Caixa Benicarló amplia el seu balanç en 2020 fins els 356 milions d’euros

L’entitat finalitza l’any amb uns beneficis de 779.000€

Caixa Benicarló va tancar l’exercici 2020 amb unes xifres de negoci superiors a l’any anterior, superant els 356 milions d’euros de balanç total. A més a més, en un any condicionat per la crisis sanitària de la Covid-19, va augmentar el seu número de clients, socis, vinculació i confiança. Són dades que l’entitat cooperativa de crèdit que dirigeix José Manuel Galán Foix, va donar a conèixer mitjançant l’Informe Anual 2020 presentat en l’Assemblea General Ordinària, celebrada el dimecres 16 de juny a l’Auditori Pedro Mercader de la ciutat.

Juntament al director general van presidir la reunió, el president, Vicent París Forés, així com el secretari, José Luís Fandos i el director de la Unitat Global de Risc, Santiago Machordom Bautista.

El director general de l’entitat, José Manuel Galán Foix, va referir-se als resultats de 2020: “tanquem un any marcat per l’evolució de la pandèmia i la crisi provocada per les restriccions en l’activitat econòmica global, un fet que ens ha portat a una actuació de bancs centrals i governs sense precedents. Les xifres aconseguides per la nostra entitat abans de deterioraments, per import d’1,8 milions d’euros, baten les de l’exercici 2019, encara que els resultats finals hagen quedat en 779.000 euros, un 25% inferior al de 2019, com a conseqüència de l’esforç en provisions, superior al milió d’euros, anticipant-nos als efectes que suposarà la crisi econòmica per la pandèmia que vivim”. Afirma que, “enguany, és any de fer cas al refrany tan nostre que diu: qui guarda quan té, menja quan vol”.

Galán ha continuat detallant que “no és un any per tenir beneficis, per efecte precautori hem incrementat les provisions per fer front a les possibles pèrdues provocades pels deterioraments de la pandèmia. No obstant això, la concessió de crèdits ha pujat, especialment a empreses pels plans d’avals de l’ICO, ha baixat la morositat i s’han incrementat les ràtios de solvència, impulsades totes aquestes magnituds per les mesures d’impuls econòmic decretades pel Govern i el Banc Central Europeu”.

Però, a més a més, el balanç anual de l’entitat recull altres dades d’interès com l’augment del número de clients i socis. Es va tancar el 2020 amb 5.333 socis i més de 18.054 clients.

Cal destacar també que Caixa Rural Benicarló segueix mantenint un nivell de solvència molt superior a l’exigit per la normativa.

Compromís amb l’entorn

Caixa Benicarló emplea a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola, Càlig i l’extensió de Cervera. L’entitat que dirigeix, José Manuel Galán, exerceix una banca de proximitat i està compromesa en el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta.

“La nostra major fortalesa és ser banca cooperativa i de proximitat. Defenem el nostre full de ruta, oferint el millor servei a socis i clients, i per això som l’entitat de referència en el nostre territori i el nostre compromís és ferm i decidit amb el nostre entorn”, destaca el president, Vicent París Forés.

Fruit d’aquesta aposta són els més de 141.500 euros de pressupost social conjunt de l’entitat i la Fundació Caixa Benicarló, per cobrir les accions i ajudes destinades a diferents sectors i associacions, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent. És el Consell Rector de Caixa Benicarló, l’òrgan que aprova les accions a les quals es destinen els fons mitjançant els quals es fomenta el creixement social, cultural i esportiu.