En marxa la campanya per presentar la declaració de la Renda 2018

Iniciada la campanya de la Renda i Patrimoni 2018, et detallem les dates clau perquè no se’t passe res i estigues al corrent amb el fisc

Des del 2 d’abril ja està en marxa la campanya de la Renda i Patrimoni 2018 per presentar declaracions per telèfon i per internet, a través de la pàgina web de l’Agència Tributària. Per retre comptes amb Hisenda, tindrem fins al pròxim 1 de juliol, últim dia per presentar declaracions. Per davant, tres mesos plens de dates clau, que anem a explicar-te detalladament, perquè no se’t passe res!

Dates clau de la campanya de la Renda i Patrimoni 2018

15 de març: consulta de dades fiscals

Podríem dir que la campanya va arrencar oficiosament el passat dia 15 de març, quan es va obrir el termini perquè els contribuents poguéssem consultar i descarregar les nostres dades fiscals, obtenir el número de referència -necessari per identificar-nos- i subscriure’ns a l’app Agència Tributària.

1 d’abril: s’inicia el pla ‘Le llamamos’

Fins al 28 de juny, podem sol·licitar a l’Agència Tributària que ens cride telefònicament, prèvia cita, mitjançant el Pla ‘Le llamamos’. Esta cita pot gestionar-se per internet, per l’app o a través dels següents números de telèfon: 901 12 12 24, 91 535 73 26 (automàtic), 901 22 33 44 o 91 553 00 71 (atenció personal, de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00 hores).

2 d’abril: inici de la presentació declaracions

Des del 2 d’abril s’inicia el termini per a la modificació i presentació de la declaració de la Renda 2018 per a aquells contribuents que desitgen presentar-la per telèfon o per internet (del 2 d’abril a l’1 de juliol).

9 de maig: sol·licitud de cita prèvia per a atenció en oficines

Si prefereixes anar a una de les oficines de l’Agència Tributària per gestionar la teua declaració, podràs sol·licitar cita prèvia a partir del dia 9 de maig i fins al 28 de juny. Podràs fer-ho per internet, per l’app o per telèfon, trucant als números 901 22 33 44 o 91 553 00 71, de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00 hores.

14 de maig: atenció presencial a oficines

Un cop has demanat cita prèvia, podràs rebre atenció presencial a les oficines de l’Agència Tributària i en altres entitats col·laboradores per modificar i presentar la declaració de renda 2018 entre el 14 de maig i l’1 de juliol.

26 de juny: Data límit de domiciliació bancària de declaracions a ingressar

Últim dia per presentar declaracions de renda i patrimoni 2018 amb resultat a ingressar mitjançant domiciliació bancària.

28 de juny: Finalitza el termini per a sol·licitar cita prèvia

Últim dia per poder demanar cita prèvia per rebre atenció telefònica o a les oficines. 

1 de juliol: Finalitza la campanya

L’1 de juliol és l’últim dia per presentar la declaració de renda i patrimoni 2018.

5 de novembre: Últim dia per ingressar el segon termini de Renda

Si el resultat de la teva declaració ha estat a ingressar i decideixes fraccionar el pagament, el 5 de novembre és l’últim dia per fer l’ingrés del segon termini.

Finalment, t’informem que esta nova campanya de la Renda i Patrimoni 2018 porta amb si algunes novetats com, per exemple, l’augment a 14.000 euros de la quantitat mínima exempta de declarar quan hi ha dos pagadors; l’exempció de les retencions de prestacions de maternitat i paternitat, o l’ampliació de la deducció per família nombrosa.