Aprén a protegir-te

La sobreinformació provocada per l’enorme quantitat de notícies,  comunicats i continguts que rebem diàriament, juntament amb la sofisticació actual tant dels correus electrònics (phishing) com els SMS (smishing) o trucades telefòniques (vishing), fa que siga molt més complicat determinar aquells que són fraudulents dels quals no ho són.

APRÉN A PROTEGIR-TE

Mitjançant els següents consells i recomanacions t’ajudem a previndre aquest tipus d’amenaces:

Sigues precavit

Desconfia dels emails/SMS que rebs que el seu remitent indique que és Ruralvía o algun servei conegut i et sol·licite algun tipus d’informació personal. Caixa Benicarló ni qualsevol altra Entitat mai et redirigirà a una pàgina web perquè inicies sessió ni et sol·licitarà per aquesta via que proporciones les teues credencials d’usuari o el PIN de la teua targeta.

Sospita

Si el missatge és alarmista o sospitós i t’obliga a prendre una decisió de manera imminent, és mala senyal. Mai et comunicaran la inactivitat del teu compte o un possible bloqueig de la teua targeta mitjançant aquests canals. Simplement, no contestes i posa’t en contacte directament amb la teua Entitat.

Analitza com es dirigeixen a tu.

Aquest tipus de correus i SMS normalment es fan mitjançant enviaments massius, per la qual cosa no solen utilitzar el teu nom, no són personalitzats quant al contingut i podrien contindre errors gramaticals en la redacció. Fórmules genèriques com a «Estimat senyor o senyora» indiquen que probablement estàs davant una estafa.

Comprova la legitimitat de les adreces de correu electrònic

Fixa’t minuciosament en tot el que contenen i analitza el domini (el que va a continuació del «@»), busca’l en internet, etc. Si reps la comunicació des d’una bústia de correu tipus @gmail.com, @outlook.com o qualsevol altre similar, sospita, ja que un servei amb un cert prestigi utilitzarà els seus propis dominis per a les adreces d’email corporatives.

Comprova la legitimitat dels enllaços i serveis inclosos en el correu.

Per a inspeccionar un enllaç, para al ratolí per damunt de la URL i apareixerà un requadre que mostrarà el lloc al qual es dirigeix. Revisa si coincideix el text d’aquest enllaç amb la direcció a la qual apunta. Si un enllaç sembla estrany, elimina el correu. Mai faces clic.

Connexió Segura

Finalment, accedeix a la pàgina web de la teua Entitat assegurant-te que la URL comença per HTTPS en lloc d’HTTP. Cerca sempre el cadenat que et garanteix una connexió segura: https://www.caixabenicarlo.es/

És molt important que seguisques aquestes recomanacions per a no ser víctima d’aquesta mena d’atacs.

Ara més que mai, Aprén a protegir-te