Caixa Benicarló creix un 8% en 2018

L’entitat cooperativa registra 5.130 socis

1.020.000 euros és el resultat net de benefici amb el qual Caixa Benicarló tanca l’exercici 2018.  El total d’actius administrats ha aplegat als 280 milions d’euros, el que suposa un creixement d’un 8% respecte a l’any anterior. L’entitat cooperativa de crèdit, que encapçala José Manuel Galán, va donar a conèixer aquestes xifres i d’altres d’interès, mitjançant l’Informe Anual 2018 que es va presentar en l’Assemblea General Ordinària celebrada el dimarts 11 de juny en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló.

En l’acte de presentació dels comptes de l’anterior exercici, Galán va definir el 2018 com un bon any: “ja que hem tingut una evolució favorable en les xifres de la nostra entitat. L’any passat vam gestionar un volum de negoci que gairebé supera els 341 milions d’euros i seguim comptant amb un nivell de solvència molt superior a l’exigit per la normativa vigent. A més, per a la tranquil·litat dels nostres socis i clients, contem amb un ràtio de capital del 17,38%, i un superàvit de 5,75 punts que pretenem seguir mantenint i augmentant cada any”.

El major creixement de l’entitat benicarlanda ha vingut donat de la mà dels depòsits, superant els 20 milions d’euros. Però, a més a més, el balanç anual de l’entitat recull altres dades d’interès com l’augment del número de clients i socis.  Es va tancar el 2018 amb 5.130 socis, el que suposa 200 altes més.

Caixa Benicarló ocupa a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola i Càlig, exerceix una banca de proximitat i està compromesa en el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta. Fruit d’aquesta aposta són els 228.000€ en ajudes que va destinar a diferents sectors i associacions en 2018, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent.

Caixa Benicarló contribueix amb 228.000€ en el seu entorn

Caixa Benicarló ha contribuït en 2018 amb un muntant aproximat de 228.000€ cap a la societat que l’envolta, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç econòmic cap al progrés de la seua gent. Educació, cultura, esport o associacions socials són alguns dels sectors on va adreçat.

L’entitat de crèdit cooperatiu que presideix Vicent París té com a objectiu impulsar i motivar el desenvolupament econòmic i social de l’economia en diversos àmbits. Així, tal i com ha destacat el director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, en 2018 van seguir contribuint a l’educació des de diferents accions com els 52.860,00€ de la campanya de vals escolars per adquirir llibres de text i material, o els 12.000€ de les beques d’excel·lència acadèmica. De la mateixa manera, Caixa Benicarló obsequiem als escolars de Primària amb una agenda escolar en valencià, la qual cosa comporta una inversió cultural de 6.651,62€”.

El patrocini cultural i professional ha sigut també una constant de l’entitat financera benicarlanda, sent la contribució cap a aquestes àrees d’un muntant de 32.038,71€. La sensibilitat cap al terreny social de Caixa Benicarló també és pública i notòria comptant amb una singular campanya denominada “Caixa Solidària”, a través de la qual es destinen 10.000€. Pel que fa a la promoció de la Denominació d’Origen Protegida “Carxofa de Benicarló”, es va destinar una suma econòmica de 4.377,48€.