Prepara un bon pressupost domèstic i millora la salut financera de la teva família

En l’estalvi, com en la vida, tot és començar.  Anem a ajudar-te a què tingues un pressupost domèstic llest per a preparar el començament del mes i organitzar els teus objectius d’estalvi a llarg termini.

Una de les bases per a complir tots els nostres objectius d’estalvi repartits de manera mensual és preparar un pressupost domèstic a l’altura. Si tots posem un granet de sorra a casa, aconseguirem que totes les partides estiguen controlades des del principi. I és que, encara que fer un pressupost domèstic semble difícil, amb unes bones bases de planificació no tenim per què preocupar-nos. El primer pas consisteix en pensar amb perspectiva, per a no atabalar-se, i la resta ve rodat.

Així que t’explicarem en 6 passos com tenir els teus comptes ben lligats des de principis del mes, perquè quan vages a comprar al supermercat o t’emportes algun capritx sàpigues exactament quant estàs gastant.

6 passos per a elaborar el teu pressupost domèstic amb facilitat

L’informe trimestral de l’economia espanyola del Banc d’Espanya, afirma que “la tendència a la recuperació de la despesa de les famílies s’hauria frenat en el quart trimestre de l’any” per l’arribada de la segona ona. Aquest 2021 és molt important que estiguem al corrent de les nostres finances per a cuidar la nostra salut financera, seguint estos consells:

1*Pensa en els teus comptes com si fosses una empresa.

Per a no perdre’t en partides d’ingressos i despeses interminables, sempre pots aplicar tècniques noves. Imagina que ets el comptable d’una empresa i distribueix els teus comptes en actius, o el que tens, i passiu, o el que deus.

2*Classifica estos comptes en diferents partides.

El següent pas ens demostra que estalviar, a part de ser fàcil, pot ser divertit. En Les meves finances, l’eina que tenen a la seva disposició els clients de les entitats del Grup Caixa Rural, pots distingir els teus ingressos i despeses en categories com a “Hipoteca”, “Cursos extraescolars” o “Mascotes”, la qual cosa et facilita molt la tasca.

3*Ara que tens un document detallat, converteix-lo en una imatge. Amb una taula, pots tenir totes les categories que has fet organitzades de manera visual, per a veure per on has de retallar. Posa els ingressos (estables i recurrents) en una columna, i les despeses (fixos, recurrents i imprevistos) en una altra.

4*Fes el mateix per al teu patrimoni.

Pots pensar que la teva llar és una empresa, però, per què no fer el mateix amb els teus immobles i la teva riquesa? Prepara una altra taula on incloguis un balanç entre actius (compte corrent, habitatges, accions…) i passius (hipoteques, préstecs…).

Si fas este procés una o dues vegades a l’any, tindràs un marc global de totes les teves finances per als impostos o per a qualsevol ocasió en què el necessites.

5*Comença a retallar per a ajustar la despesa.

Ara que tens les taules amb el teu pressupost domèstic, el procés és molt més senzill. Només has de dedicar-te a triar aquelles despeses innecessàries i rebutjar-les, a més de controlar aquelles que són recurrents. En Les meves finances pots programar metes d’estalvi que t’ajuden a complir els teus objectius i estalviar dia a dia a la teva sense adonar-te.

6*Mantingues la motivació al llarg del temps.

Albert Einstein deia que hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l’electricitat i l’energia atòmica: la voluntat. Si compleixes els teus propòsits i mantens el teu pressupost domèstic, mes a mes, veuràs com la motivació ve sola i comences a reduir les despeses formiga en la teva vida.

Què et sembla esta guia amb 6 consells per a preparar el teu pressupost domèstic? Al final, tot és qüestió de recopilar la informació i posar-la en una imatge que ens servisca per a prendre decisions econòmiques amb fonament.

Si vols comptar amb Les meves finances per a elaborar els teus comptes amb facilitat i cuidar de la teva salut financera, només has de fer-te client d’una entitat del Grup Caixa Rural. Per a això, has de descarregar-te l’app ruralvía mòbil, prémer el botó ‘Fes-te Client’ i seguir els passos que t’anirà marcant el procés.

Tria l’entitat de Caixa Rural de la qual et vullgues fer client.

Completa la informació que et sol·licitem a través d’un formulari.

Serà important que tingues el DNI a mà per a poder enviar-ho en el moment.

Rebràs una vídeotrucada per a confirmar la teva identitat.

Finalitzaràs el procés signant els documents de manera online.

Si tens dificultats per a formalitzar el procés per la via digital o prefereixes emprar el telèfon, recorda que pots telefonar al número 913 346 780 de dilluns a divendres, entre les 09.00 fins a les 21.00 hores, o el dissabte fins a les 15.00 hores.

Si vols assessorament sobre el teu estalvi, compta amb les entitats del Grup Caixa Rural.

I per últim, en tot el procés per a preparar un pressupost domèstic amb ingressos i despeses familiars, sempre ve bé comptar amb ajuda per a decidir com estalviar, quina alternativa tens per a buscar rendibilitat o com preparar una successió o herència. Introdueix les teves dades en aquest formulari perquè la teva entitat del Grup Caixa Rural de confiança t’oferisca informació personalitzada.