Llei de Benestar Animal: drets de les mascotes

A causa de l’aplicació de la nova Llei de Benestar animal que entren avui en vigor, els propietaris d’animals de companyia han de tindre, o realitzar, una assegurança de Responsabilitat civil.

Des de la seua entrada en vigor, començarà a aplicar-se l’esmentada normativa, que contempla en el seu article 30, sobre la tinença de gossos, l’obligatorietat de contractar una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers: «En el cas de la tinença de gossos i durant tota la vida de l’animal, la persona titular haurà de contractar i mantindre en vigor una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers».

A Caixa Benicarló tenim diferents companyies que us poden oferir la millor fòrmula per assegurar la vostra tranquil·litat i la de les vostres mascotes.

Alguns dubtes sobre les novetats que introdueix la llei:

 • Quin és l’objectiu de la llei?

Protegir els drets i el benestar dels animals de companyia i silvestres en captivitat, detallant les seues condicions de tinença, lluitant contra l’abandó i el maltractament i promovent l’adopció i tinença responsable.

 • Quines espècies poden ser considerades animals de companyia?

• Els gossos, gats i fures.

• Els animals domèstics que s’incloguen en el llistat que elaborarà el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

• Els animals de producció que s’inscriguen com a animals de companyia per decisió del seu titular.

• Els ocells de falconeria.

• Els animals de *acuariofilia no inclosos en el catàleg d’espècies exòtiques invasores ni d’espècies silvestres protegides.

• Animals pertanyents a espècies silvestres que s’incloguen en el llistat positiu, que aprovarà el ministeri

 • Quant temps puc deixar només a casa al meu gos?

La Llei estableix que els gossos no poden estar sense supervisió més de 24 hores, per a garantir el seu benestar.

 • Puc deixar lligat a la meua mascota al carrer mentre entre a una botiga a comprar?

La Llei no permet deixar a un gos solt o lligat en la via pública sense supervisió. És necessari garantir la seguretat dels animals.

12.000€ premien l’Excel·lència Acadèmica

Caixa Benicarló lliura la XXVII edició de les seues beques

Caixa Benicarló entregava en la tarde del divendres 1 de setembre les  Beques a l’Excel·lència Acadèmica que corresponen a la seua XXVIIena edició. Els 12 estudiants guardonats rebran una beca individual de 1.000€ que destinaran al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2023-2024.

Els premis es lliuraven en el saló social de l’entitat i van comptar amb la presència de l’alcalde de Benicarló, Juan Manuel Cerdá Tena, del president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés, així com del seu director general, Josep Manel Galán Foix. Tampoc van faltar a la cita,  familiars dels alumnes i directius dels centres educatius premiats (IES Ramón Cid i La Salle de Benicarló, així com l’Ies Alfred Ayza de Peníscola).

El president de Caixa Benicarló, Vicent París Forés, destacava el compromís que l’entitat cooperativa benicarlanda té amb l’educació: “A Caixa Benicarló, com a banca cooperativa que som, intentem demostrar cada dia que no som robots, sinó persones amb cor, i este valor ens porte a fomentar i recolzar el talent més jove. Per això, un any més, premiem a 12 joves estudiants amb una beca individual de 1.000€, donant visibilitat a les qualitats de determinats fills de socis, comercialment vinculats a Caixa Benicarló. Es tracta d’una ajuda destinada a les seues activitats acadèmiques que revertix, directament, en la seua formació com a estudiants”.

Per la seua banda, el director de l’entitat bancària, Josep Manel Galán, va recordar que les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2023-2024 ja es podran consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es

Els alumnes guardonats en esta edició, i als quals se’ls ha reconegut el mèrit i esforç per les notes obtingudes en esta XXVII edició de les beques, són els següents:

ALBERT SEGARRA BALLESTERIES RAMÓN CID
ALEJANDRA MULET HERREROIES RAMÓN CID
ANIA KLEVCHUK MOIXIES ALFRED AYZA
DAVID REMOLINA SALVADORIES RAMÓN CID
 JOAN GARCIA DONADEUIES RAMÓN CID
LUCÍA FONTANET MARTÍLA SALLE
NATALIA ESPADA PASTORLA SALLE
NEREA BELMONTE LABARGAIES RAMÓN CID
NÉSTOR  LAVERNIA FRESQUETIES RAMÓN CID
NORAY JIMÉNEZ OREROIES RAMÓN CID
URIEL MOLINA REVERTERIES RAMÓN CID
VERA VALERO ALBERTLA SALLE