Caixa Benicarló creix un 8% en 2018

L’entitat cooperativa registra 5.130 socis

1.020.000 euros és el resultat net de benefici amb el qual Caixa Benicarló tanca l’exercici 2018.  El total d’actius administrats ha aplegat als 280 milions d’euros, el que suposa un creixement d’un 8% respecte a l’any anterior. L’entitat cooperativa de crèdit, que encapçala José Manuel Galán, va donar a conèixer aquestes xifres i d’altres d’interès, mitjançant l’Informe Anual 2018 que es va presentar en l’Assemblea General Ordinària celebrada el dimarts 11 de juny en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló.

En l’acte de presentació dels comptes de l’anterior exercici, Galán va definir el 2018 com un bon any: “ja que hem tingut una evolució favorable en les xifres de la nostra entitat. L’any passat vam gestionar un volum de negoci que gairebé supera els 341 milions d’euros i seguim comptant amb un nivell de solvència molt superior a l’exigit per la normativa vigent. A més, per a la tranquil·litat dels nostres socis i clients, contem amb un ràtio de capital del 17,38%, i un superàvit de 5,75 punts que pretenem seguir mantenint i augmentant cada any”.

El major creixement de l’entitat benicarlanda ha vingut donat de la mà dels depòsits, superant els 20 milions d’euros. Però, a més a més, el balanç anual de l’entitat recull altres dades d’interès com l’augment del número de clients i socis.  Es va tancar el 2018 amb 5.130 socis, el que suposa 200 altes més.

Caixa Benicarló ocupa a 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola i Càlig, exerceix una banca de proximitat i està compromesa en el desenvolupament i progrés de la societat que l’envolta. Fruit d’aquesta aposta són els 228.000€ en ajudes que va destinar a diferents sectors i associacions en 2018, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent.

RGA Asseguradora Oficial de la Vuelta

Seguros RGA, Asseguradora Oficial de la Vuelta i asseguradora del Grup Caixa Rural, mostra el seu suport a la volta ciclista espanyola i es converteix en Patrocinador Oficial com a Asseguradora Oficial, per segon any consecutiu, de la competició ciclista més important del país. La Vuelta ha començat avui amb una contrarellotge a Màlaga que ha guanyat el ciclista australià del BCM Racing Team, Rohan Dennis. La competició esportiva comptarà amb 21 etapes i finalitzarà  a Madrid el 16 de setembre.

Amb esta iniciativa de patrocini, Seguros RGA consolida el seu suport i aposta pel ciclisme i els valors que representa, a més d’enfortir el seu vincle amb la marca Caixa Rural, contribuint a posicionar la companyia com a entitat capdavantera i referent en el sector assegurador.

Seguros RGA estarà present en els “Parque Vuelta” de cadascuna de les etapes de la Vuelta a Espanya, amb el seu Projecte “Bicicleta Solidaria”.

Enguany, a més, Seguros RGA ha reafirmat el seu compromís amb l’esport, mostrant de nou el seu suport a l’equip ciclista Caixa Rural – Seguros RGA, que estarà present en la Vuelta i del que l’asseguradora torna a ser patrocinador.

5 consells per a pagar menys en la teua assegurança de la llar

Foto: iStock

Si les parets dels habitatges parlaren, explicarien una infinitat d’anècdotes, records i plans compartits. I és que el dia a dia d’una família dóna per a moltes històries. Però la llar, eixe refugi on sentir-se fora de perill, no està exempt de contratemps. Cada 14 segons l’aigua provoca danys en algun habitatge d’Espanya, principalment filtracions ocasionades per canonades en mal estat; cada 25 segons es trenca algun vidre i, cada 28, el servei d’assistència de les companyies asseguradores reben algun avís. Abans que acabes de llegir aquest article, s’estaran tramitant diversos casos en tot el país.
Estes dades, que extraem de la Memoria del Seguro de Unespa de 2016, ens donen una idea de la importància de l’assegurança de llar per a fer front als imprevists que es produixen diàriament. A Espanya hi ha 18,9 milions d’habitatges assegurats, dels quals un de cada quatre registra algun sinistre al llarg de l’any. A més, un 7% pateix més d’un contratemps en el mateix exercici. Per aquest motiu, el segur de llar és el segon segur més contractat en el país, només per darrere del de cotxe: tres quartes parts de les famílies -el 75%- contracten una pòlissa per a garantir la tranquil·litat en la seua llar.
En el pressupost destinat a l’habitatge, la despesa dedicada a esta qüestió aconsegueix el 17%: el segon en pes, després dels serveis d’assistència domèstica. No obstant açò, es tracta d’una inversió necessària tenint en compte que permet respirar enfront de contratemps com un robatori o un incendi que, sense segur de llar, podrien suposar una forta garrotada per a l’economia domèstica.

Amb estos 5 passos pots reduir el cost del Segur de Llar
Des de Caixa Benicarló et resumim 5 consells per a retallar la quantia del teu rebut:
1. Evita cobertures innecessàries. Convé prendre nota de les contingències i eventualitats que inclou la nostra pòlissa per a evitar la cobertura de sinistres improbables. Posem un exemple pràctic, per a il·lustrar a què ens referim: imagina que en el seu moment posseïes joies de valor assegurades amb el teu habitatge i que en determinat moment les vas vendre i ja no les tens. En eixe cas, pots contactar amb la companyia per a posar la pòlissa al dia d’este canvi, la qual cosa permetrà rebaixar el teu rebut, ja que reduirà el valor dels articles que s’han de protegir en cas de robatori en la llar.
2. Combina esta pòlissa amb altres assegurances. Amb Caixa Benicarló- Segurs RGA tens la possibilitat d’agrupar els rebuts de les teues diferents pòlisses en una única quota mensual. Aquesta tarifa plana fa possible assumir, mes a mes, el pagament de l’assegurança, en lloc d’haver d’afrontar de colp l’import anual, la qual cosa permet a les famílies administrar-se millor i planificar de forma més còmoda aquesta despesa.
3. Reforça la seguretat en el teu habitatge. Si has millorat la seguretat del teu habitatge amb alarmes, reixes, càmeres, portes blindades o sistemes de detecció de fum, contacta amb la teua companyia per a comunicar-li estes reformes que, sens dubte, abaratiran el cost del teu segur de llar. De la mateixa manera, si has col·locat un nou sistema de calefacció o has renovat les instal·lacions d’aigua, electricitat o gas donada la seua antiguitat has d’informar d’estes millores, ja que com més noves siguen estes infraestructures, menys probable serà que fallen. Revisa el capital assegurat cada vegada que incrementes la seguretat en la teua llar o faces reformes perquè la teua pòlissa s’adapte a la realitat.
4. Assegura’t de no tenir cobertures duplicades. Si la teua comunitat té contractat una assegurança que cobrix determinats aspectes, com danys per aigua en zones comunes, exclou este aspecte de la teua pòlissa de llar per a evitar que es solapen cobertures de forma innecessària.
5. Revisa periòdicament la teua pòlissa. La teua pòlissa ha d’adequar-se a les necessitats reals del teu habitatge. Sempre pots renegociar amb la teua companyia les condicions, de manera que s’ajusten a la realitat de la teua llar. D’esta forma el capital assegurat s’adaptarà en tot moment a les garanties contractades.

Estes senzilles claus et permetran reduir el cost de l’assegurança de llar i fer que el teu habitatge seguisca sent eixe refugi en el qual tots us sentiu fora de perill. Tot sense necessitat de fer un desemborsament excessiu ni caure en l’anomenada “infraassegurança” (quan contractes una pòlissa en la qual el valor total dels béns o part d’ells és inferior al valor real dels mateixos), una situació que pot eixir molt cara.
Des de Caixa Benicarló-Segurs RGA t’oferim una àmplia gamma d’Assegurances de Llar perquè pugues triar el que millor s’ajusta a les teues necessitats.
Consulta amb els nostres especialistes en la teua oficina habitual per a rebre assessorament personalitzat sense cap compromís.

Els 5 sinistres més freqüents a la llar

Foto: iStock

Qui no ha patit algun incident a la seva casa? De cop, el dia es torça perquè la vitroceràmica es trenca, el soterrani apareix inundat en plena època de sequera o al teu gos li dóna per usar com os el mòbil del teu veí … Imagines quins són els contratemps més comuns?

Les llars són testimonis d’infinitat de moments feliços. No cal, en canvi, creuar-se amb un gat negre perquè un imprevist trunque el dia: tornes d’aquella escapada inoblidable i, en arribar a casa, vius un dia per a l’oblit perquè una fallada elèctrica ha transformat la teva nevera en cementiri d’aliments. Les estadístiques revelen que un de cada quatre llars registra algun sinistre al llarg de l’any, segons l’última Memòria Social de l’Assegurança d’Unespa. Tot i que esta xifra només té en compte els habitatges assegurats (tres de cada quatre a Espanya), llança una idea pel seu volum de l’elevada probabilitat que un sinistre es creue en algun moment en el teu camí. Només cal comptabilitzar el nombre d’incidents dels que reben part les companyies asseguradores en només un minut per comprovar-ho.

De fet, cada 14 segons les goteres provoquen alguna destrossa en una casa; cada 25, un vidre es trenque i cada 47 es produeix algun dany elèctric … Ja us expliquem què fer quan et sorprèn un imprevist d’este estil. Ara enumerem els 5 sinistres més comuns a la llar i, el que és encara més important, quins passen més factura a la butxaca:

  1. Danys per aigua

No és improbable que en algun moment acabes sentint-te en la pell de Noè al Diluvi universal a casa teva per la rebentada d’una canonada. I és que l’aigua protagonitza la majoria dels sinistres a la llar. Per ser exactes, les goteres ocasionen més de 2 milions de contratemps al dia, amb un cost de 2.161.617 euros diaris, el que les transforma en inquilines molt molestes. A més, este inoportú hoste tendix a danyar als veïns: en 108.000 casos al dia les filtracions d’una casa afecten els immobles confrontants, el que comporta amb cost aparellat de 180.665 euros diaris en responsabilitat civil per aigua.

  1. Vidres trencats

Cada dia es trenquen en les llars espanyoles més de 1,2 milions de vidres, xifra que dóna per reciclar molt, però també per a més d’una sufocació pel cost diari que representa: 653.180 euros.

  1. Assistència

Estos sinistres cobrixen un ampli espectre: des de problemes que requerixen l’enviament de professionals a la llar, ja siga per realitzar reformes, reparar electrodomèstics o emprendre algun servei de bricolatge, a contratemps que necessiten de restauració estètica, entre molts altres. D’aquí que ocupen el tercer lloc en incidència amb més de 1,1 milions de sinistres diaris. El seu cost (160.829 euros al dia) no és, però, dels més elevats.

  1. Danys elèctrics

Poc podem fer avui dia sense electricitat. Però quan el corrent falla, a part de sumir-nos en la foscor, pot implicar més d’un maldecap. I és que al cap del dia es produixen 677.775 incidents lligats a este gran invent, els danys costen 486.096 euros al dia a les asseguradores.

  1. Fenòmens atmosfèrics

Els temporals de vent, neu o pedra, entre d’altres fenòmens atmosfèrics, ocasionen 454.338 sinistres al cap del dia. El seu cost sol ser alt: els danys diaris sumen 500.000 euros, per este motiu convé estar protegit davant d’una eventualitat lligada al clima.

Encara que fins ací arriba la nostra llista, pot ser que et preguntes amb quina freqüència es donen alguns dels incidents que més por inspiren com els robatoris o els incendis. ¡Aïllem el dubte!

L’elevat cost de robatoris i incendis

Els lladres protagonitzen 382.486 cops al cap del dia. Encara que per la seua incidència no representen el problema més habitual (ocupen el setè lloc en el rànquing), sí suposen el segon sinistre més costós, només per darrere de les goteres. Per ser exactes, el botí diari dels lladres ascendix a 846.591 euros.

Malgrat que els incendis, per la seva banda, representen el desè sinistre en freqüència (al dia es produixen 145.619 a les llars espanyoles) es troben, així mateix, entre els incidents més costosos: les flames devoren cada dia béns per valor de 554.321 euros en les llars espanyoles.

Tanquem, ara sí, la llista de sinistres més comuns i, per tant, els que amb més probabilitat poden espatllar el dia. Afortunadament tots estan coberts per l’assegurança de llar, de manera que podràs respirar amb alleujament mentre la teva companyia resol el problema.

Caixa Benicarló-Assegurances RGA t’ofereix una àmplia gamma d’Assegurances de Llar perquè pugues triar la que millor s’ajuste a les teues necessitats.

Consulta amb els nostres especialistes en la teua oficina habitual per rebre assessorament personalitzat sense cap compromís.

RGAAsistencia Familiar, una nova assegurança de decessos per als moments més difícils

A Espanya hi ha uns 20 milions de persones que compten amb una Assegurança de Decessos, un producte que facilita i agilita els tràmits quan mor una persona i que permet que en aqueix moment els familiars no hagen d’ocupar-se dels temes burocràtics.

Seguros RGA, l’asseguradora del Grup Caixa Rural, atenta a les necessitats dels seus clients, ha creat la nova Assegurança de Decessos RGAAsistencia Familiar, amb la qual es farà càrrec de tots els detalls que envolten a una defunció, permetent que la família del difunt estiga acompanyada en tot el procés ja que cobreix totes les necessitats en aqueixos difícils moments de duel, oferint, a més, un preu competitiu.

L’Assegurança RGAAsistencia Familiar no solament s’encarrega de prestar el servei funerari contractat per l’assegurat, sinó que va més enllà, pensant en la persona difunta però també en la seua família, que estarà acompanyada i assistida en tot el procés pels gestors familiars que Seguros RGA posa al servei de la família. Aquests realitzen un acompanyament personal i s’ocupen de les gestions necessàries, facilitant també la tramitació dels documents legals. Aquesta assegurança també ofereix Assistència Jurídica, que inclou assessorament telefònic per a consultes legals, a més de l’elaboració del testament a través d’internet. L’Assistència Psicològica als familiars és un altre dels serveis inclosos en l’Assegurança RGAAsistencia Familiar.

Però açò no és tot, perquè a través de l’assegurança RGAAsistencia Familiar, Seguros RGA ofereix Assistència Mundial, que inclou el trasllat i la repatriació del difunt i el retorn anticipat del familiar, a més de les despeses mèdiques, farmacèutics i d’hospitalització per malaltia o accident en l’estranger.

Amb aquest nou producte, Caixa Benicarló pretén acostar-se més a les necessitats dels clients amb la finalitat de seguir oferint-los la protecció que necessiten, amb la garantia de Seguros RGA i el Grup Caixa Rural.

Més informació www.caixabenicarlo.es