Caixa Benicarló creix un 6,36% en 2017

La banca cooperativa destina 214.000€ a obra social

Caixa Benicarló va presentar l’Informe Anual 2017 en l’Assemblea General Ordinària que va tindre lloc dimecres 13 de juny a la nit en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló. L’entitat benicarlanda tanca l’exercici del passat any amb un benefici net de 982.000 euros, el que suposa un creixement d’un 38,9% respecte a l’any anterior. La banca cooperativa benicarlanda, que presideix Vicent París, ha contribuït també amb un muntant aproximat de 214.000€ d’obra social cap a la societat que l’envolta.

Més de 400 persones van recolzar Caixa Benicarló en la jornada en què va presentar els seus comptes 2017. El director de l’entitat de crèdit cooperativa, José Manuel Galán, ha destacat que “en 2017 Caixa Benicarló ha gestionat un volum de negoci de 320 milions d’euros i compte amb un nivell de solvència molt superior a l’exigit per la normativa vigent”.

D’altres xifres d’interès que es desprenen del balanç anual de l’entitat financera, són els 15.850 clients, dels quals 4.930 són socis o els 30 empleats que es reparteixen entre les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola i Càlig.

Durant l’assemblea també es va conèixer el nom dels sis nous membres del Consell Rector per als propers quatre anys: Joaquín Arín Piñana, José Luís Fandos Sancho, José Vicente Lluch Fuster, José Luís Miquel Gellida, Margarita Perelló Servera i Edurne Roca Monreal.

Memòria Social

Impulsar i motivar el desenvolupament econòmic i social de l’economia en diversos àmbits és l’objectiu que Caixa Benicarló es planteja, retornant una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la societat del seu entorn. Així, “en 2017 hem aportat 214.000€ en ajudes a diferents sectors i entitats”, ha ressaltat Galán.

A la promoció de la Denominació d’Origen Protegida “Carxofa de Benicarló”, s’ha destinat una suma econòmica de 15.087,98€. El patrocini cultural ha sigut també una constant de l’entitat, sent la contribució cap a la cultura d’un muntant de 20.643,99€.

La sensibilitat cap al terreny social de Caixa Benicarló també és pública i notòria comptant amb una singular campanya denominada “Caixa Solidària”, a través de la qual es destinen 9.503,06€

Finalment, en 2017 l’entitat financera benicarlanda va seguir contribuint a l’educació des de diferents accions com els 51.240,00€ de la campanya de vals escolars o els 13.000€ de les beques d’excel·lència escolar. De la mateixa manera, Caixa Benicarló obsequia als escolars de Primària amb una agenda escolar en valencià, la qual cosa comporta una inversió de 7.260,73€.

Moltes entitats esportives, culturals i socials s’han beneficiat també en el passat exercici de col·laboracions i el saló social de Caixa Benicarló ha acollit actes ben diversos.