Conclouen les beques per digitalitzar el fons documental i catalogar el fons artístic de Caixa Benicarló

La Fundació Caixa Benicarló presentarà el proper divendres 29 de març  els últims treballs de digitalització del seu Fons Documental, a través del conveni de col·laboració amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa de Castelló (FUE-UJI). La benicarlanda Azahara López, de 26 anys, graduada en Història i Patrimoni, ha estat becada per portar a terme esta important tasca, mitjançant la qual s’han digitalitzat les revistes “Benicarló al día” (del 1988 al 1994) i els exemplars del “Benicarló crónica” de 1987 a 1988.

Azahara López ha avançat que “la digitalització d’estes publicacions m’ha permès conèixer, tan les revistes sobre les quals he treballat com molts aspectes del nostre municipi que desconeixia: com estava construït, com ha evolucionat…”.

En la presentació del divendres 29 de març a les 19 hores en el saló social de la Fundació Caixa Benicarló també hi estaran presents la directora de l’Arxiu de General de la Biblioteca UJI, Lidón París Folch, i el secretari de la Fundació Caixa Benicarló, Àngel Gallego.

Fons artístic

L’altra beca que ha posat en marxa Caixa Benicarló ha estat la destinada a catalogar les obres d’art conservades en la pròpia fundació. Ha tingut una durada de 4 mesos i ha anat a càrrec de la jove llicenciada en Belles Arts, Mireia Ávila. Mireia, que té de 26 anys, i actualment està cursant el doctorat en la UPV, ha explicat: “la meua feina ha consistit en catalogar tot els fons artístic des de 1982, comptabilitzar i fer inventari, i a partir d’això, traure un catàleg intern i extern. La majoria d’estes obres d’art són pintura (olis i acrílics), tot i que també hi ha dibuix, escultura i algunes fotografies”.