Caixa Benicarló amplia el seu balanç un 7,44%, fins els 300 milions d’euros en 2019

L’entitat cooperativa renova part dels membres del Consell Rector

Caixa Benicarló tanca l’any 2019 amb un resultat net de 1,04 milions d’euros, el que suposa batre, lleugerament, el benefici de l’exercici anterior. L’entitat cooperativa de crèdit, que dirigeix José Manuel Galán, va donar a conèixer aquestes xifres i d’altres d’interès, mitjançant l’Informe Anual 2019 que es va presentar en l’Assemblea General Ordinària, celebrada el dijous 25 de juny al saló social de l’avinguda Joan Carles I de la població. Per la crisi sanitària, l’assemblea es va poder seguir també online, a través de la plataforma youtube.

El director general de l’entitat, José Manuel Galán, va detallar: pel que fa a les xifres econòmiques cal destacar l’abast del balanç, aconseguint els 300 milions d’euros de total d’actiu, pel creixement en clients i la seua confiança, dipositada en Caixa Benicarló. A més a més, els resultats d’1,04 milions d’euros ens permeten seguir augmentant la nostra solvència, donar continuïtat al nostre projecte social, permetent-nos fer el que ens agrade, és a dir, una banca de persones cap a les persones”.

El major creixement de l’entitat bancària benicarlanda ha vingut donat de la mà dels dipòsits, superant els 268 milions d’euros. Però, a més a més, el balanç anual de l’entitat recull altres dades d’interès com l’augment del número de clients i socis.  Es va tancar el 2019 amb 5.312 socis, el que suposa 182 altes més.

Galán també ha ressaltat que “per a la tranquil·litat dels nostres socis i clients, contem amb una ràtio de solvència còmoda, que pretenem seguir mantenint i augmentant, any rere any, amb la política de capitalització que destina més del 80% dels seus resultats a reserves.

Al mateix temps, el director general de Caixa Benicarló s’ha referit a l’actual crisi sanitària: “suposa per a Caixa Benicarló un repte important, donat el caràcter essencial dels serveis financers, en este sentit, des del primer moment hem mantingut el finançament a pimes i autònoms i hem prestat servei d’atenció personalitzada en oficines a tots els socis i clients. La profunditat de la crisi ens dirà com repercutirà a l’economia de la nostra zona què, segurament, tindrà una gran afectació en termes d’atur i tancament d’empreses. Estarem a l’alçada i serem generosos, encara que això ens supose sacrificar algun indicador financer, això si, mantenint sempre la nostra folgada posició de solvència”.    

Caixa Benicarló emplea a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola, Càlig i l’extensió de Cervera. L’entitat exerceix una banca de proximitat i està compromesa en el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta. Fruit d’aquesta aposta són els més de 200.000 euros, pressupost social conjunt de l’entitat i la Fundació Caixa Benicarló, per cobrir les accions i ajudes destinades a diferents sectors i associacions, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent.

Renovació del consell

A la pròpia Assemblea es va procedir a la renovació parcial del Consell Rector, ratificant-se la candidatura proposada, en la que incorpora tres membres nous i altres tres renoven per a una nova legislatura. Després de l’assemblea, es va celebrar una reunió del propi Consell Rector en la que van designar-se els càrrecs entre els que destaca el President de l’entitat, Vicent París Forés, qui va ser confirmat per continuar en el càrrec de President de l’entitat i de la Fundació Caixa Benicarló per un nou període de quatre anys.

La solidaritat de Caixa Benicarló reparteix 10.000€ entre 13 entitats socials

La crisi socio-sanitària de la Covid-19 no ha evitat que, un any més, Caixa Benicarló haja portat a terme la Campanya Caixa Solidària 2020, mitjançant la qual ha destinat 10.000€ repartits entre 13 entitats socials de la població. L’Associació Espanyola contra el Càncer a Benicarló ha estat la beneficiada amb una major donació, en total, 3.019€.

El director general de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, ha recordat: “la nostra sensibilitat cap al terreny social és pública i notòria comptant amb  esta singular  campanya  denominada  “Caixa  Solidària”.  Mitjançant  aquesta  particular  actuació  venim destinant un muntant de 10.000,00 €, resultant beneficiàries les entitats que gaudeixen de la predilecció dels socis a través de l’enquesta dissenyada a aquest efecte”.

Així que, tot i que no ha pogut ser de manera presencial, com ve sent habitual, Caixa Benicarló ha fet entrega, dels xecs corresponents a la seua campanya Caixa Solidària que beneficien a 13 associacions benicarlandes. La delegació a Benicarló de l’Associació Espanyola contra el Càncer ha estat l’entitat que ha obtingut una major quantia de vots, en total 1282, el que supose el 31% dels mateixos.

Les altres 12 associacions beneficiades han estat: Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Benicarló (AFA), Creu Roja Espanyola Assemblea local de Benicarló, Fenòmens Fenòmens Associació Discapacitats Intel·lectuals, Associació pro persones amb discapacitat intel·lectual de Benicarló (AFANIAS), CARITAS Interparroquial de Benicarló, Associació de Fibromiàlgia (AFIVINA), MANS UNIDES Benicarló, Associació de Familiars de residents amb discapacitat psíquica severa de Benicarló (AFARE), Confederació Espanyola de Persones amb discapacitat física i orgànica de Benicarló (COCEMFE), Conferència de San Vicente de Paúl, Promoció i Desenvolupament PROYDE i l’Associació-Fundació Dany Cerebral Adquirit-ATENEU.

Des de l’any 2007, Caixa Benicarló destina part dels seus beneficis a entitats de caràcter social amb la finalitat d’ajudar als col·lectius més desfavorits. La memòria social que cada any elabora l’entitat recull esta actuació solidària, junt a d’altres desenvolupades, amb la finalitat de que el soci conega i valore la idoneïtat de les accions empreses, atès que és ell la part substantiva que les propícia i en nom de qui les apliquen els diferents òrgans de govern.

Caixa Benicarló llança el servei ‘Mis Finanzas’

‘Mis Finanzas’ és un nou servei per als clients de Caixa Benicarló usuaris de ruralvía, la banca online de l’entitat, que els permet gestionar els seus diners de manera autònoma, ràpida, còmoda i senzilla.

A través d’aquesta nova eina, disponible en ruralvía i ruralvía mòbil, els usuaris podran conèixer la situació i evolució del seu estat financer per al total control de les seues finances de forma més clara i amigable que fins ara.

Per a una millor anàlisi, en ‘Mis Finanzas’ les despeses es divideixen de manera automàtica en blocs com a Llar, Serveis, Impostos, Restaurants, Oci i Transport. A més, permet als usuaris establir metes d’estalvi. Una interessant funcionalitat que possibilita configurar objectius d’estalvi a curt, mitjà i llarg termini.

L’eina també compta amb un calendari financer per a poder consultar la informació de tot l’any, mensualment o dia a dia.

Pròximament, ‘Mis Finanzas’ incorporarà noves funcionalitats. Permetrà comparar despeses i ingressos entre perfils similars; es podrà fer una previsió de despeses; crear pressupostos per categories i comprovar com afectaria una nova despesa a la salut financera de l’usuari.

Aquest nou servei se inclou amb el pla de digitalització que Caixa Benicarló està duent a terme per a conjuntar la connexió tecnològica i emocional de l’entitat amb els seus clients. Un pas més en la humanització de la relació digital entitat-client, ja que quan les persones connecten es genera entre elles una relació de confiança mútua. Una confiança i proximitat que en l’àmbit digital de l’entitat, aconsegueix posant a la disposició dels seus clients eines financeres tecnològiques amb les quals sentir-se igual de prop que quan acudeixen a la seua oficina.

Aprén a protegir-te

La sobreinformació provocada per l’enorme quantitat de notícies,  comunicats i continguts que rebem diàriament, juntament amb la sofisticació actual tant dels correus electrònics (phishing) com els SMS (smishing) o trucades telefòniques (vishing), fa que siga molt més complicat determinar aquells que són fraudulents dels quals no ho són.

APRÉN A PROTEGIR-TE

Mitjançant els següents consells i recomanacions t’ajudem a previndre aquest tipus d’amenaces:

Sigues precavit

Desconfia dels emails/SMS que rebs que el seu remitent indique que és Ruralvía o algun servei conegut i et sol·licite algun tipus d’informació personal. Caixa Benicarló ni qualsevol altra Entitat mai et redirigirà a una pàgina web perquè inicies sessió ni et sol·licitarà per aquesta via que proporciones les teues credencials d’usuari o el PIN de la teua targeta.

Sospita

Si el missatge és alarmista o sospitós i t’obliga a prendre una decisió de manera imminent, és mala senyal. Mai et comunicaran la inactivitat del teu compte o un possible bloqueig de la teua targeta mitjançant aquests canals. Simplement, no contestes i posa’t en contacte directament amb la teua Entitat.

Analitza com es dirigeixen a tu.

Aquest tipus de correus i SMS normalment es fan mitjançant enviaments massius, per la qual cosa no solen utilitzar el teu nom, no són personalitzats quant al contingut i podrien contindre errors gramaticals en la redacció. Fórmules genèriques com a «Estimat senyor o senyora» indiquen que probablement estàs davant una estafa.

Comprova la legitimitat de les adreces de correu electrònic

Fixa’t minuciosament en tot el que contenen i analitza el domini (el que va a continuació del «@»), busca’l en internet, etc. Si reps la comunicació des d’una bústia de correu tipus @gmail.com, @outlook.com o qualsevol altre similar, sospita, ja que un servei amb un cert prestigi utilitzarà els seus propis dominis per a les adreces d’email corporatives.

Comprova la legitimitat dels enllaços i serveis inclosos en el correu.

Per a inspeccionar un enllaç, para al ratolí per damunt de la URL i apareixerà un requadre que mostrarà el lloc al qual es dirigeix. Revisa si coincideix el text d’aquest enllaç amb la direcció a la qual apunta. Si un enllaç sembla estrany, elimina el correu. Mai faces clic.

Connexió Segura

Finalment, accedeix a la pàgina web de la teua Entitat assegurant-te que la URL comença per HTTPS en lloc d’HTTP. Cerca sempre el cadenat que et garanteix una connexió segura: https://www.caixabenicarlo.es/

És molt important que seguisques aquestes recomanacions per a no ser víctima d’aquesta mena d’atacs.

Ara més que mai, Aprén a protegir-te

 

Impulsem les vendes dels comerços amb PayGold

Els clients de Caixa Benicarló poden començar a explotar el servei de PayGold per a augmentar les seues vendes a distància.

A Caixa Benicarló hem posat en marxa PayGold, un nou servei mitjançant el qual els comerços clients de l’entitat tenen la possibilitat d’oferir el pagament d’una compra a través d’un email o un SMS.

PayGold, és una fórmula nova per a gestionar les vendes a distància sense necessitat de tindre una pàgina web. Gràcies a aquest servei, autònoms i empreses tindran la possibilitat de cobrar les seues vendes de forma no presencial, gràcies a l’enviament d’una sol·licitud al client, via email o via SMS, perquè puga executar el pagament de la compra amb la seua targeta.

Els principals avantatges del servei PayGold són:

    Seguretat, tant per al client del comerç, que haurà d’autenticar la seua identitat abans de realitzar el pagament de la compra, com per al comerç, que no es veurà obligat a guardar dades de targetes.

      Rapidesa, ja que el comerç no necessita tindre pàgina web ni ordinador. Podrà enviar la sol·licitud de pagament al client des del seu propi mòbil. El client, per part seua, només haurà de prémer sobre l’enllaç rebut en el seu e-mail o com SMS. En un instant serà redirigit a la passarel·la de pagament on podrà introduir les seues dades per a realitzar l’abonament de la compra.

         Senzillesa, ja que el comerç tan sols haurà d’emplenar les dades bàsiques de la compra i triar com vol fer-li arribar la sol·licitud de pagament al seu client, a través de correu electrònic o de SMS. El client rebrà la notificació amb un enllaç perquè puga començar el procés per a realitzar el pagament.

Esperem que amb aquest nou servei els nostres comerços puguen augmentar les seues vendes a distància.

Caixa Benicarló al teu costat, #LaNostraGent #ElNostreCompromís