12.000€ premien l’Excel·lència Acadèmica

Caixa Benicarló lliura la XXVII edició de les seues beques

Caixa Benicarló entregava en la tarde del divendres 1 de setembre les  Beques a l’Excel·lència Acadèmica que corresponen a la seua XXVIIena edició. Els 12 estudiants guardonats rebran una beca individual de 1.000€ que destinaran al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2023-2024.

Els premis es lliuraven en el saló social de l’entitat i van comptar amb la presència de l’alcalde de Benicarló, Juan Manuel Cerdá Tena, del president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés, així com del seu director general, Josep Manel Galán Foix. Tampoc van faltar a la cita,  familiars dels alumnes i directius dels centres educatius premiats (IES Ramón Cid i La Salle de Benicarló, així com l’Ies Alfred Ayza de Peníscola).

El president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés, destacava el compromís que l’entitat cooperativa benicarlanda té amb l’educació: “A Caixa Benicarló, com a banca cooperativa que som, intentem demostrar cada dia que no som robots, sinó persones amb cor, i este valor ens porte a fomentar i recolzar el talent més jove. Per això, un any més, premiem a 12 joves estudiants amb una beca individual de 1.000€, donant visibilitat a les qualitats de determinats fills de socis, comercialment vinculats a Caixa Benicarló. Es tracta d’una ajuda destinada a les seues activitats acadèmiques que revertix, directament, en la seua formació com a estudiants”.

Per la seua banda, el director de l’entitat bancària, Josep Manel Galán, va recordar que les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2023-2024 ja es podran consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es

Els alumnes guardonats en esta edició, i als quals se’ls ha reconegut el mèrit i esforç per les notes obtingudes en esta XXVII edició de les beques, són els següents:

ALBERT SEGARRA BALLESTERIES RAMÓN CID
ALEJANDRA MULET HERREROIES RAMÓN CID
ANIA KLEVCHUK MOIXIES ALFRED AYZA
DAVID REMOLINA SALVADORIES RAMÓN CID
 JOAN GARCIA DONADEUIES RAMÓN CID
LUCÍA FONTANET MARTÍLA SALLE
NATALIA ESPADA PASTORLA SALLE
NEREA BELMONTE LABARGAIES RAMÓN CID
NÉSTOR  LAVERNIA FRESQUETIES RAMÓN CID
NORAY JIMÉNEZ OREROIES RAMÓN CID
URIEL MOLINA REVERTERIES RAMÓN CID
VERA VALERO ALBERTLA SALLE

La festa de Sant Isidre de Benicarló es suspèn també en 2021

Amb motiu de l’actual pandèmia, el Consell Rector de Caixa Benicarló, empresa organitzadora dels actes de la festivitat de Sant Isidre a Benicarló, juntament amb la cooperativa agrícola Benihort, ha decidit suspendre, per segon any consecutiu, els actes d’esta Jornada de Convivència Cooperativa.

Tot i això, està previst que els Consells Rectors d’ambdues entitats benicarlandes participen en una missa commemorativa, en honor al sant, el proper diumenge 16 de maig a les 11 del matí a l’església de Sant Bartomeu. A l’eucaristia també es convidarà a les dames de Sant Antoni i de l’Associació de la Dona Llauradora, per a què, en representació del sector agrari, puguen fer una ofrena.

La resta d’actes d’esta celebració, així com la participació multitudinària, queden suspesos per l’actual situació sanitària.

La festa de Sant Isidre de Benicarló, que homenatja als socis jubilats de les dues entitats de la població, reunia a més de 1.600 persones en les instal·lacions de la cooperativa benicarlanda.

 

Premi de 12.000 euros per a l’Excel·lència Acadèmica

Tot i l’especial situació que estem vivint marcada per la crisi sanitària del Coronavirus, Caixa Benicarló seguix endavant amb la seua tasca i, com cada mes de setembre, ha lliurat els premis de les Beques a l’Excel·lència Acadèmica. En esta XXIVena edició l’entitat financera benicarlanda ha guardonat 12 estudiants, que rebran una beca individual de 1.000€ per destinar al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2020-2021.

La pandèmia no ha permès fer l’habitual acte de lliurament presencial però Caixa Benicarló ha donat a conèixer els noms dels guardonats, que procedeixen dels instituts de Benicarló i Peníscola. Els alumnes becats en esta edició són els següents: Nuria Bayarri Bonich  (IES Afred Ayza), Alba Bretó Bretó (IES Ramón Cid), Marta Esteller Queral  (Col·legi La Salle), David García Alsina  (IES Ramón Cid), Óscar García Alsina (IES Ramón Cid), Aitana Gargallo Sospedra (IES Ramón Cid), Andreu Llopis Tejedor (IES Joan Coromines),  Oriol Lluch Oms (IES Ramón Cid), Marta Mejías Senar (IES Joan Coromines), Sara Mestre Forés (IES Ramón Cid), Rocío Monroig Bengoechea (IES Ramón Cid) y Somaia Tahiri Tahiri (IES Afred Ayza).

“Tot i que enguany no podrem comptar amb la foto conjunta de tots els guardonats, volem reconèixer també el seu mèrit i esforç per les notes obtingudes en les proves d’accés a la Universitat, i per això, hem preparat una imatge i una frase que identifica a cadascun dels protagonistes, destacant la carrera que cursaran i la universitat que han escollit. Les difondrem per les nostres xarxes socials i també podrem conèixer als protagonistes de les beques 2020 mitjançant el nostre blog”, ha detallat el director de Caixa Benicarló , José Manuel Galán.

Les Beques a l’Excel·lència Acadèmica de Caixa Benicarló afavorixen els fills dels socis de l’entitat bancària que compleixen determinats vincles comercials, a la vista de les avaluacions obtingudes en les proves d’accés a la Universitat. Galán també ha afegit que “la Fundació Caixa Benicarló aplega a la XXIV edició d’estes beques amb un nombre total de 185 becats que han rebut 179.742,56€. Les Beques d’Excel·lència són la nostra clara aposta per invertir en la formació del capital humà. Per això, reconeixem l’excel·lència acadèmica com a un premi al rigorós treball i esforç intel·lectual d’estos 12 alumnes dels instituts de Benicarló i Peníscola”.

Finalment, Caixa Benicarló informa que les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2020-2021 es poden consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es

Caixa Benicarló aporta més de 200.000€ al seu entorn en 2019

Compromesa amb el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta, Caixa Benicarló ha contribuït en 2019 amb 204.000€ cap a la seua societat. La Memòria Social recull un any més les activitats més rellevants que s’han dut a terme en el terreny de l’educació, cultura, esport o entitats socials i va ser presentada en l’Assemblea General del passat 25 de juny. Els clients de l’entitat bancària benicarlanda poden arreplegar un exemplar en qualsevol de les seues oficines.

Segons ha indicat el director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, “en esta Memòria Social mostrem com retornem una part important del benefici econòmic del nostre balanç econòmic cap al progrés de la nostra gent, com a banca de proximitat que som, i perquè tenim com a objectiu impulsar i motivar el desenvolupament econòmic i social de l’economia en diversos àmbits”.

Per exemple, en 2019 Caixa Benicarló va seguir donant suport i promocionant el producte estrella de l’horta de Benicarló i únic a la província amb el segell de Denominació d’Origen Protegida “Carxofa de Benicarló”, destinant 4.882,84€.

D’altra banda, la Jornada de Convivència Cooperativa que va reunir més de 1.400 persones per a tributar homenatge als socis agricultors jubilats supose un muntant econòmic de 26.790,47€.

El patrocini cultural i esportiu ha sigut també una constant de l’entitat amb 22.805,54€ en el 2019. En este àmbit destaque l’aportació de 8.000€ als “Premis Literaris Ciutat de Benicarló” o la beca per seguir catalogant el Fons Fotogràfic José Palanques, mitjançant conveni amb la Fundació Universitat Empresa-Jaume I amb una aportació de 4.854,72€.

Resulta també significativa la sensibilitat de l’entitat cap al terreny social. En esta àrea destaquen els 10.000€ destinats a les entitats que gaudeixen de la predilecció del socis a través de l’enquesta dissenyada a este efecte en l’anomenada campanya “Caixa Solidària”.

Per la seua banda, l’import corresponent a la promoció a l’associacionisme cooperatiu ascendeix a 26.381,05€ incloent en esta partida la campanya “Per Nadal, producte de proximitat” i el calendari per als socis.

I finalment, per comptar permanentment amb un capital humà preparat intel·lectualment i compromès en el seu singular model empresarial han suposat una inversió de 16.005,74€.

Educació

Cal destacar també el reconeixement que la Fundació Caixa Benicarló fa als estudiants fills de socis, aportant l’any passat 51.960€ en vals escolars per bescanviar en llibres de text i material. En total es van beneficiar 866 alumnes, a raó de 60€ cadascun.

“L’excel·lència escolar, com a mitjà que assegure aconseguir les metes formatives personals fa que Caixa Benicarló també concedirem 7 beques de 1.000€ per als estudis universitaris, amb una inversió de 7.000€, premiant l’esforç acadèmic individual”, ha detallat el director general.

També l’entitat bancària oferix una agenda escolar gratuïta en valencià als alumnes del col·legis d’Educació Primària de Benicarló, Càlig i Peníscola, acció que comporta una inversió cultural de 6.458,44€.

Les Beques a l’Excel·lència de Caixa Benicarló premien 7 estudiants amb 7.000€

Caixa Benicarló ha lliurat les Beques a l’Excel·lència Acadèmica en la seua XXIII ena edició. Els 7 guardonats rebran una beca individual de 1.000€ que destinaran al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2019-2020. Els 7.000€ que la Fundació Caixa Benicarló atorga, reconeixen el seu mèrit i esforç per les notes obtingudes en les proves d’accés a la Universitat, són fills de socis de l’entitat i pertanyen a instituts de Benicarló i Peníscola.

El lliurament de les beques, que va tindre lloc divendres 31 d’agost al saló d’actes de Caixa Benicarló, va estar presidit pel president de l’entitat bancària, Vicent París, qui va destacar que “les Beques d’Excel·lència són la nostra clara aposta per invertir en la formació del capital humà. Per això, reconeixem l’excel·lència acadèmica com a un premi al rigorós treball i esforç intel·lectual d’estos 7 alumnes dels instituts de Benicarló i Peníscola”.

A l’acte va assistir també l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, així com representants dels instituts d’on procedeixen els alumnes guardonats: la directora de l’IES Ramón Cid, Maite Forés, el director del Col·legi La Salle, Fernando Febrer, i la secretària de l’IES Alfred Ayza, Mª Teresa Moros.

Beques 2019

Les Beques a l’Excel·lència Acadèmica de Caixa Benicarló afavorixen els fills dels socis de l’entitat bancària que compleixen determinats vincles comercials, a la vista de les avaluacions obtingudes en les proves d’accés a la Universitat. Els alumnes becats en esta edició són els següents: Miguel Ángel Bosch García (IES Ramón Cid), Ayelen Hidalgo Blasco (IES Ramón Cid), Joan Carles Ibáñez Ros (La Salle), Carmen Marzal Cheto (IES Ramón Cid), Beatriz Pitarch Maura (IES Ramón Cid), Fatima Tahiri Tahiri (IES Afred Ayza) i Carolina Vicente Tomás (La Salle).

Entre les carreres escollides pels estudiants becats enguany es troben: Medicina, Enginyeria Biomèdica, Grau en Biotecnologia, Grau en Física, Grau en Filosofia o Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

L’acte de lliurament va estar conduït pel director general de l’entitat, José Manuel Galán, qui al finalitzar va concloure que “la Fundació Caixa Benicarló aplega a la XXIII edició d’estes beques amb un nombre total de 173 becats que han rebut 166.742,56€”.

Les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2019-2020 es poden consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es

Caixa Benicarló creix un 8% en 2018

L’entitat cooperativa registra 5.130 socis

1.020.000 euros és el resultat net de benefici amb el qual Caixa Benicarló tanca l’exercici 2018.  El total d’actius administrats ha aplegat als 280 milions d’euros, el que suposa un creixement d’un 8% respecte a l’any anterior. L’entitat cooperativa de crèdit, que encapçala José Manuel Galán, va donar a conèixer aquestes xifres i d’altres d’interès, mitjançant l’Informe Anual 2018 que es va presentar en l’Assemblea General Ordinària celebrada el dimarts 11 de juny en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló.

En l’acte de presentació dels comptes de l’anterior exercici, Galán va definir el 2018 com un bon any: “ja que hem tingut una evolució favorable en les xifres de la nostra entitat. L’any passat vam gestionar un volum de negoci que gairebé supera els 341 milions d’euros i seguim comptant amb un nivell de solvència molt superior a l’exigit per la normativa vigent. A més, per a la tranquil·litat dels nostres socis i clients, contem amb un ràtio de capital del 17,38%, i un superàvit de 5,75 punts que pretenem seguir mantenint i augmentant cada any”.

El major creixement de l’entitat benicarlanda ha vingut donat de la mà dels depòsits, superant els 20 milions d’euros. Però, a més a més, el balanç anual de l’entitat recull altres dades d’interès com l’augment del número de clients i socis.  Es va tancar el 2018 amb 5.130 socis, el que suposa 200 altes més.

Caixa Benicarló ocupa a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola i Càlig, exerceix una banca de proximitat i està compromesa en el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta. Fruit d’aquesta aposta són els 228.000€ en ajudes que va destinar a diferents sectors i associacions en 2018, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent.

Caixa Benicarló contribueix amb 228.000€ en el seu entorn

Caixa Benicarló ha contribuït en 2018 amb un muntant aproximat de 228.000€ cap a la societat que l’envolta, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç econòmic cap al progrés de la seua gent. Educació, cultura, esport o associacions socials són alguns dels sectors on va adreçat.

L’entitat de crèdit cooperatiu que presideix Vicent París té com a objectiu impulsar i motivar el desenvolupament econòmic i social de l’economia en diversos àmbits. Així, tal i com ha destacat el director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, en 2018 van seguir contribuint a l’educació des de diferents accions com els 52.860,00€ de la campanya de vals escolars per adquirir llibres de text i material, o els 12.000€ de les beques d’excel·lència acadèmica. De la mateixa manera, Caixa Benicarló obsequiem als escolars de Primària amb una agenda escolar en valencià, la qual cosa comporta una inversió cultural de 6.651,62€”.

El patrocini cultural i professional ha sigut també una constant de l’entitat financera benicarlanda, sent la contribució cap a aquestes àrees d’un muntant de 32.038,71€. La sensibilitat cap al terreny social de Caixa Benicarló també és pública i notòria comptant amb una singular campanya denominada “Caixa Solidària”, a través de la qual es destinen 10.000€. Pel que fa a la promoció de la Denominació d’Origen Protegida “Carxofa de Benicarló”, es va destinar una suma econòmica de 4.377,48€.

Caixa Benicarló estrena el catàleg del seu fons artístic

La Fundació Caixa Benicarló va presentar divendres 26 de març els treballs de catalogació del seu fons artístic, que s’han dut a terme mitjançant una beca conjunta amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa de Castelló (FUE-UJI). La llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Mireia Ávila, ha estat l’encarregada d’esta important tasca en la qual s’ha creat un catàleg de 217 obres.

El secretari de la Fundació Caixa Benicarló, Àngel Gallego, va ressaltar en la presentació que “3 eren els objectius del projecte i que considerem s’han assolit: conèixer el tall del fons que es trobava dispers per les nostres instal·lacions, conservar-lo en les millors condicions possibles per evitar el seu deteriorament, i en tercer lloc, facilitar la seua difusió i coneixement per part del públic”.

La jove benicarlanda Mireia Ávila, encarregada de catalogar les obres d’art conservades en la fundació Caixa Benicarló des de 1982, va explicar que “en la catalogació dels fons s’han identificat, classificat i registrat totes les obres. S’ha investigat i descrit totes les circumstàncies al voltant de les peces, definint cada fitxa tècnica, revisant l’estat de conservació i procedència, entre d’altres característiques. També s’han digitalitzat i inclòs en el repositori de la UJI i creat una base de dades interna on apareixeran totes les presents i futures adquisicions,  donacions o cessions que tinguen lloc en aquesta entitat”.

En els treballs s’han registrat 6 categories, basant-se en col·leccions per tipus d’obra. Així, destaquen la col·lecció dels 21 cartells de la representació de l’Estel del Collet, o les col·leccions de dibuix, pintura, fotografia, gràfica i escultura. Entre les 217 obres hi ha peces d’artistes com Fernando Peiró Coronado, Miquel Pitarch, Vicente Giner, Rosa Soriano, Jorge Borrás, Maribel Jovaní, Inmaculada Díaz o José Maria Fibla, entre d’altres.

Els treballs de catalogació  també han comptat amb el recolzament del Museu d’Art Contemporani «Vicente Aguilera Cerni» de Vilafamés i de la Biblioteca de la UJI,  a través del seu repositori, en l’apartat dedicat a la Fundació Caixa Benicarló: http://repositori.uji.es/xmlui/handle/10234/181170

3.360 agendes per als escolars de Primària de Benicarló, Càlig i Peníscola

Caixa Benicarló continua recolzant l’educació a través de la seua Fundació i, dins de la campanya que va començar ara fa 12 anys, torna a facilitar gratuïtament  en este curs 2018-19 les agendes als alumnes de Primària dels col·legis de Benicarló, Càlig i Peníscola. L’entitat financera benicarlanda destina una important partida econòmica a regalar 3.360 agendes a l’alumnat de les poblacions on hi està establida.

Els alumnes del Col·legi Públic Jaime Sanz de Peníscola, Felicinda Colell de Càlig, i pel que fa a Benicarló, l’Ángel Esteban, el Mestre Eduardo Martínez Ródenas, el Mestre Francesc Catalán, i el Marqués de Benicarló, a més del concertat Ntra. Sra. de la Consolación lluiran agenda, gràcies a esta acció de Caixa Benicarló.

Caixa Benicarló està present també en l’àmbit de l’educació, mitjançant la seva Fundació, ajudant els alumnes amb el xec escolar i les beques a l’excel·lència acadèmica amb quasi 65.000 euros.

Caixa Benicarló premia amb 12.000€ l’Excel·lència Acadèmica

Caixa Benicarló ha guardonat 12 estudiants amb la XXII ena edició de les Beques a l’Excel·lència Acadèmica. Els guardonats rebran una beca individual de 1.000€ que destinaran al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2018-2019. Els 12.000€ que la Fundació Caixa Benicarló atorga, reconeixen el seu mèrit i esforç per les notes obtingudes en les proves d’accés a la Universitat, són fills de socis de l’entitat i pertanyen a instituts de Benicarló i Peníscola.

El lliurament de les beques tenia lloc dissabte 1 de setembre al matí al saló d’actes de Caixa Benicarló. L’acte comptava amb la presència del primer tinent d’alcalde, Domingo Roca, el regidor d’Educació, Ximo Bueno, el president de Caixa Benicarló, Vicent París i el director de l’entitat financera, José Manuel Galán. Per part dels instituts d’on procedeixen els alumnes guardonats s’ha comptat amb la directora de l’IES Ramón Cid, Maite Forés, el director del Col·legi La Salle, Fernando Febrer, la representant de l’IES Joan Coromines, Carme Alonso, i la secretària de l’IES Alfred Ayza, Mª Teresa Moros.

Les Beques a l’Excel·lència Acadèmica de Caixa Benicarló afavorixen els fills dels socis de l’entitat bancària que compleixen determinats vincles comercials, a la vista de les avaluacions obtingudes en les proves d’accés a la Universitat. Els alumnes becats en esta edició són els següents: Diego Calduch Forner (IES Ramón Cid), Marc Cubells Cortés (IES Afred Ayza), Mireia García Payá (IES Ramón Cid), Bruno David Gregori Ferré (IES Ramón Cid), Nuria Herrera Marín (IES Ramón Cid), Mónica Lores Urquizu (IES Joan Cormines), Fernando Mialdea Branchat (La Salle), Alba Moya Bautista (La Salle), Jaime Pauner Borrás (IES Ramón Cid), Alba Ponce López (IES Ramón Cid), Marc Segarra Ballester (La Salle), Joan Serrano Roig (IES Ramón Cid).

El director de Caixa Benicarló , José Manuel Galán, ha destacat: “la Fundació Caixa Benicarló aplega a la XXII edició d’estes beques amb un nombre total de 166 becats que han rebut 159.742,56€. Les Beques d’Excel·lència són la nostra clara aposta per invertir en la formació del capital humà. Per això, reconeixem l’excel·lència acadèmica com a un premi al rigorós treball i esforç intel·lectual d’estos 12 alumnes dels instituts de Benicarló i Peníscola”.

Finalment, Caixa Benicarló informa que les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2018-2019 es poden consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es