Caixa Benicarló amplia el seu fons documental amb premsa local

 Caixa Benicarló ha presentat l’ampliació del seu fons documental, que s’ha dut a terme a través d’un conveni de pràctiques amb FUE-UJI (Fundación Universitat Jaume I-Empresa de Castellón) i que en esta edició s’ha centrat en la premsa local. La presentació de l’acte, que va tenir lloc el divendres 29 de març en el saló social de l’entitat bancària, va anar a càrrec del secretari de la Fundació Caixa Benicalró, Àngel Gallego, i de la directora de l’Arxiu General de la Biblioteca UJI, Lidón París Folch.

En total s’incorporen 1067 publicacions noves al fons documental de Caixa Benicarló. “Durant 4 mesos la jove benicarlanda graduada en Història i Patrimoni, Azahara López, ha digitalitzat les publicacions locals: El Ventilador de papel, Benicarló actual, Benicarló crónica, el Diario de Benicarló i Peníscola, i Benicarló al dia. A través de la premsa local ens acostem a la història de Benicarló i de la nostra comarca, i al trobar-la en internet li podem donar la màxima visibilitat”, tal com explicava Àngel Gallego.

Per la seua banda, Lidón París, detallava la importància d’este nou material: “es tracta de publicacions de la premsa local i comarcal interessants des del punt de vista de la comunicació, tant per a periodistes, investigadors i públic en general. Al mateix temps, analitzant els seus anuncis publicitaris, podem veure l’evolució de l’activitat comercial i empresarial de la zona”.

El fons documental de la Fundació Caixa Benicarló es pot consultar al repositori de la UJI, al que s’accedeix a través d’un enllaç de la pàgina web de l’entitat bancària www.caixabenicarlo.es (Obra social-Fons fotogràfic José Palanques).