Caixa Benicarló et convida a jugar amb el seu calendari 2018

Caixa Benicarló va presentar dilluns 4 de desembre el seu tradicional calendari. L’edició de 2018 tindrà com a títol “Jocs tradicionals” i començarà a entregar-se als socis, a partir del dilluns 11 de desembre. La presentació va anar a càrrec del president de l’entitat financera, Vicent París, del seu director, José Manuel Galán i de Sergio Naranjo i Laura Arín, membres de l’Agència de Comunicació Alter Partner, encarregada del disseny de l’obra.

Sambori, el catxirulo, saltar la corda o el fanalet de meló de moro són només alguns dels 12 jocs tradicionals que plasma este calendari, “12 jocs representatius de la infantesa que volem reivindicar per a què no es perden en la memòria”, tal i com va destacar el director de l’entitat, José Manuel Galán.  Galán també va explicar que “la idea va partir de la publicació de Caixa Benicarló “Jocs Tradicionals a Benicarló” on, el autors Àlvar Anyò, Joan Gregori, Paco del Castillo i Tonyo Fibla, van arreplegar un grapat de jocs dels quals hem triat 12 per il·lustrar el calendari 2018. Com a fruit tenim un calendari que és genuïnament nostre! Tots ens veiem identificats en les diferents làmines”.

El dissenyador d’Alter Partner, Sergio Naranjo, va exposar que enguany s’ha utilitzat la tècnica del collage i un dibuix a mà alçada que atorga una sensació més elevada de llibertat. En este sentit, Naranjo va contar que “s’ha volgut fer un lligam entre les característiques dels diversos jocs i la seua connexió amb els valors de Caixa Benicarló. Eixos jocs tenen com a nexe comú que, en molts casos es juguen a l’aire lliure, al calor del sol, amb amics i família i envoltats de vida. Són jocs fets a mà. Jugar implica llibertat, creativitat, espontaneïtat”. El calendari 2018 convida a jugar amb un disseny personalitzat que integra les dates amb la il·lustració i “visualment, els mesos van baixant fulla rere fulla, simbolitzant el pas del temps, com si representés un rellotge d’arena”, segons va detallar el dissenyador. A més, entre les seues il·lustracions també es descobreixen llocs que tenen molt a veure amb les poblacions on Caixa Benicarló està implantada.

Fer volar el catxirulo

Com que el mes de març té el catxirulo com a protagonista, Caixa Benicarló convidarà a “jugar” a través d’una campanya d’estalvi infantil que s’ha programat entre el març i l’abril i en la qual “als xiquets que facen un ingrés en compte, els regalarem un kit per a què puguen muntar un catxirulo amb família, i recordar així quan arribava la Pasqua i fèiem volar el catxirulo”, ha assenyalat José Manuel Galán.