Prepara un bon pressupost domèstic i millora la salut financera de la teva família

En l’estalvi, com en la vida, tot és començar.  Anem a ajudar-te a què tingues un pressupost domèstic llest per a preparar el començament del mes i organitzar els teus objectius d’estalvi a llarg termini.

Una de les bases per a complir tots els nostres objectius d’estalvi repartits de manera mensual és preparar un pressupost domèstic a l’altura. Si tots posem un granet de sorra a casa, aconseguirem que totes les partides estiguen controlades des del principi. I és que, encara que fer un pressupost domèstic semble difícil, amb unes bones bases de planificació no tenim per què preocupar-nos. El primer pas consisteix en pensar amb perspectiva, per a no atabalar-se, i la resta ve rodat.

Així que t’explicarem en 6 passos com tenir els teus comptes ben lligats des de principis del mes, perquè quan vages a comprar al supermercat o t’emportes algun capritx sàpigues exactament quant estàs gastant.

6 passos per a elaborar el teu pressupost domèstic amb facilitat

L’informe trimestral de l’economia espanyola del Banc d’Espanya, afirma que “la tendència a la recuperació de la despesa de les famílies s’hauria frenat en el quart trimestre de l’any” per l’arribada de la segona ona. Aquest 2021 és molt important que estiguem al corrent de les nostres finances per a cuidar la nostra salut financera, seguint estos consells:

1*Pensa en els teus comptes com si fosses una empresa.

Per a no perdre’t en partides d’ingressos i despeses interminables, sempre pots aplicar tècniques noves. Imagina que ets el comptable d’una empresa i distribueix els teus comptes en actius, o el que tens, i passiu, o el que deus.

2*Classifica estos comptes en diferents partides.

El següent pas ens demostra que estalviar, a part de ser fàcil, pot ser divertit. En Les meves finances, l’eina que tenen a la seva disposició els clients de les entitats del Grup Caixa Rural, pots distingir els teus ingressos i despeses en categories com a “Hipoteca”, “Cursos extraescolars” o “Mascotes”, la qual cosa et facilita molt la tasca.

3*Ara que tens un document detallat, converteix-lo en una imatge. Amb una taula, pots tenir totes les categories que has fet organitzades de manera visual, per a veure per on has de retallar. Posa els ingressos (estables i recurrents) en una columna, i les despeses (fixos, recurrents i imprevistos) en una altra.

4*Fes el mateix per al teu patrimoni.

Pots pensar que la teva llar és una empresa, però, per què no fer el mateix amb els teus immobles i la teva riquesa? Prepara una altra taula on incloguis un balanç entre actius (compte corrent, habitatges, accions…) i passius (hipoteques, préstecs…).

Si fas este procés una o dues vegades a l’any, tindràs un marc global de totes les teves finances per als impostos o per a qualsevol ocasió en què el necessites.

5*Comença a retallar per a ajustar la despesa.

Ara que tens les taules amb el teu pressupost domèstic, el procés és molt més senzill. Només has de dedicar-te a triar aquelles despeses innecessàries i rebutjar-les, a més de controlar aquelles que són recurrents. En Les meves finances pots programar metes d’estalvi que t’ajuden a complir els teus objectius i estalviar dia a dia a la teva sense adonar-te.

6*Mantingues la motivació al llarg del temps.

Albert Einstein deia que hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l’electricitat i l’energia atòmica: la voluntat. Si compleixes els teus propòsits i mantens el teu pressupost domèstic, mes a mes, veuràs com la motivació ve sola i comences a reduir les despeses formiga en la teva vida.

Què et sembla esta guia amb 6 consells per a preparar el teu pressupost domèstic? Al final, tot és qüestió de recopilar la informació i posar-la en una imatge que ens servisca per a prendre decisions econòmiques amb fonament.

Si vols comptar amb Les meves finances per a elaborar els teus comptes amb facilitat i cuidar de la teva salut financera, només has de fer-te client d’una entitat del Grup Caixa Rural. Per a això, has de descarregar-te l’app ruralvía mòbil, prémer el botó ‘Fes-te Client’ i seguir els passos que t’anirà marcant el procés.

Tria l’entitat de Caixa Rural de la qual et vullgues fer client.

Completa la informació que et sol·licitem a través d’un formulari.

Serà important que tingues el DNI a mà per a poder enviar-ho en el moment.

Rebràs una vídeotrucada per a confirmar la teva identitat.

Finalitzaràs el procés signant els documents de manera online.

Si tens dificultats per a formalitzar el procés per la via digital o prefereixes emprar el telèfon, recorda que pots telefonar al número 913 346 780 de dilluns a divendres, entre les 09.00 fins a les 21.00 hores, o el dissabte fins a les 15.00 hores.

Si vols assessorament sobre el teu estalvi, compta amb les entitats del Grup Caixa Rural.

I per últim, en tot el procés per a preparar un pressupost domèstic amb ingressos i despeses familiars, sempre ve bé comptar amb ajuda per a decidir com estalviar, quina alternativa tens per a buscar rendibilitat o com preparar una successió o herència. Introdueix les teves dades en aquest formulari perquè la teva entitat del Grup Caixa Rural de confiança t’oferisca informació personalitzada.

Els reptes que ens esperen en 2021

Hem acomiadat un any que, difícilment, podrem oblidar.

El 2020 hem hagut d’afrontar el repte de fer front a una crisi sanitària global marcada per un virus, el COVID 19, que ha aconseguit aturar a nivell mundial l’activitat i transformar els nostres hàbits de vida, portant una de les pitjors crisis econòmiques en dècades .

L’actual crisi sanitària ha sorgit de forma abrupta, impactant a tots els mercats, provocant que el mes de març fos un dels pitjors que es recorda en caigudes dels índexs borsaris. La recuperació gradual de la normalitat a partir del mes de juny ha permès també la recuperació dels mercats. Especialment el mes de novembre serà inoblidable per la vertiginosa pujada a les borses i apunta a un 2021 apassionant.

Entre l’optimisme i la cautela

Un cop finalitzat l’any, és important posar en valor que les principals incerteses que ens han acompanyat en 2020: l’aparició de vacunes eficaces contra el virus, la reactivació de les economies, el nou govern americà i el Brexit, han anat aclarint-se.

Els laboratoris farmacèutics han treballat a contrarellotge i, amb l’administració de les vacunes de Pfizer i BioNTech i Moderna, sembla que veiem la llum a la fi del túnel.

Ens trobem davant l’inici de la fi d’aquesta pandèmia. Mentrestant, continuen les mesures restrictives per frenar l’expansió del virus que segueix sense control i ens enfrontem a l’aparició al Regne Unit d’una nova soca, aparentment, més contagiosa i l’abast en l’efectivitat de les vacunes està sent investigada.

Estem davant una nova etapa i 2021 és l’any en el qual hem de posar tota la nostra força en superar els reptes que ens ha marcat l’any que s`ha acabat.

El principal d’ells és, sens dubte, restablir la salut i el retorn al funcionament normal de les economies, la qual cosa propiciaria un augment de l’PIB i, allò que és més important, donaria viabilitat a les empreses i possibilitat de millora dels seus beneficis que es traduiria en un bon presagi per als mercats financers. En tot cas, les incerteses i volatilitat que han acompanyat el mercat en aquest any històric, es reduiran considerablement a mesura que la nova normalitat vaja prenent forma.

Estem vivint una autèntica revolució tecnològica i social amb una profunda transformació digital i un canvi d’hàbits de la societat que han impulsat tendències que ja existien però que s’assentaran en els propers anys.

En el camp de les inversions el futur s’entreveu de color verd. Un dels principals reptes per a aquest nou exercici és l’impuls de les Inversions Socialment Responsables i la integració dels criteris ASG en els processos d’inversió dels fons d’inversió de la nostra gestora. La Unió Europea ha reforçat el seu compromís amb la sostenibilitat, els governs, el conjunt de la societat i els inversors aposten per un futur verd de manera que els criteris d’inversió basats en l’anàl·lisi dels riscos associats al canvi climàtic incrementaran el seu pes en la presa de decisions.

Els reptes de la nostra gestora en 2021

El principal repte al qual ens enfrontem seguirà sent continuar aconseguint rendibilitats adequades i consistents per als nostres clients. En aquest nou escenari en el qual les oportunitats d’inversió en actius sense risc a penes existeixen, és fonamental seguir insistint en la diversificació i en la inversió a llarg termini. Seguirem acompanyant als nostres clients i posarem tot el nostre esforç en traslladar el nostre profund convenciment que el fons d’inversió és la millor solució per a la inversió a mig i llarg termini.

Acompanyarem els nostres clients en els desafiaments del 2021, amb una àmplia gamma de fons que satisfaci les seves necessitats, i alhora siga transparent i senzilla, incorporant les últimes tendències en la gestió d’actius.

I per acabar ens agradaria compartir la nostra aposta a futur. Creiem que la inversió sostenible no està renyida amb la rendibilitat, sinó més aviat al contrari, ja que ajuda a controlar i reduir riscos, i complementa amb el seu enfocament la presa de decisions d’inversió.

A dia d’avui, Gescooperativo és una de les tres principals gestores nacionals per actius gestionats en fons sostenibles. Comptem amb 3 fons sostenibles per perfils conservador, moderat i decidit, amb un volum de patrimoni que supera els 800 milions d’euros. A més, esperem que en aquest nou any 2021, aquest tipus d’inversió obtinga un important impuls, gràcies a el suport de la Comissió Europea.