Caixa Benicarló amplia el seu balanç un 7,44%, fins els 300 milions d’euros en 2019

L’entitat cooperativa renova part dels membres del Consell Rector

Caixa Benicarló tanca l’any 2019 amb un resultat net de 1,04 milions d’euros, el que suposa batre, lleugerament, el benefici de l’exercici anterior. L’entitat cooperativa de crèdit, que dirigeix José Manuel Galán, va donar a conèixer aquestes xifres i d’altres d’interès, mitjançant l’Informe Anual 2019 que es va presentar en l’Assemblea General Ordinària, celebrada el dijous 25 de juny al saló social de l’avinguda Joan Carles I de la població. Per la crisi sanitària, l’assemblea es va poder seguir també online, a través de la plataforma youtube.

El director general de l’entitat, José Manuel Galán, va detallar: pel que fa a les xifres econòmiques cal destacar l’abast del balanç, aconseguint els 300 milions d’euros de total d’actiu, pel creixement en clients i la seua confiança, dipositada en Caixa Benicarló. A més a més, els resultats d’1,04 milions d’euros ens permeten seguir augmentant la nostra solvència, donar continuïtat al nostre projecte social, permetent-nos fer el que ens agrade, és a dir, una banca de persones cap a les persones”.

El major creixement de l’entitat bancària benicarlanda ha vingut donat de la mà dels dipòsits, superant els 268 milions d’euros. Però, a més a més, el balanç anual de l’entitat recull altres dades d’interès com l’augment del número de clients i socis.  Es va tancar el 2019 amb 5.312 socis, el que suposa 182 altes més.

Galán també ha ressaltat que “per a la tranquil·litat dels nostres socis i clients, contem amb una ràtio de solvència còmoda, que pretenem seguir mantenint i augmentant, any rere any, amb la política de capitalització que destina més del 80% dels seus resultats a reserves.

Al mateix temps, el director general de Caixa Benicarló s’ha referit a l’actual crisi sanitària: “suposa per a Caixa Benicarló un repte important, donat el caràcter essencial dels serveis financers, en este sentit, des del primer moment hem mantingut el finançament a pimes i autònoms i hem prestat servei d’atenció personalitzada en oficines a tots els socis i clients. La profunditat de la crisi ens dirà com repercutirà a l’economia de la nostra zona què, segurament, tindrà una gran afectació en termes d’atur i tancament d’empreses. Estarem a l’alçada i serem generosos, encara que això ens supose sacrificar algun indicador financer, això si, mantenint sempre la nostra folgada posició de solvència”.    

Caixa Benicarló emplea a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola, Càlig i l’extensió de Cervera. L’entitat exerceix una banca de proximitat i està compromesa en el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta. Fruit d’aquesta aposta són els més de 200.000 euros, pressupost social conjunt de l’entitat i la Fundació Caixa Benicarló, per cobrir les accions i ajudes destinades a diferents sectors i associacions, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent.

Renovació del consell

A la pròpia Assemblea es va procedir a la renovació parcial del Consell Rector, ratificant-se la candidatura proposada, en la que incorpora tres membres nous i altres tres renoven per a una nova legislatura. Després de l’assemblea, es va celebrar una reunió del propi Consell Rector en la que van designar-se els càrrecs entre els que destaca el President de l’entitat, Vicent París Forés, qui va ser confirmat per continuar en el càrrec de President de l’entitat i de la Fundació Caixa Benicarló per un nou període de quatre anys.