Caixa Benicarló rep el certificat de Sistema de Gestió de Compliment Penal d’AENOR

Es reconeix que Caixa Benicarló compleix amb l’estàndard nacional de millors pràctiques

Caixa Benicarló ha obtingut el certificat de Sistema de Gestió de Compliment Penal (UNE 19601) d’AENOR, una concessió que acredita que l’entitat compleix amb l’estàndard nacional de millors pràctiques per prevenir delictes, reduir el risc, i fomentar una cultura empresarial ètica i de compliment amb la Llei.

“A Caixa Benicarló treballem amb l’objectiu de generar una cultura de transparència, ètica i de compliment. que garantisca la confiança de tots els seus grups d’interès. Per això, des del Departament de Compliment Normatiu s’ha impulsat un procés d’auditoria amb AENOR, en què s’ha involucrat a totes les àrees i, amb el que finalment s’ha aconseguit acreditar les bones pràctiques en Compliment penal, incloses en el nostre sistema de gestió”, tal i com ha explicat el director general, José Manel Galán.

El certificat es va obtindre el 7 d’abril de 2021 i amb el núm GCP-2021/0018.

Punts forts destacats per AENOR

  • Adaptació i migració d’un model de compliment penal a el Sistema de Gestió de Compliment Penal
  • Disposició de l’eina de gestió de riscos «Motor de Compliment»
  • Alt grau d’automatització de controls en els serveis / aplicacions informàtiques
  • Model de SGCP desenvolupat i integrat en les caixes rurals
  • Transparència, accés documental i plena col·laboració durant el procés d’auditoria amb un alt grau d’implicació amb el sistema per part de tot el personal, departaments, auditoria interna i membres del Comité de Direcció.

Des Caixa Benicarló s’apunta el desig de seguir treballant per avançar en la implantació dels majors estàndards de compliment amb l’objectiu de reforçar el bon govern i la gestió responsable.