Caixa Benicarló estrena el catàleg del seu fons artístic

La Fundació Caixa Benicarló va presentar divendres 26 de març els treballs de catalogació del seu fons artístic, que s’han dut a terme mitjançant una beca conjunta amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa de Castelló (FUE-UJI). La llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Mireia Ávila, ha estat l’encarregada d’esta important tasca en la qual s’ha creat un catàleg de 217 obres.

El secretari de la Fundació Caixa Benicarló, Àngel Gallego, va ressaltar en la presentació que “3 eren els objectius del projecte i que considerem s’han assolit: conèixer el tall del fons que es trobava dispers per les nostres instal·lacions, conservar-lo en les millors condicions possibles per evitar el seu deteriorament, i en tercer lloc, facilitar la seua difusió i coneixement per part del públic”.

La jove benicarlanda Mireia Ávila, encarregada de catalogar les obres d’art conservades en la fundació Caixa Benicarló des de 1982, va explicar que “en la catalogació dels fons s’han identificat, classificat i registrat totes les obres. S’ha investigat i descrit totes les circumstàncies al voltant de les peces, definint cada fitxa tècnica, revisant l’estat de conservació i procedència, entre d’altres característiques. També s’han digitalitzat i inclòs en el repositori de la UJI i creat una base de dades interna on apareixeran totes les presents i futures adquisicions,  donacions o cessions que tinguen lloc en aquesta entitat”.

En els treballs s’han registrat 6 categories, basant-se en col·leccions per tipus d’obra. Així, destaquen la col·lecció dels 21 cartells de la representació de l’Estel del Collet, o les col·leccions de dibuix, pintura, fotografia, gràfica i escultura. Entre les 217 obres hi ha peces d’artistes com Fernando Peiró Coronado, Miquel Pitarch, Vicente Giner, Rosa Soriano, Jorge Borrás, Maribel Jovaní, Inmaculada Díaz o José Maria Fibla, entre d’altres.

Els treballs de catalogació  també han comptat amb el recolzament del Museu d’Art Contemporani «Vicente Aguilera Cerni» de Vilafamés i de la Biblioteca de la UJI,  a través del seu repositori, en l’apartat dedicat a la Fundació Caixa Benicarló: http://repositori.uji.es/xmlui/handle/10234/181170

En marxa la campanya per presentar la declaració de la Renda 2018

Iniciada la campanya de la Renda i Patrimoni 2018, et detallem les dates clau perquè no se’t passe res i estigues al corrent amb el fisc

Des del 2 d’abril ja està en marxa la campanya de la Renda i Patrimoni 2018 per presentar declaracions per telèfon i per internet, a través de la pàgina web de l’Agència Tributària. Per retre comptes amb Hisenda, tindrem fins al pròxim 1 de juliol, últim dia per presentar declaracions. Per davant, tres mesos plens de dates clau, que anem a explicar-te detalladament, perquè no se’t passe res!

Dates clau de la campanya de la Renda i Patrimoni 2018

15 de març: consulta de dades fiscals

Podríem dir que la campanya va arrencar oficiosament el passat dia 15 de març, quan es va obrir el termini perquè els contribuents poguéssem consultar i descarregar les nostres dades fiscals, obtenir el número de referència -necessari per identificar-nos- i subscriure’ns a l’app Agència Tributària.

1 d’abril: s’inicia el pla ‘Le llamamos’

Fins al 28 de juny, podem sol·licitar a l’Agència Tributària que ens cride telefònicament, prèvia cita, mitjançant el Pla ‘Le llamamos’. Esta cita pot gestionar-se per internet, per l’app o a través dels següents números de telèfon: 901 12 12 24, 91 535 73 26 (automàtic), 901 22 33 44 o 91 553 00 71 (atenció personal, de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00 hores).

2 d’abril: inici de la presentació declaracions

Des del 2 d’abril s’inicia el termini per a la modificació i presentació de la declaració de la Renda 2018 per a aquells contribuents que desitgen presentar-la per telèfon o per internet (del 2 d’abril a l’1 de juliol).

9 de maig: sol·licitud de cita prèvia per a atenció en oficines

Si prefereixes anar a una de les oficines de l’Agència Tributària per gestionar la teua declaració, podràs sol·licitar cita prèvia a partir del dia 9 de maig i fins al 28 de juny. Podràs fer-ho per internet, per l’app o per telèfon, trucant als números 901 22 33 44 o 91 553 00 71, de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00 hores.

14 de maig: atenció presencial a oficines

Un cop has demanat cita prèvia, podràs rebre atenció presencial a les oficines de l’Agència Tributària i en altres entitats col·laboradores per modificar i presentar la declaració de renda 2018 entre el 14 de maig i l’1 de juliol.

26 de juny: Data límit de domiciliació bancària de declaracions a ingressar

Últim dia per presentar declaracions de renda i patrimoni 2018 amb resultat a ingressar mitjançant domiciliació bancària.

28 de juny: Finalitza el termini per a sol·licitar cita prèvia

Últim dia per poder demanar cita prèvia per rebre atenció telefònica o a les oficines. 

1 de juliol: Finalitza la campanya

L’1 de juliol és l’últim dia per presentar la declaració de renda i patrimoni 2018.

5 de novembre: Últim dia per ingressar el segon termini de Renda

Si el resultat de la teva declaració ha estat a ingressar i decideixes fraccionar el pagament, el 5 de novembre és l’últim dia per fer l’ingrés del segon termini.

Finalment, t’informem que esta nova campanya de la Renda i Patrimoni 2018 porta amb si algunes novetats com, per exemple, l’augment a 14.000 euros de la quantitat mínima exempta de declarar quan hi ha dos pagadors; l’exempció de les retencions de prestacions de maternitat i paternitat, o l’ampliació de la deducció per família nombrosa.

Caixa Benicarló amplia el seu fons documental amb premsa local

 Caixa Benicarló ha presentat l’ampliació del seu fons documental, que s’ha dut a terme a través d’un conveni de pràctiques amb FUE-UJI (Fundación Universitat Jaume I-Empresa de Castellón) i que en esta edició s’ha centrat en la premsa local. La presentació de l’acte, que va tenir lloc el divendres 29 de març en el saló social de l’entitat bancària, va anar a càrrec del secretari de la Fundació Caixa Benicalró, Àngel Gallego, i de la directora de l’Arxiu General de la Biblioteca UJI, Lidón París Folch.

En total s’incorporen 1067 publicacions noves al fons documental de Caixa Benicarló. “Durant 4 mesos la jove benicarlanda graduada en Història i Patrimoni, Azahara López, ha digitalitzat les publicacions locals: El Ventilador de papel, Benicarló actual, Benicarló crónica, el Diario de Benicarló i Peníscola, i Benicarló al dia. A través de la premsa local ens acostem a la història de Benicarló i de la nostra comarca, i al trobar-la en internet li podem donar la màxima visibilitat”, tal com explicava Àngel Gallego.

Per la seua banda, Lidón París, detallava la importància d’este nou material: “es tracta de publicacions de la premsa local i comarcal interessants des del punt de vista de la comunicació, tant per a periodistes, investigadors i públic en general. Al mateix temps, analitzant els seus anuncis publicitaris, podem veure l’evolució de l’activitat comercial i empresarial de la zona”.

El fons documental de la Fundació Caixa Benicarló es pot consultar al repositori de la UJI, al que s’accedeix a través d’un enllaç de la pàgina web de l’entitat bancària www.caixabenicarlo.es (Obra social-Fons fotogràfic José Palanques).