L’exposició “Re-trazos” avança els personatges del calendari de Caixa Benicarló 2024

Caixa Benicarló inaugurava divendres 20 d’octubre l’exposició “Re-trazos per al record”, una mostra formada per 24 personatges mereixedors d’un calendari, obra de l’artista benicarlando, Manuel Sorlí Torres. El benefici de la mostra, que es pot visitar fins diumenge 5 de novembre al saló social de l’entitat bancària benicarlanda, es destinarà a la restauració de la capella de Sant Pere.

Tal i com detallava el propi autor “són un total de 24 retrats de personatges ben coneguts en alguna de les localitats en les quals Caixa Benicarló té oficines, és a dir, Benicarló, Peníscola, Càlig i Cervera del Maestre i que s’han realitzat al llarg de 10 mesos”. Mossèn Tomás, Sion Ferrer, Alfred Ayza, Mª Teresa Traver, Vicent Messeguer o Pedro Mercader són només alguns dels personatges que estaran presents en els fulls de l’almanac 202 de l’entitat financera benicarlanda.

 “Els visitants de l’exposició tindran l’oportunitat d’escollir els 12 retrats que composaran les làmines de tots els mesos del nostre calendari, però les 24 obres apareixeran en el calendari, ja que les altres 12 composaran una làmina final”, explicava el director general de Benihort, José Manuel Galán.

Per la seua banda, el president de Caixa Benicarló, Vicent París, donava les gràcies a Manuel Sorlí “pel seu art i per haver acceptat l’encàrrec, però també per la seua generositat, ja que ha renunciat a cobrar totes aquestes obres, que formaran part del fons pictòric de la nostra Fundació”. En este sentit París ressaltava que el benefici de l’exposició es destinarà a la restauració de la capella del Sant Crist de la Mar, amb motiu del centenari del temple que conclourà el proper any.

Aprofitant la presència de Mossèn Joan Andrés, rector de la Parròquia de Sant Pere, l’entitat bancària benicarlanda li feia entrega del donatiu.