El balanç de Caixa Benicarló supera els 400 milions d’euros en 2021

L’entitat finalitza l’any amb uns  beneficis d’1,2 milions d’euros,

un 57 % superior al de 2020

Caixa Benicarló va tancar el passat any amb un balanç per damunt dels 400 milions d’euros i un benefici d’1,2 milions d’euros, segons dades que desvetlla l’Informe Anual 2021. Gràcies als seus resultats, l’entitat que dirigeix José Manuel Galán Foix, destinarà al creixement social, cultural i esportiu del seu entorn 170 mil euros.

Els comptes anuals de l’entitat de crèdit cooperativa benicarlanda es van presentar el dimecres 21 de juny en l’Assemblea General Ordinària, celebrada a l’Auditori Pedro Mercader de la ciutat. Juntament al director general van presidir la reunió, el president, Vicent París Forés, així com el secretari, José Luís Fandos i el director de la Unitat Global de Risc, Santiago Machordom Bautista.

En l’acte el director general de l’entitat, José Manuel Galán Foix, es va referir als resultats del 2021: “El total de l’actiu vam arribar als 403 milions d’euros al tancament de l’exercici 2021, front els gairebé 357 milions d’euros de l’any 2020. A més a més, després de finalitzar un dels períodes més difícils de les últimes dècades per la pandèmia de la Covid-19, el benefici net de Caixa Benicarló s’ha incrementat respecte del 2020, malgrat haver realitzat dotacions extraordinàries per anticipar-nos als impactes futurs pels efectes econòmics de la incertesa provocada per la situació macroeconòmica actual. La nostra entitat ha tancat l’exercici amb uns beneficis de 1,2 milions d’euros, un 57% superior al 2020.

Una altra dada d’interès del balanç anual de l’entitat bancària cooperativa és el seu alt nivell de solvència, que es situa en un 16,10%, molt superior a l’exigit per la normativa.

La gent, el seu compromís

Actualment, Caixa Benicarló emplea 30 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola, Càlig i l’extensió de Cervera, exercitant una banca cooperativa i de proximitat. També la seua integració en el Grupo Cooperativo Solventia i les seues aliances amb d’altres empreses de serveis li permeten desenvolupar la seua activitat des d’un concepte més eficient, global i universal.

En l’àmbit social, el president, Vicent París Forés, va destacar el ferm compromís que la seua entitat té amb la societat que l’envolta i va ressaltar la confiança, com aspecte clau en la relació entre els seus socis i clients: “en l’àmbit social també hem crescut. Oferim servei a 18.452 clients, dels quals 5.245 són socis. I fidels al nostre compromís de servei cooperatiu, respecte a la inclusió financera i l’atenció presencial als clients majors i col·lectius vulnerables, cal dir que Caixa Benicarló mai no ha discriminat horaris, ni atenció personalitzada per raons d’edat, oferint en tot moment a tots els clients, un ampli servei personal de finestreta, compatible amb les noves tecnologies de terminals desatesos i la banca a distància”.

Fruit d’aquesta aposta per la societat que l’envolta són els més de 170 mil euros de pressupost social de l’entitat i la Fundació Caixa Benicarló, per cobrir les accions i ajudes destinades a diferents sectors i associacions, retornant així una part important del benefici econòmic del seu balanç cap al progrés de la seua gent.