Caixa Benicarló obté un 26% de benefici en 2016 i creix un 7%

Davant més de 500 persones, Caixa Benicarló va presentar els comptes 2016 en l’Assemblea general dijous 15 de juny a la nit en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló. L’exercici del passat any es tanca amb un benefici brut de 895.000 euros i un 26% més de volum de negoci que en 2015. A més, estes xifres suposen un creixement d’un 7% per a l’entitat benicarlanda que dirigeix, José Manuel Galán, des de gener, en substitució d’Agustín Cerdà. Com a banca ètica, Caixa Benicarló també ha aportat en 2016, 197.000 euros per al progrés de la societat del seu entorn.

Caixa Rural Benicarló és una entitat de crèdit cooperativa, el capital social de la qual està integrat per les aportacions dels seus socis, i ha finalitzat el 2016 amb 15.248 clients, dels quals 4.839 són socis. L’entitat financera va nàixer fa 51 anys en el si de la Cooperativa Agrícola i avui en dia compte amb 30 empleats que es reparteixen entre les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola i Càlig. El volum de negoci gestionat supera els 300 mil·lions d’euros i suposa una quota de mercat que sobrepassa el 20% en el nostre territori.

El director de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, s’ha mostrat satisfet d’este balanç i ha recordat que “el veritablement important d’estes xifres és que ens permeten créixer amb un nivell de solvència i seguretat, que un any més, ens consolida com a entitat financera de referència a la comarca. I és que el gran actiu que tenim, a més de les xifres, és la gran base social de clients i socis que ens permeten treballar i oferir els nostres serveis amb condicions justes i amb criteris de gestió cooperativa”.

Compromís amb l’entorn

Esta banca social, ètica i de proximitat que Caixa Benicarló posa en pràctica, té molt a dir també cap al desenvolupament i progrés de la societat del seu entorn. Així, tal i com destaca Galán “en 2016 hem aportat 197.000€ entre la reserva de formació i promoció cooperativa i la nostra fundació. Per exemple, a través de la campanya escolar, entreguem l’agenda en valencià als cursos de Primària i donem un xec de 60 euros per a material escolar, del qual s’han beneficiat 843 fills de socis que estudien Primària o ESO. Cal destacar també les beques d’excel·lència acadèmica amb 12 beques de 1.000€ per als estudiants amb millor nota de Batxillerat i proves de selectiu”. A tocant d’estes accions destinades a l’educació ressalta també el copatrocini dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló i altres accions dirigides a la promoció de l’entorn social, cultural, esportiu i professional, entre les que destaca la campanya “Caixa solidària” que repartirà 9.243,20 euros entre les entitats socials escollides pels socis, a través d’una enquesta.

El president Vicent París, ha valorat els resultats obtinguts en 2016 i ha agraït “en nom del Consell Rector la fidelitat i confiança que els socis i clients depositen en Caixa Benicarló i a tot el personal que la serveix per la seua professionalitat”.