personal, sense renunciar a les noves tecnologies alhora d’oferir als socis i clients les millors ferramentes de connectivitat, mitjançant les APP i banca virtual.

 

Les Beques a l’Excel·lència de Caixa Benicarló premien 7 estudiants amb 7.000€

Caixa Benicarló ha lliurat les Beques a l’Excel·lència Acadèmica en la seua XXIII ena edició. Els 7 guardonats rebran una beca individual de 1.000€ que destinaran al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2019-2020. Els 7.000€ que la Fundació Caixa Benicarló atorga, reconeixen el seu mèrit i esforç per les notes obtingudes en les proves d’accés a la Universitat, són fills de socis de l’entitat i pertanyen a instituts de Benicarló i Peníscola.

El lliurament de les beques, que va tindre lloc divendres 31 d’agost al saló d’actes de Caixa Benicarló, va estar presidit pel president de l’entitat bancària, Vicent París, qui va destacar que “les Beques d’Excel·lència són la nostra clara aposta per invertir en la formació del capital humà. Per això, reconeixem l’excel·lència acadèmica com a un premi al rigorós treball i esforç intel·lectual d’estos 7 alumnes dels instituts de Benicarló i Peníscola”.

A l’acte va assistir també l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, així com representants dels instituts d’on procedeixen els alumnes guardonats: la directora de l’IES Ramón Cid, Maite Forés, el director del Col·legi La Salle, Fernando Febrer, i la secretària de l’IES Alfred Ayza, Mª Teresa Moros.

Beques 2019

Les Beques a l’Excel·lència Acadèmica de Caixa Benicarló afavorixen els fills dels socis de l’entitat bancària que compleixen determinats vincles comercials, a la vista de les avaluacions obtingudes en les proves d’accés a la Universitat. Els alumnes becats en esta edició són els següents: Miguel Ángel Bosch García (IES Ramón Cid), Ayelen Hidalgo Blasco (IES Ramón Cid), Joan Carles Ibáñez Ros (La Salle), Carmen Marzal Cheto (IES Ramón Cid), Beatriz Pitarch Maura (IES Ramón Cid), Fatima Tahiri Tahiri (IES Afred Ayza) i Carolina Vicente Tomás (La Salle).

Entre les carreres escollides pels estudiants becats enguany es troben: Medicina, Enginyeria Biomèdica, Grau en Biotecnologia, Grau en Física, Grau en Filosofia o Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

L’acte de lliurament va estar conduït pel director general de l’entitat, José Manuel Galán, qui al finalitzar va concloure que “la Fundació Caixa Benicarló aplega a la XXIII edició d’estes beques amb un nombre total de 173 becats que han rebut 166.742,56€”.

Les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2019-2020 es poden consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es

Google Pay arriba a Caixa Benicarló

Caixa Rural Benicarló, l’entitat bancària benicarlanda,  posa des d’avui a la disposició dels seus clients Google Pay. Un servei de pagament per mòbil fàcil, ràpid i segur per a pagar en botigues, pagaments online i en apps.

Amb l’arribada de Google Pay a Caixa Benicarló, la cooperativa de crèdit fa un pas més en la seua aposta per dotar als seus clients dels últims avanços tecnològics, en aquest cas, de la mà d’una gran empresa com Google.

A partir d’ara, els clients de Caixa Rural Benicarló que es descarreguen l’app Google Pay i afegeixen les seues targetes de crèdit o dèbit de Caixa Benicarló podran pagar en milions de botigues, webs i apps a gran velocitat. Per a això, és necessari iniciar sessió en el compte de Google i triar el mètode de pagament que es desitja afegir. Després de fer una foto de la targeta o afegir les dades manualment, es verifica la identitat de l’usuari i el servei estaria disponible per a utilitzar-se.

Utilitzar Google Pay és tan senzill com activar el telèfon, col·locar-lo sobre el terminal i, sense necessitat d’obrir l’app, apareixerà la marca de verificació del pagament. A més, amb Google Pay es pot pagar instantàniament en tots els productes de Google, com Google Play Store i YouTube Premium.

Amb el xifrat i la protecció de Google

Google Pay utilitza diverses capes de seguretat per a protegir les dades de pagament dels usuaris, així com una de les infraestructures de seguretat més avançades del món per a garantir la protecció de les seues targetes. Quan es paga en botigues, Google Pay utilitza un número xifrat en lloc del número de targeta real perquè la informació d’aquesta estiga segura.

Per a més informació, visita la pàgina:https://www.ruralvia.com/googlepay/

Amb aquest nou acord, Caixa Benicarló completa i posa a disposició dels seus clients el millors i més segurs serveis de pagament amb mòbil amb Ruralvia Pay, Apple Pay i ara Google Pay.

Caixa Benicarló creix un 8% en 2018

L’entitat cooperativa registra 5.130 socis

1.020.000 euros és el resultat net de benefici amb el qual Caixa Benicarló tanca l’exercici 2018.  El total d’actius administrats ha aplegat als 280 milions d’euros, el que suposa un creixement d’un 8% respecte a l’any anterior. L’entitat cooperativa de crèdit, que encapçala José Manuel Galán, va donar a conèixer aquestes xifres i d’altres d’interès, mitjançant l’Informe Anual 2018 que es va presentar en l’Assemblea General Ordinària celebrada el dimarts 11 de juny en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló.

En l’acte de presentació dels comptes de l’anterior exercici, Galán va definir el 2018 com un bon any: “ja que hem tingut una evolució favorable en les xifres de la nostra entitat. L’any passat vam gestionar un volum de negoci que gairebé supera els 341 milions d’euros i seguim comptant amb un nivell de solvència molt superior a l’exigit per la normativa vigent. A més, per a la tranquil·litat dels nostres socis i clients, contem amb un ràtio de capital del 17,38%, i un superàvit de 5,75 punts que pretenem seguir mantenint i augmentant cada any”.

El major creixement de l’entitat benicarlanda ha vingut donat de la mà dels depòsits, superant els 20 milions d’euros. Però, a més a més, el balanç anual de l’entitat recull altres dades d’interès com l’augment del número de clients i socis.  Es va tancar el 2018 amb 5.130 socis, el que suposa 200 altes més.

Caixa Benicarló ocupa a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola i Càlig, exerceix una banca de proximitat i està compromesa en el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta. Fruit d’aquesta aposta són els 228.000€ en ajudes que va destinar a diferents sectors i associacions en 2018, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent.

Caixa Benicarló contribueix amb 228.000€ en el seu entorn

Caixa Benicarló ha contribuït en 2018 amb un muntant aproximat de 228.000€ cap a la societat que l’envolta, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç econòmic cap al progrés de la seua gent. Educació, cultura, esport o associacions socials són alguns dels sectors on va adreçat.

L’entitat de crèdit cooperatiu que presideix Vicent París té com a objectiu impulsar i motivar el desenvolupament econòmic i social de l’economia en diversos àmbits. Així, tal i com ha destacat el director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, en 2018 van seguir contribuint a l’educació des de diferents accions com els 52.860,00€ de la campanya de vals escolars per adquirir llibres de text i material, o els 12.000€ de les beques d’excel·lència acadèmica. De la mateixa manera, Caixa Benicarló obsequiem als escolars de Primària amb una agenda escolar en valencià, la qual cosa comporta una inversió cultural de 6.651,62€”.

El patrocini cultural i professional ha sigut també una constant de l’entitat financera benicarlanda, sent la contribució cap a aquestes àrees d’un muntant de 32.038,71€. La sensibilitat cap al terreny social de Caixa Benicarló també és pública i notòria comptant amb una singular campanya denominada “Caixa Solidària”, a través de la qual es destinen 10.000€. Pel que fa a la promoció de la Denominació d’Origen Protegida “Carxofa de Benicarló”, es va destinar una suma econòmica de 4.377,48€.

Benicarló amb Sant Isidre

Fotos: Juanvi Gellida; Marco&Dolo i Caixa Benicarló

Caixa Benicarló i Benihort han tornat a organitzar la Jornada de Convivència Cooperativa al voltant de la festivitat de Sant Isidre. Al voltant de 1600 persones han participat en la celebració del patró dels llauradors i llauradores a Benicarló, a la qual també s’ha sumat enguany el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i l’alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, així com membres de la corporació municipal. A tocant d’ells, el president de les dos entitats cooperatives, Vicent París, el director general de l’entitat financera, José Manuel Galán i el director-gerent de la cooperativa benicarlanda, Guillermo Edo.

La jornada ha tingut lloc diumenge 19 de maig i s’ha iniciat amb una Missa Major en l’Església Parroquial de Sant Bartomeu oficiada per Mossèn Carlos García Talarn. En finalitzar s’ha fet la benedicció simbòlica de les partides del terme municipal de Benicarló. A continuació, els xiquets i xiquetes, vestits amb els típics tratges de llauradorets, han rebut un obsequi de mans de la Dama de la Confraria de Sant Antoni, Agnès Galán, i de la Dama de l’Associació de la Dona Llauradora, Blanca Marzal.

Ja a partir de les 13:30h la festa s’ha traslladat a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola en el Polígon Industrial on s’ha gaudit d’un dinar de germanor, protagonitzat per una monumental paella, i que després ha continuat amb un animat ball.

Homenatges 2019

Un dels actes més emotius de la jornada, ha estat l’Homenatge als socis jubilats més antics, als quals se’ls ha entregat una placa commemorativa. Les seues esposes han rebut un ram de flors de mans del president de Caixa Benicarló i Benihort, Vicent París.

L’homenatge d’enguany ha estat per a: Joaquín Arín Cerdá i María Piñana Lores, Vicente Forés Sabaté i Teresa Lores Febrer, Francisco Querol Foix i Juana Foix Bayarri i José María Simó i Concepción Mundo Foix.

 

 

Caixa Benicarló estrena el catàleg del seu fons artístic

La Fundació Caixa Benicarló va presentar divendres 26 de març els treballs de catalogació del seu fons artístic, que s’han dut a terme mitjançant una beca conjunta amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa de Castelló (FUE-UJI). La llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Mireia Ávila, ha estat l’encarregada d’esta important tasca en la qual s’ha creat un catàleg de 217 obres.

El secretari de la Fundació Caixa Benicarló, Àngel Gallego, va ressaltar en la presentació que “3 eren els objectius del projecte i que considerem s’han assolit: conèixer el tall del fons que es trobava dispers per les nostres instal·lacions, conservar-lo en les millors condicions possibles per evitar el seu deteriorament, i en tercer lloc, facilitar la seua difusió i coneixement per part del públic”.

La jove benicarlanda Mireia Ávila, encarregada de catalogar les obres d’art conservades en la fundació Caixa Benicarló des de 1982, va explicar que “en la catalogació dels fons s’han identificat, classificat i registrat totes les obres. S’ha investigat i descrit totes les circumstàncies al voltant de les peces, definint cada fitxa tècnica, revisant l’estat de conservació i procedència, entre d’altres característiques. També s’han digitalitzat i inclòs en el repositori de la UJI i creat una base de dades interna on apareixeran totes les presents i futures adquisicions,  donacions o cessions que tinguen lloc en aquesta entitat”.

En els treballs s’han registrat 6 categories, basant-se en col·leccions per tipus d’obra. Així, destaquen la col·lecció dels 21 cartells de la representació de l’Estel del Collet, o les col·leccions de dibuix, pintura, fotografia, gràfica i escultura. Entre les 217 obres hi ha peces d’artistes com Fernando Peiró Coronado, Miquel Pitarch, Vicente Giner, Rosa Soriano, Jorge Borrás, Maribel Jovaní, Inmaculada Díaz o José Maria Fibla, entre d’altres.

Els treballs de catalogació  també han comptat amb el recolzament del Museu d’Art Contemporani «Vicente Aguilera Cerni» de Vilafamés i de la Biblioteca de la UJI,  a través del seu repositori, en l’apartat dedicat a la Fundació Caixa Benicarló: http://repositori.uji.es/xmlui/handle/10234/181170

Caixa Benicarló amplia el seu fons documental amb premsa local

 Caixa Benicarló ha presentat l’ampliació del seu fons documental, que s’ha dut a terme a través d’un conveni de pràctiques amb FUE-UJI (Fundación Universitat Jaume I-Empresa de Castellón) i que en esta edició s’ha centrat en la premsa local. La presentació de l’acte, que va tenir lloc el divendres 29 de març en el saló social de l’entitat bancària, va anar a càrrec del secretari de la Fundació Caixa Benicalró, Àngel Gallego, i de la directora de l’Arxiu General de la Biblioteca UJI, Lidón París Folch.

En total s’incorporen 1067 publicacions noves al fons documental de Caixa Benicarló. “Durant 4 mesos la jove benicarlanda graduada en Història i Patrimoni, Azahara López, ha digitalitzat les publicacions locals: El Ventilador de papel, Benicarló actual, Benicarló crónica, el Diario de Benicarló i Peníscola, i Benicarló al dia. A través de la premsa local ens acostem a la història de Benicarló i de la nostra comarca, i al trobar-la en internet li podem donar la màxima visibilitat”, tal com explicava Àngel Gallego.

Per la seua banda, Lidón París, detallava la importància d’este nou material: “es tracta de publicacions de la premsa local i comarcal interessants des del punt de vista de la comunicació, tant per a periodistes, investigadors i públic en general. Al mateix temps, analitzant els seus anuncis publicitaris, podem veure l’evolució de l’activitat comercial i empresarial de la zona”.

El fons documental de la Fundació Caixa Benicarló es pot consultar al repositori de la UJI, al que s’accedeix a través d’un enllaç de la pàgina web de l’entitat bancària www.caixabenicarlo.es (Obra social-Fons fotogràfic José Palanques).

Conclouen les beques per digitalitzar el fons documental i catalogar el fons artístic de Caixa Benicarló

La Fundació Caixa Benicarló presentarà el proper divendres 29 de març  els últims treballs de digitalització del seu Fons Documental, a través del conveni de col·laboració amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa de Castelló (FUE-UJI). La benicarlanda Azahara López, de 26 anys, graduada en Història i Patrimoni, ha estat becada per portar a terme esta important tasca, mitjançant la qual s’han digitalitzat les revistes “Benicarló al día” (del 1988 al 1994) i els exemplars del “Benicarló crónica” de 1987 a 1988.

Azahara López ha avançat que “la digitalització d’estes publicacions m’ha permès conèixer, tan les revistes sobre les quals he treballat com molts aspectes del nostre municipi que desconeixia: com estava construït, com ha evolucionat…”.

En la presentació del divendres 29 de març a les 19 hores en el saló social de la Fundació Caixa Benicarló també hi estaran presents la directora de l’Arxiu de General de la Biblioteca UJI, Lidón París Folch, i el secretari de la Fundació Caixa Benicarló, Àngel Gallego.

Fons artístic

L’altra beca que ha posat en marxa Caixa Benicarló ha estat la destinada a catalogar les obres d’art conservades en la pròpia fundació. Ha tingut una durada de 4 mesos i ha anat a càrrec de la jove llicenciada en Belles Arts, Mireia Ávila. Mireia, que té de 26 anys, i actualment està cursant el doctorat en la UPV, ha explicat: “la meua feina ha consistit en catalogar tot els fons artístic des de 1982, comptabilitzar i fer inventari, i a partir d’això, traure un catàleg intern i extern. La majoria d’estes obres d’art són pintura (olis i acrílics), tot i que també hi ha dibuix, escultura i algunes fotografies”.