Rècord d’activitat i resultats en 2023 per a Caixa Benicarló

El seu balanç supere els 394 milions d’euros i destinarà 251 mil euros al pressupost social

Caixa Benicarló va tancar el passat any amb una xifra d’actius totals gestionats de 394 milions d’euros i un volum de negoci de 435 milions d’euros, dades que signifiquen un creixement d’un 3,56%, respecte a l’exercici 2022. A més a més, gràcies als seus resultats, l’entitat cooperativa benicarlanda destinarà al creixement social, cultural i esportiu del seu entorn 251 mil euros. Estes xifres s’extrauen de la Memòria Econòmica i Social 2023 presentada en l’Assemblea General Ordinària celebrada dilluns 3 de juny a l’Auditori Pedro Mercader de la ciutat.

Els encarregats de presentar els comptes anuals de l’entitat de crèdit cooperativa benicarlanda van ser el president, Vicent París Forés, el director general, José Manuel Galán Foix, i el director de la Unitat Global de Risc, Santiago Machordom Bautista, a tocant del secretari, José Luís Fandos.

Durant la seua intervenció, el president, Vicent París Forés, es va referir als resultats de 2023 com “un exercici econòmic exitós que ens permet assentar les bases per afrontar diversos reptes importants per a la nostra cooperativa de crèdit, com són l’expansió territorial i l’adopció del canal digital com a part estratègica del nostre desenvolupament empresarial”.

Persones amb cor

Caixa Benicarló compte actualment amb 19.771 clients, dels quals 5.276 són socis. “Fruit d’aquesta aposta per la societat que ens envolte són els 251 mil euros de pressupost social de la nostra entitat i la Fundació Caixa Benicarló, per cobrir les accions i ajudes destinades a diferents sectors i associacions, retornant així una part important del benefici econòmic del nostre balanç cap al progrés de la nostra gent”, tal i com apuntava el director general, José Manuel Galán Foix.  Diferents patrocinis i col·laboracions a entitats culturals, socials i esportives, la promoció de productes benicarlandos con la Carxofa amb Denominació d’Origen Protegida, o la difusió del cooperativisme són només algunes de les accions a les quals Caixa Benicarló destine el seu pressupost social. Sense oblidar els 12.000€ que van rebre, tant la Campanya Caixa Solidària com els Premis a l’Excel·lència Acadèmica, a més dels 663 xecs escolars que es van distribuir per valor de 33.150€ o el patrocini dels  Premis literaris “Ciutat de Benicarló”, entre d’altres iniciatives.

Noves  oficines

6 són els nous llocs de treball que Caixa Benicarló ha creat en 2023, i avui en dia emplea ja a 36 persones en les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola, Càlig i l’extensió de Cervera, exercitant una banca cooperativa i de proximitat. Properament obrirà una oficina a la capital de província, a Castelló de la Plana, així com al sud de la província de Tarragona, a Amposta. Per este motiu començarà, en breu, un nou procés de selecció de personal per a perfils que compten amb formació i amb inquietuds comercials.

Esta expansió geogràfica és un dels tres pilars que contempla el Pla Estratègic de Caixa Benicarló 2024-26, mentre que l’expansió del negoci digital per oferir l’omnicanalitat en horari 24-7 a través de la creació d’una oficina de gestió remota denominada “a prop” és el segon. El tercer pilar és la vinculació de socis i clients, a través dels productes i serveis que Caixa Benicarló oferix com a banca universal.