Caixa Benicarló actua contra l’exclusió financera dels pobles del Baix Maestrat

Com tots coneixeu, Caixa Benicarló, manté oficina operativa a Càlig des del passat any 2015 quan va inaugurar, allà pel mes d’octubre, unes noves instal·lacions a l’Avinguda Constitució nº 2 d’eixa localitat. L’apertura va ser motivada pel tancament d’altres entitats financeres que suposaven l’exclusió financera a esta important localitat del nord de Castelló. Des d’aleshores, han sigut molts els clients, empreses, associacions e institucions que han confiat  en Caixa Benicarló a l’oficina de Càlig, on s’ha consolidat comercialment, gràcies al compromís i treball de les companyes que, a hores d’ara, presten el seu servei laboral a la població. Concretament, Merche Giner i Lourdes Esteller (Directora) que són les encarregades de l’oficina de Càlig. Les modernes instal·lacions de l’oficina es complementen amb un caixer automàtic multiservei que garanteix el servei les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.

Enguany, des del passat mes de març, fruit d’un conveni de col·laboració signat amb la Cooperativa Agrícola de Cervera del Maestre, també hem acudit a la veïna població de Cervera per prestar servei financer mitjançant una extensió d’oficina, obrint un dia a la setmana, el dimarts, i mantenint servei de caixer automàtic de forma contínua les 24 hores. Des d’ací volem agrair la bona acollida, tant institucional com de nous socis i clients, que hem rebut entre la població de Cervera. L’oficina ocupa les instal·lacions administratives de la Cooperativa Agrícola, al Carrer Nou nº 28. El personal encarregat es trasllada des de l’oficina de Càlig oferint l’ample catàleg de serveis, assegurances, fons d’inversió, finançament i tota classe de productes bancaris que Caixa Benicarló disposa.

A hores d’ara Caixa Benicarló està present a les poblacions de Peníscola (Carrer Ermitana, 30), Càlig (Avinguda Constitució, 2), Cervera (Carrer nou, 28) i Benicarló, on manté 3 oficines obertes (Carrer Hernan Cortés, 48; Avinguda Maestrat, 30 i Avinguda Joan Carles I, 18). Totes les oficines mantenen servei de caixer automàtic a disposició del públic i clients. A més de les oficines descrites, cal assenyalar que gràcies a un conveni amb la Cooperativa Benihort, al Polígon Industrial “El Collet”, també hi ha una extensió de l’oficina de l’Avinguda Maestrat que presta servei financer als socis de Benihort i clients del polígon amb horari estès, de dilluns a dijous pel matí i divendres pel matí i vesprada.

Cal recordar que Caixa Benicarló és una entitat d’àmbit comarcal, amb naturalesa de Cooperativa de crèdit, que presta serveis financers oferint banca universal amb un fort arrelament al territori. La seva base social cooperativa permet reinvertir una part important dels seus beneficis en multitud  accions vinculades en l’àmbit soci cultural. El compromís social es conjuga amb la vocació de servei i atenció personal, sense renunciar a les noves tecnologies alhora d’oferir als socis i clients les millors ferramentes de connectivitat, mitjançant les APP i banca virtual.

 

Les Beques a l’Excel·lència de Caixa Benicarló premien 7 estudiants amb 7.000€

Caixa Benicarló ha lliurat les Beques a l’Excel·lència Acadèmica en la seua XXIII ena edició. Els 7 guardonats rebran una beca individual de 1.000€ que destinaran al estudis universitaris i superiors que comencen en el curs 2019-2020. Els 7.000€ que la Fundació Caixa Benicarló atorga, reconeixen el seu mèrit i esforç per les notes obtingudes en les proves d’accés a la Universitat, són fills de socis de l’entitat i pertanyen a instituts de Benicarló i Peníscola.

El lliurament de les beques, que va tindre lloc divendres 31 d’agost al saló d’actes de Caixa Benicarló, va estar presidit pel president de l’entitat bancària, Vicent París, qui va destacar que “les Beques d’Excel·lència són la nostra clara aposta per invertir en la formació del capital humà. Per això, reconeixem l’excel·lència acadèmica com a un premi al rigorós treball i esforç intel·lectual d’estos 7 alumnes dels instituts de Benicarló i Peníscola”.

A l’acte va assistir també l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, així com representants dels instituts d’on procedeixen els alumnes guardonats: la directora de l’IES Ramón Cid, Maite Forés, el director del Col·legi La Salle, Fernando Febrer, i la secretària de l’IES Alfred Ayza, Mª Teresa Moros.

Beques 2019

Les Beques a l’Excel·lència Acadèmica de Caixa Benicarló afavorixen els fills dels socis de l’entitat bancària que compleixen determinats vincles comercials, a la vista de les avaluacions obtingudes en les proves d’accés a la Universitat. Els alumnes becats en esta edició són els següents: Miguel Ángel Bosch García (IES Ramón Cid), Ayelen Hidalgo Blasco (IES Ramón Cid), Joan Carles Ibáñez Ros (La Salle), Carmen Marzal Cheto (IES Ramón Cid), Beatriz Pitarch Maura (IES Ramón Cid), Fatima Tahiri Tahiri (IES Afred Ayza) i Carolina Vicente Tomás (La Salle).

Entre les carreres escollides pels estudiants becats enguany es troben: Medicina, Enginyeria Biomèdica, Grau en Biotecnologia, Grau en Física, Grau en Filosofia o Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

L’acte de lliurament va estar conduït pel director general de l’entitat, José Manuel Galán, qui al finalitzar va concloure que “la Fundació Caixa Benicarló aplega a la XXIII edició d’estes beques amb un nombre total de 173 becats que han rebut 166.742,56€”.

Les bases de la nova edició de les Beques d’Excel·lència 2019-2020 es poden consultar al web de l’entitat www.caixabenicarlo.es

Google Pay arriba a Caixa Benicarló

Caixa Rural Benicarló, l’entitat bancària benicarlanda,  posa des d’avui a la disposició dels seus clients Google Pay. Un servei de pagament per mòbil fàcil, ràpid i segur per a pagar en botigues, pagaments online i en apps.

Amb l’arribada de Google Pay a Caixa Benicarló, la cooperativa de crèdit fa un pas més en la seua aposta per dotar als seus clients dels últims avanços tecnològics, en aquest cas, de la mà d’una gran empresa com Google.

A partir d’ara, els clients de Caixa Rural Benicarló que es descarreguen l’app Google Pay i afegeixen les seues targetes de crèdit o dèbit de Caixa Benicarló podran pagar en milions de botigues, webs i apps a gran velocitat. Per a això, és necessari iniciar sessió en el compte de Google i triar el mètode de pagament que es desitja afegir. Després de fer una foto de la targeta o afegir les dades manualment, es verifica la identitat de l’usuari i el servei estaria disponible per a utilitzar-se.

Utilitzar Google Pay és tan senzill com activar el telèfon, col·locar-lo sobre el terminal i, sense necessitat d’obrir l’app, apareixerà la marca de verificació del pagament. A més, amb Google Pay es pot pagar instantàniament en tots els productes de Google, com Google Play Store i YouTube Premium.

Amb el xifrat i la protecció de Google

Google Pay utilitza diverses capes de seguretat per a protegir les dades de pagament dels usuaris, així com una de les infraestructures de seguretat més avançades del món per a garantir la protecció de les seues targetes. Quan es paga en botigues, Google Pay utilitza un número xifrat en lloc del número de targeta real perquè la informació d’aquesta estiga segura.

Per a més informació, visita la pàgina:https://www.ruralvia.com/googlepay/

Amb aquest nou acord, Caixa Benicarló completa i posa a disposició dels seus clients el millors i més segurs serveis de pagament amb mòbil amb Ruralvia Pay, Apple Pay i ara Google Pay.

Caixa Benicarló creix un 8% en 2018

L’entitat cooperativa registra 5.130 socis

1.020.000 euros és el resultat net de benefici amb el qual Caixa Benicarló tanca l’exercici 2018.  El total d’actius administrats ha aplegat als 280 milions d’euros, el que suposa un creixement d’un 8% respecte a l’any anterior. L’entitat cooperativa de crèdit, que encapçala José Manuel Galán, va donar a conèixer aquestes xifres i d’altres d’interès, mitjançant l’Informe Anual 2018 que es va presentar en l’Assemblea General Ordinària celebrada el dimarts 11 de juny en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló.

En l’acte de presentació dels comptes de l’anterior exercici, Galán va definir el 2018 com un bon any: “ja que hem tingut una evolució favorable en les xifres de la nostra entitat. L’any passat vam gestionar un volum de negoci que gairebé supera els 341 milions d’euros i seguim comptant amb un nivell de solvència molt superior a l’exigit per la normativa vigent. A més, per a la tranquil·litat dels nostres socis i clients, contem amb un ràtio de capital del 17,38%, i un superàvit de 5,75 punts que pretenem seguir mantenint i augmentant cada any”.

El major creixement de l’entitat benicarlanda ha vingut donat de la mà dels depòsits, superant els 20 milions d’euros. Però, a més a més, el balanç anual de l’entitat recull altres dades d’interès com l’augment del número de clients i socis.  Es va tancar el 2018 amb 5.130 socis, el que suposa 200 altes més.

Caixa Benicarló ocupa a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola i Càlig, exerceix una banca de proximitat i està compromesa en el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta. Fruit d’aquesta aposta són els 228.000€ en ajudes que va destinar a diferents sectors i associacions en 2018, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent.

Caixa Benicarló contribueix amb 228.000€ en el seu entorn

Caixa Benicarló ha contribuït en 2018 amb un muntant aproximat de 228.000€ cap a la societat que l’envolta, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç econòmic cap al progrés de la seua gent. Educació, cultura, esport o associacions socials són alguns dels sectors on va adreçat.

L’entitat de crèdit cooperatiu que presideix Vicent París té com a objectiu impulsar i motivar el desenvolupament econòmic i social de l’economia en diversos àmbits. Així, tal i com ha destacat el director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, en 2018 van seguir contribuint a l’educació des de diferents accions com els 52.860,00€ de la campanya de vals escolars per adquirir llibres de text i material, o els 12.000€ de les beques d’excel·lència acadèmica. De la mateixa manera, Caixa Benicarló obsequiem als escolars de Primària amb una agenda escolar en valencià, la qual cosa comporta una inversió cultural de 6.651,62€”.

El patrocini cultural i professional ha sigut també una constant de l’entitat financera benicarlanda, sent la contribució cap a aquestes àrees d’un muntant de 32.038,71€. La sensibilitat cap al terreny social de Caixa Benicarló també és pública i notòria comptant amb una singular campanya denominada “Caixa Solidària”, a través de la qual es destinen 10.000€. Pel que fa a la promoció de la Denominació d’Origen Protegida “Carxofa de Benicarló”, es va destinar una suma econòmica de 4.377,48€.

Benicarló amb Sant Isidre

Fotos: Juanvi Gellida; Marco&Dolo i Caixa Benicarló

Caixa Benicarló i Benihort han tornat a organitzar la Jornada de Convivència Cooperativa al voltant de la festivitat de Sant Isidre. Al voltant de 1600 persones han participat en la celebració del patró dels llauradors i llauradores a Benicarló, a la qual també s’ha sumat enguany el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i l’alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, així com membres de la corporació municipal. A tocant d’ells, el president de les dos entitats cooperatives, Vicent París, el director general de l’entitat financera, José Manuel Galán i el director-gerent de la cooperativa benicarlanda, Guillermo Edo.

La jornada ha tingut lloc diumenge 19 de maig i s’ha iniciat amb una Missa Major en l’Església Parroquial de Sant Bartomeu oficiada per Mossèn Carlos García Talarn. En finalitzar s’ha fet la benedicció simbòlica de les partides del terme municipal de Benicarló. A continuació, els xiquets i xiquetes, vestits amb els típics tratges de llauradorets, han rebut un obsequi de mans de la Dama de la Confraria de Sant Antoni, Agnès Galán, i de la Dama de l’Associació de la Dona Llauradora, Blanca Marzal.

Ja a partir de les 13:30h la festa s’ha traslladat a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola en el Polígon Industrial on s’ha gaudit d’un dinar de germanor, protagonitzat per una monumental paella, i que després ha continuat amb un animat ball.

Homenatges 2019

Un dels actes més emotius de la jornada, ha estat l’Homenatge als socis jubilats més antics, als quals se’ls ha entregat una placa commemorativa. Les seues esposes han rebut un ram de flors de mans del president de Caixa Benicarló i Benihort, Vicent París.

L’homenatge d’enguany ha estat per a: Joaquín Arín Cerdá i María Piñana Lores, Vicente Forés Sabaté i Teresa Lores Febrer, Francisco Querol Foix i Juana Foix Bayarri i José María Simó i Concepción Mundo Foix.

 

 

Caixa Benicarló estrena el catàleg del seu fons artístic

La Fundació Caixa Benicarló va presentar divendres 26 de març els treballs de catalogació del seu fons artístic, que s’han dut a terme mitjançant una beca conjunta amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa de Castelló (FUE-UJI). La llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Mireia Ávila, ha estat l’encarregada d’esta important tasca en la qual s’ha creat un catàleg de 217 obres.

El secretari de la Fundació Caixa Benicarló, Àngel Gallego, va ressaltar en la presentació que “3 eren els objectius del projecte i que considerem s’han assolit: conèixer el tall del fons que es trobava dispers per les nostres instal·lacions, conservar-lo en les millors condicions possibles per evitar el seu deteriorament, i en tercer lloc, facilitar la seua difusió i coneixement per part del públic”.

La jove benicarlanda Mireia Ávila, encarregada de catalogar les obres d’art conservades en la fundació Caixa Benicarló des de 1982, va explicar que “en la catalogació dels fons s’han identificat, classificat i registrat totes les obres. S’ha investigat i descrit totes les circumstàncies al voltant de les peces, definint cada fitxa tècnica, revisant l’estat de conservació i procedència, entre d’altres característiques. També s’han digitalitzat i inclòs en el repositori de la UJI i creat una base de dades interna on apareixeran totes les presents i futures adquisicions,  donacions o cessions que tinguen lloc en aquesta entitat”.

En els treballs s’han registrat 6 categories, basant-se en col·leccions per tipus d’obra. Així, destaquen la col·lecció dels 21 cartells de la representació de l’Estel del Collet, o les col·leccions de dibuix, pintura, fotografia, gràfica i escultura. Entre les 217 obres hi ha peces d’artistes com Fernando Peiró Coronado, Miquel Pitarch, Vicente Giner, Rosa Soriano, Jorge Borrás, Maribel Jovaní, Inmaculada Díaz o José Maria Fibla, entre d’altres.

Els treballs de catalogació  també han comptat amb el recolzament del Museu d’Art Contemporani «Vicente Aguilera Cerni» de Vilafamés i de la Biblioteca de la UJI,  a través del seu repositori, en l’apartat dedicat a la Fundació Caixa Benicarló: http://repositori.uji.es/xmlui/handle/10234/181170

En marxa la campanya per presentar la declaració de la Renda 2018

Iniciada la campanya de la Renda i Patrimoni 2018, et detallem les dates clau perquè no se’t passe res i estigues al corrent amb el fisc

Des del 2 d’abril ja està en marxa la campanya de la Renda i Patrimoni 2018 per presentar declaracions per telèfon i per internet, a través de la pàgina web de l’Agència Tributària. Per retre comptes amb Hisenda, tindrem fins al pròxim 1 de juliol, últim dia per presentar declaracions. Per davant, tres mesos plens de dates clau, que anem a explicar-te detalladament, perquè no se’t passe res!

Dates clau de la campanya de la Renda i Patrimoni 2018

15 de març: consulta de dades fiscals

Podríem dir que la campanya va arrencar oficiosament el passat dia 15 de març, quan es va obrir el termini perquè els contribuents poguéssem consultar i descarregar les nostres dades fiscals, obtenir el número de referència -necessari per identificar-nos- i subscriure’ns a l’app Agència Tributària.

1 d’abril: s’inicia el pla ‘Le llamamos’

Fins al 28 de juny, podem sol·licitar a l’Agència Tributària que ens cride telefònicament, prèvia cita, mitjançant el Pla ‘Le llamamos’. Esta cita pot gestionar-se per internet, per l’app o a través dels següents números de telèfon: 901 12 12 24, 91 535 73 26 (automàtic), 901 22 33 44 o 91 553 00 71 (atenció personal, de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00 hores).

2 d’abril: inici de la presentació declaracions

Des del 2 d’abril s’inicia el termini per a la modificació i presentació de la declaració de la Renda 2018 per a aquells contribuents que desitgen presentar-la per telèfon o per internet (del 2 d’abril a l’1 de juliol).

9 de maig: sol·licitud de cita prèvia per a atenció en oficines

Si prefereixes anar a una de les oficines de l’Agència Tributària per gestionar la teua declaració, podràs sol·licitar cita prèvia a partir del dia 9 de maig i fins al 28 de juny. Podràs fer-ho per internet, per l’app o per telèfon, trucant als números 901 22 33 44 o 91 553 00 71, de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00 hores.

14 de maig: atenció presencial a oficines

Un cop has demanat cita prèvia, podràs rebre atenció presencial a les oficines de l’Agència Tributària i en altres entitats col·laboradores per modificar i presentar la declaració de renda 2018 entre el 14 de maig i l’1 de juliol.

26 de juny: Data límit de domiciliació bancària de declaracions a ingressar

Últim dia per presentar declaracions de renda i patrimoni 2018 amb resultat a ingressar mitjançant domiciliació bancària.

28 de juny: Finalitza el termini per a sol·licitar cita prèvia

Últim dia per poder demanar cita prèvia per rebre atenció telefònica o a les oficines. 

1 de juliol: Finalitza la campanya

L’1 de juliol és l’últim dia per presentar la declaració de renda i patrimoni 2018.

5 de novembre: Últim dia per ingressar el segon termini de Renda

Si el resultat de la teva declaració ha estat a ingressar i decideixes fraccionar el pagament, el 5 de novembre és l’últim dia per fer l’ingrés del segon termini.

Finalment, t’informem que esta nova campanya de la Renda i Patrimoni 2018 porta amb si algunes novetats com, per exemple, l’augment a 14.000 euros de la quantitat mínima exempta de declarar quan hi ha dos pagadors; l’exempció de les retencions de prestacions de maternitat i paternitat, o l’ampliació de la deducció per família nombrosa.

Caixa Benicarló premia les compres amb targeta Visa en l’estranger

Caixa Benicarló llança una nova campanya promocional per a aquest nadal amb la intenció d’incentivar els pagaments amb targeta en l’estranger. Fins al pròxim 15 de gener, Caixa Benicarló, juntament amb altres caixes rurals, sorteja 500 premis de 200 euros cadascun entre totes les compres realitzades en l’estranger superiors a 100€, realitzades tant en establiments físics com a online, pagades amb targeta Visa Caixa Rural.

La mecànica de la promoció és molt senzilla. Per cada compra que es realitze en l’estranger i es pague amb targeta Visa Caixa Rural (crèdit o dèbit), el client rebrà participacions.

  • 1 participació per cada compra de 100 euros amb la teua targeta Visa de dèbit o crèdit.
  • 2 participacions per cada compra de 100 euros si realitzes el pagament a través del mòbil (per ruralvía pay o Apple Pay).
  • 2 participacions per cada compra de 100 euros amb targeta de crèdit amb modalitat de pagament ajornat o per aquelles compres ajornades a través de ruralvía o ruralvía mòbil.

En el cas que la targeta siga de crèdit, Caixa Benicarló ingressarà l’import en la targeta, i si és de dèbit, en el compte corrent del client.

Tot són avantatges! Així que, ja ho saps, si vas o estàs en l’estranger, paga amb les teues targetes Visa Caixa Rural i participa en el sorteig de 500 premis de 200 euros.

_Consulta les bases de la promoció aquí.

“El Joc de la vida” de Cristian Arín, protagonitza el calendari 2019 de Caixa Benicarló

Caixa Benicarló ha presentant este dilluns 3 de desembre el seu Calendari 2019. L’entitat financera benicarlanda vol seguir jugant els propers 365 dies de l’any, a través d’una aposta fotogràfica del jove benicarlando Cristian Arín que té com a protagonistes els clicks i diferents situacions, festes i llocs, on els municipis de Benicarló, Peníscola i Càlig apareixen representats.

El director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, ha recordat que “són més de 30 anys els que l’entitat porta fent calendaris i que cada any és un repte. La idea del calendari d’enguany va sorgir a partir de l’exposició “El Joc de la Vida” que Christian Arín va fer al MUCBE. Així que enguany seguirem jugant i ho farem amb els clicks, que s’adapten per a simular diverses situacions reals o llocs coneguts a la nostra zona”.

Per la seua banda, l’autor de les fotografies del calendari, Cristian Arín, ha explicat que porta treballant un any en ell. “Cada imatge del mes mostra un Benicarló divers. Comença l’any amb Sant Antoni, degusta la seva Denominació D’Origen la carxofa, viu les Falles, s’emociona amb la Setmana Santa, gaudeix amb la tradicional Romeria de Sant Gregori, celebra la important festivitat dels mariners amb Sant Pere, s’agermana amb el poble veí de Peníscola, s’il·lusiona amb les esperades Festes Patronals, s’entusiasma amb els paratges del Socors a Càlig, fomenta la cultura al Mucbe, es sent orgullós de la figura més important benicarlanda com és el Llaurador i finalitza l’any amb l’alegria de les Festes de Nadal”, ha detallat Arín.

El disseny del calendari ha anat a càrrec de l’Agència de Comunicació, Alter Partner. L’almanac es repartirà als socis i clients a partir del proper dilluns 10 de desembre, a tocant del detall de Nadal que enguany torna a estar basat en productes de proximitat: Mel de taronger i ametlles marcones del terreny.

Calendari 2020

Un cop presentant el calendari del proper any, Caixa Benicarló ja pensa en el de 2020. En este sentit, José Manuel Galán ha avançat que estarà basat en el tradicional “Joc de l’oca”, adaptat al patrimoni de la comarca. “Triarem 12 imatges per a donar vida a este nou calendari, a través d’un concurs de fotografia”, ha anticipat Galán.